Diyarbakırspor'u Zarara Uğratma Soruşturmasında Önemli Gelişme

Diyarbakırspor’u zarara uğratan eski yöneticiler ve çalışanlarla ilgili soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı.

Diyarbakırspor'u Zarara Uğratma Soruşturmasında Önemli Gelişme
 Diyarbakırspor'u zarara uğratan eski yöneticiler ve çalışanlarla ilgili soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı. Kamuoyundan gelen şikayetler üzerine 2011 yılında dönemin Valisi Mustafa Toprak'ın talebi üzerine kente gelen İçişleri Bakanlığı denetçileri tarafından başlatılan Diyarbakırspor soruşturmasında savcılık tekrar düğmeye bastı.
4 yıl önce başlatılan ancak gecikme nedeniyle kamuoyunun tepkisini çeken soruşturmada gözlerin çevrildiği savcılık yeni bir adım atarak emniyet birimlerinden, müfettişler tarafından hazırlanan raporda kulübü zarara uğrattıkları tespit edilen eski yönetici ve çalışanların ifadelerinin hızlandırılmasını istedi. Denetçiler tarafından hazırlanarak Diyarbakır Valiliği ve ilgili birimlere gönderilen, valilik tarafından da onaylanarak adli birimlere gönderilerek dava açılması istenen binlerce sayfalık raporlara dayandırılarak başlatılan ifade alma çalışmalarında İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlık Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne çağrılan şüphelilere kulübü zarara uğratan işlemlerle ilgili sorular sorularak ifadeleri alınıyor. Şok bilgi ve belgelerin yer aldığı raporlarda suçlanan bazı eski başkan ve yöneticilerin bunları görünce ifade verme işlemleri sırasında çok zor anlar yaşadığı öğrenildi.

ŞÜPHELİ SAYISI 100'U BULDU

Daha önce 52 kişi olarak açıklanan listenin yeni gelişmelerle beraber 100'ü bulduğu ifade edildi. Kulübü zarara uğratmakla ve zimmete para geçirmekle suçlanan isimler arasında önemli isimler olması dikkat çekerken, önümüzdeki günlerde savcılık aşamasında çarpıcı gelişmeler yaşanacağı kaydedildi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2014, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER