DİYARBEKİRSPOR’DAN HAKEM İSYANI

Diyarbekirspor,3 puanlarının gasp edildiğine dikkat çekerek Muğlaspor maçının hakemlerini TFF ve MHK’ya şikayet etti. Açıklamada,” Tüm takımlara eşit ve adaletli bir şekilde davranılmasını istiyoruz. Maçların sonuçların sadece ve sadece takımların sahadaki mücadelesi belirlesin istiyoruz.” denildi.

DİYARBEKİRSPOR’DAN HAKEM İSYANI
 Diyarbekirspor, Gökhan Payal ve Tunç Behram’ın kırmızı kart görmesiyle 9 kişi kalarak 3-1 kaybettiği Muğlaspor maçının hakemlerine isyan etti. Kulüpten yapılan açıklamada,hakemlerin sahada kıyım gerçekleştirdiği ifade edildi.

Açıklamada,”Profesyonel futbol takımımız ligin 4.haftasında deplasmanda oynadığı Muğlaspor müsabakasında kelimenin tam anlamıyla hakem faciasına maruz bırakılmıştır. Takımımız,sahada rakibine değil İstanbul bölgesi hakemi Tolga Ahmet Kalaycı ve yardımcılarının basiretsiz,ev sahibi takımı koruyan ve kollayan,adalet ve hakkaniyet ilkelerinden uzak yönetim tarzına mağlup olmuştur. Maçı izleyen taraflı tarafsız herkesin analiz ettiği üzere hakkımız olan 3 puan hakemlerin takdiri ile rakibe hediye edilmiştir.” denildi.

‘BAŞARISIZ OLDUĞUMUZDA BİLE TEŞEKKÜR ETTİK’

Geçmişte başarısız sonuçlar aldığında bile hakemlere teşekkür eden bir anlayışa sahip olduklarını belirten kulübün açıklamasında,” Futbol Federasyonu,Merkez Hakem Kurulu ve spor kamuoyu yakınan bilmektedir ki geçen sezon şampiyonluğu kaçırmamıza rağmen hiçbir zaman hakem hatalarının arkasına sığınmadık,yenildiğimiz,berabere kaldığımız bir çok maçtan sonra,hatta final maçından sonra bile bir çok kulübe örnek sayılabilecek anlayışla hareket ederek hakemlere teşekkür ettik. Bu konudaki yazışmalarımız Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu kayıtlarında mevcüttür. Ancak Muğla’da karşılaştığımız manzara için feryadımız var. Maçta iki oyuncumuza haksız yere kırmızı kart gösterilmiş,penaltılarımız verilmemiş ve rakip takım oyuncularına verilmesi gereken kartlar verilmemiştir. Açık ve net bir şekilde sahada takımımız kıyıma uğramış ve hakkımız olan 3 puan gasp edilmiştir. “ ifadeleri kullanıldı.

‘ÖNÜMÜZ KESİLMEK İSTENİYOR’

Lig başından beri aynı bölgeden maçlarına hakemler gelmesinin manidar olduğu vurgulanan açıklamada,MHK’nın tutumu sert sözlerle eleştirildi. Açıklamada,”Merkez Hakem Kurulu’na açık bir şekilde sesleniyoruz. Bölgede sporun gelişmesi için hiçbir kurum,kuruluş ve büyük sermayelerden destek almadan kendi imkanlarıyla büyük ve fedakarca bir yatırım yapan,siyaseti hiçbir şekilde spora alet etmeyen ve kendisini tamamen bölgenin gelişmesine adayan kulübümüzün başarılı olması istenmiyorsa,önü kesilmek isteniyorsa bize deklare edin bu kadar emek ve yatırımın heba olmasına gerek kalmasın. Böyle bir niyetiniz yoksa ise o zaman bu haksızlığın,mağduriyetin bedeli ne olacak?. Sezon başından beri maçlarımıza hep Marmara bölgesinden hakemler atanıyor.Bunun özel bir nedeni var mı?.Bizimle birlikte şampiyonluk mücadelesi veren takımların yer aldığı bir bölgeden neden hakemler arka arkaya maçlarımızda görevlendiriliyor?. “ denildi.

‘MAÇLARIMIZA ADİL HAKEMLER ATANSIN’

Amaçlarının kimseyi zan altında olmak olmadığı belirtilen açıklamada ,yaşanan mağduriyete dikkat çekmek üzere bu açıklamanın yapıldığı kaydedildi. Açıklama,şu sözlerle tamamlandı;”

Niyetimiz asla kimseyi zan altında bırakmak değildir. Adalet ve hakkaniyet peşindeyiz. Tüm takımlara eşit ve adaletli bir şekilde davranılmasını istiyoruz. Maçların sonuçların sadece ve sadece takımların sahadaki mücadelesi belirlesin istiyoruz. Yanlış anlaşılmasın,bu açıklamamız ligde aldığımız başarısız sonuçlar için bir mazeret ve gündem değiştirme olarak yorumlanmasın.Başarısız tablonun analizini ayrıca yapmaktayız. Bu açıklamayı yapmamızdaki amaç  yol yakın iken Merkez Hakem Kurulu’nu uyarmak ve maçlarımıza deneyimli,adil ve hakkaniyet ölçüleri içinde yönetim gösterecek hakemler atanmasıdır.”

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2016, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER