DİYARBAKIRSPOR’U KÜME DÜŞÜREN HAKEMİN KRİTİK MAÇA ATANMASI DİYARBAKIR’DA İNFİAL YARATTI.

Diyarbakır’daki spor kamuoyunun aradan geçen yıllara rağmen unutamadığı ve “Diyarbakırspor’u küme düşüren hakem “ olarak hafızalara kazınan Hüseyin Sabancı’nın yarın oynanacak

DİYARBAKIRSPOR’U KÜME DÜŞÜREN HAKEMİN KRİTİK MAÇA ATANMASI DİYARBAKIR’DA İNFİAL YARATTI.
 DİYARBAKIRLILARIN UNUTAMADIĞI HAKEM

Diyarbakır’daki spor kamuoyunun aradan geçen yıllara rağmen unutamadığı ve “Diyarbakırspor’u küme düşüren hakem “ olarak hafızalara kazınan Hüseyin Sabancı’nın yarın oynanacak Diyarbakırspor-Denizli Büyükşehir Belediyespor Play-Off rövanş maçına atanması Diyarbakır’ı ayağa kaldırdı. Aynı zamanda Denizli’ye sadece 2 saat uzaklıkta olan İzmir’den bir hakemin aynı bölgenin takımı olan Denizli ekibinin maçına atanması infial yaratırken,Diyarbakır’daki spor kamuoyu atamayı yapan TFF ve bu duruma sessiz kalan Diyarbakır’ın bakan,milletvekili ve kent yöneticilerine ateş püskürdü.

OLAYLI HAKEM KADER MAÇINA VERİLDİ

Hüseyin Sabancı denince akla 2011-2012 sezonunda oynanan Tokatspor-Diyarbakırspor maçı geliyor. Diyarbakırspor’dan Mustafa Kuru’yu haksız kararla oyundan atan Sabancı, uzatma süresini aşmış,bununla da yetinmeyerek Diyarbakırspor’lu İrfan’a yapılan faüle rağmen pozisyonu devam ettirmiş ve Tokatspor tartışmalı golle 2-1 kazanmıştı. Diyarbakırspor,hakem faciası yüzünden 2.Lig’den 3.Lig’e düşerken,yaşanan hakem faciası sonrasında Diyarbakırsporlu taraftarlar,TFF’ye yönelik tepki eylemlerinde bulunmuştu. Aradan geçen 4 yıla rağmen bu olay bir türlü hafızalardan silinmezken,hakem Sabancı’nın  yarın oynanacak kader niteliğindeki maça atanması şok etkisi yarattı.

‘BAZI GÜÇLER ŞAMPİYON OLMAMIZI İSTEMİYOR MU?’

Futbol Federasyonu ve takıma destek vermeyen siyasilere tepki gösteren taraftarlar,”Böyle bir maça adı şaibelere karışmış bir hakemin verilmesi oldukça manidardır. Normal bir hakem ataması değildir. Diyarbakırspor’u küme düşüren hakem olarak bilinmesine rağmen Diyarbakır’ın tepkisi bilindiği halde bu maça atandığını düşünüyoruz. Ayrıca Denizli ve İzmir aynı bölgenin şehirleri. Aynı bölge takımının maçına nasıl böyle bir atama yapılır?.Bunu bir tuzak ve tezgah olarak değerlendiriyoruz. Bazı güçler Diyarbakırspor’un şampiyon olmasını mı istemiyor?.

 

‘HALKIN OYLARINA TALİP OLANLAR NEDEN SESSİZ?

 Denizli Büyükşehir Belediyespor,Diyarbakıkr’a Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ,milletvekilleri ve belediye başkanları tarafından uğurlanıyor. Peki bizim bakanlarımız,milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız nerede?.Bu halkın oylarıyla seçilenler ve yeniden halkın oylarına talip olanlar neden duyarsız?. Böyle bir hakem ataması başka memleketin takımına karşı yapılsa kıyamet kopar ama bizde kimseden ses yok. Bizi bir belediye takımına mı kurban edecekler?.Böyle bir dönemde dahi olmayacaksanız ne zaman olacaksınız?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 20:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER