DİYARBEKİRSPOR’DAN, DSİ 10 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İDMAN SAHASI PARASI İSTEDİ

Spor Toto 3.lig 2. Grup takımlarından Diyarbekirspor, DSİ 10 Bölge Müdürlüğüne ait sentetik sahada idman yapmak istedi. İdman karşılığında da DSİ 10 Bölge müdürlüğü para talep ettiği öğrenildi.

DİYARBEKİRSPOR’DAN, DSİ 10 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İDMAN SAHASI PARASI İSTEDİ
 DSİ 10.Bölge Müdürlüğü’nden  saha talep eden Diyarbekirspor’dan para talep ettiği ortaya çıktı. Antrenman için DSİ’ye 150 lira ödeme yapan Diyarbekirspor duruma tepki gösterdi.
Edinilen bilgiye göre bazı deplasman maçlarını sentetik sahalarda yapmak zorunda kalan Diyarbekirspor, prova niteliğindeki bazı idmanları sentetik zemine sahip olan DSİ 10.Bölge Müdürlüğü tesislerindeki sahada yapmak için başvurdu.Bunun üzerine kurum sahayı ücretsiz vermelerinin söz konusu olamayacağını öne sürerek kulüpten her idman için 150 TL ücret talep etti. 
Bu talep karşısında şaşkınlık yaşayan ve duruma tepki gösteren kulüp, başka seçenek olmadığı için bu parayı ödeyerek idman yaptı. Devlet kurumunun sergilediği ayıplı tutum büyük tepki çekerken, spor adamları ve taraftalar ;devlet imkanlarıyla yaptırılan tesislerin kenti temsil eden bir takıma parayla tahsis edilmesinin skandal olduğunu dile getirdi.

Spor adamları,”Türkiye’nin diğer yerlerinde kurumlar imkanlarını kentlerin sporda gelişmesi için sunarken ve kulüplere destek olurken Diyarbakır’da yaşanan bu tablo vahim bir durumdur. Mesele 150 TL’den ziyade bir devlet kurumunun bu mantaliteye sahip olmasıdır. Bu olay, Diyarbakır’da bir dönemler sporun lokomotifi olan DSİ’ye de yakışmamıştır. Hani devlet kurumları halk için vardı?.Bu tesisler bu halkın vergileriyle yapıldığına göre halkın ve sizin dışınızdaki kulüplerin bunlardan yararlanma hakkı yok mudur?” dediler.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2015, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER