DSİ Yıldız'ını Arıyor

Doğu ve Güneydoğuda yaptığı tesisler ve sporcu yetiştirme anlamında örnek kulüp olarak gösterilen Diyarbakır DSİ Spor yaz sezonunda da boş durmuyor.

DSİ Yıldız'ını Arıyor
Doğu ve Güneydoğuda yaptığı tesisler ve sporcu yetiştirme anlamında örnek kulüp olarak gösterilen Diyarbakır DSİ Spor yaz sezonunda da boş durmuyor.

Son yıllarda Türkiye gençler şampiyonalarında sportif başarıları ile isminden söz ettiren  Diyarbakır DSİ Spor, Sportif başarılarının yanı sıra yetiştirdiği futbolcularla da göz dolduruyor. Bu yıl Diyarbakır’da gençler kategorisinde 4 şampiyonluk elde eden DSİ Spor, Türkiye finalleri 1.kademe maçlarında 4 kategoride de bölge şampiyonlukları elde etti. Türkiye şampiyonası 2.kademe maçları sonucunda U-15 gençler liginde Türkiye dördüncüsü, U-17 gençler liginde Türkiye Beşincisi ve U-13 gençler liginde Türkiye dokuzuncusu olan DSİ Spor, Diyarbakır’da Gençler kategorisinde en başarılı takım olma unvanını elinde bulunduruyor. DSİ Spor Sportif başarısının yanı sıra üst liglerde mücadele eden Galatasaray, Kayseri spor, Kayseri Erciyes spor, Çanakkale Dardanel spor, Gençlerbirliği spor, İzmir Menemen spora 2 yıl içerisinde 14 futbolcu Transfer etti. Yaz sezonunda giden yıldız futbolcuların yerini doldurmak için

DSİ Spor, Seyrantepe’deki DSİ 10.Bölge Müdürlüğü içerisinde bulunan Eğitim ve Sosyal tesislerinde 08 Temmuz-31 Temmuz tarihleri arasında 24 gün boyunca her gün saat:17.00 de seçmeler yapacak. Bu seçmelere 1996-2007 tarihleri arası doğumlu sporcular katılabilecektir.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan DSİ Spor Basın sözcüsü Zülküf YAKUT; ”DSİ spor son yıllarda alt yapı ve tesisleşmeye verdiği önemle birlikte sportif başarının yanı sıra sporcu yetiştirme anlamında da ön plana çıkmıştır. Biz DSİ Spor kulübü olarak bu kentin takımıyız. DSİ kurum Amirlerimiz başta Bölge Müdürümüz Sayın Okan BAL olmak üzere,Kulüp Başkanımız Bölge Müdür yardımcısı Sayın Hasan KILIÇ, DSİ Sporun bu günlere gelmesinde ve tesislerin yapımında çok büyük emekleri olan adeta bu işin Mimari 2.Başkanımız Sayın Menderes LALE, TES-İŞ 2.nolu Şube Başkanımız Sayın Şükrü KAÇMAZ, Yönetim kurulu üyelerimiz ve kurumumuzun çok değerli çalışanlarının bize sunduğu bu güzelim imkânları tüm kentimizle paylaşmak istiyoruz. Biz DSİ Spor olarak asıl “ilkemiz” olan “Ahlaklı ve Yetenekli “ sporcuları bünyemizde barındırıp yetiştirdikten sonra, bugüne kadar 14 futbolcuyu profesyonel kulüplere kazandırdığımız gibi bundan sonrada aynı çaba içerisinde olacağız. Seçmelerde dikkat ederseniz sporcu seçilme yaşını yediye (7) indirmişiz, buradaki maksadımız üst yapının beslenme kaynağı olan alt yapıda yetiştireceğimiz sporcuları okula başlarken futbolla da tanıştırmak istiyoruz. Bu anlamda yıl içerisinde 11 ay sürekli bilimsel ve programlı bir şekilde çalışmalarımız devam edecektir. Yaz sezonunda da Yönetici ve teknik heyetteki arkadaşlarımızla birlikte boş durmayacağız. DSİ Spor olarak bünyemizde yetiştirdiğimiz ve üst liglere gönderdiğimiz yıldız futbolcularımızın yerini doldurmak için 24 gün boyunca kendi tesislerimizde seçmeler yapacağız. Yapacağımız bu seçmelere Diyarbakır ilini kapsayan tüm kulüplerimizin futbolcuları da dâhil olmak üzere katılabileceklerdir. Bu anlamda Kentimizi ve Kurumumuzu temsil edecek “Ahlaklı ve Yetenekli “tüm sporculara kapımız açıktır. “Dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2013, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER