DTSO Başkanı Sayar, Diyarbakırspor'u Ağırladı

Diyarbakırspor, Kentle Bütünleşme Projesi kapsamında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

DTSO Başkanı Sayar, Diyarbakırspor'u Ağırladı
 Diyarbakırspor Futbol Yatırımları A.Ş Başkanı İhsan Yapıcı, Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul, Teknik Direktörü Fethi Çokkeser ve futbolculardan oluşan heyet, Dtso Başkanı Ahmet Sayartarafından kabul edildi.

Dtso Başkanı Sayar, sporun kent için ticaret ve ekonomi kadar önemli olduğunu ifade ederek, "Diyarbakırspor'un üst liglerde olması gerek tanıtım ve imaj gerekse ekonomik kalkınma açısından çok şeyler kazandıracaktır" dedi.

'Spor, Ekonomi ve Ticaretin Lokomotifidir'

Çocukluğundan beri Diyarbakırspor taraftarı olduğunun altını çizen Sayar, "Diyarbakırspor'da başkanlık ve yöneticilik yapan bir aileden geliyorum. Yeni Diyarbakırspor'un da kurucuları arasındayım. Başkan Feyzi İlhanlı ve emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Bu kentin spordaki markasın ı yeniden ayağa kaldırdılar. Heyecanla takip ediyorum. Spor bu kent için ticaret ve yatırım kadar önemlidir. Hatta bazı noktalarda ticaret ve ekonominin lokomotifidir. Birçok kanalla yapamayacağınız katkıyıDiyarbakırspor'la rahatlıkla yapabilirsiniz. Diyarbakırspor'un üst liglerde olması gerek tanıtım ve imaj gerekse ekonomik kalkınma açısından çok şeyler kazandıracaktır. Diyarbakırspor veBüyükşehir Belediyespor'u kardeş takımlar olarak görüyoruz. Dayanışma halinde olmanız kentin yararına olacaktır.Diyarbakırspor'un sporun dışında da sorumlulukları var. Çevremizdeki ülkelerde yaşanan acı olaylar, katliamlar ve zulümlere sessiz kalmayarak oradaki halklara yardımlarda bulunmanızı değerli görüyoruz. Diyarbakırspor için ne yapmamız gerekiyorsa imkanlar dahilinde yapmaya hazırız. Maçlara gelip destek vereceğiz" diye konuştu.

'Kent Dinamikleriyle Dayanışmaya Önem Veriyoruz'

Eski imaj ve alışkanlıkları ortadan kaldırmak adına projeler geliştirdiklerini anlatan Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul ise, kentin tüm dinamikleriyle dayanışma halinde olmaya özen gösterdiklerini söyledi. Doğrul, "Diyarbakırspor'u yeniden inşa etmek için bir çaba var. Feyzi İlhanlı hem ekonomik hem de manevi olarak tüm imkanlarını bu işe seferber etti. Borcu olmayan, kendisine ait kulüp binası, otobüsü olan ender kulüplerden biriyiz. Feyzi bey bugüne kadar bu kulübü kimseye muhtaç etmedi. Bizler de manevi olarak bu işe katkı sunmaya çalışıyoruz. Kentin tüm dinamikleriyle dayanışma halinde olmaya özen gösteriyoruz. Diyarbakırspor bir kentin değil bir coğrafyanın markasıdır. Bugüne kadar ziyaret ettiğimiz kimseden para istemedik. Bu kentin ve halkın kurumlarının manevi de olsa yanımızda olmalarını istiyoruz. Diyarbakırspor'la ilgili eski algı ve alışkanlıkları ortadan kaldıracağız. Bunu hep beraber yapacağız. Rojava ve Şengal'deki halklara çeşitli yardımlar yaptık. Sosyal projelerimiz devam edecek. Ticaret Odası olarak sizleri maçlarımızda görmeyi arzu ediyoruz." diye konuştu.

'Feyzi İlhanlı'nın Çabasına Herkes Destek Olmalı'

Teknik Direktör Fethi Çokkeser de, Diyarbakır'ın sporda en üst noktada olması gerektiğine dikkat çekerek, tek başına yükü omuzlamaya çalışan Feyzi İlhanlı'ya destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Çokkeser, "Diyarbakırspor efsanesini yeniden canlandırmak için maddi ve manevi tüm bedelleri ödeyerek bir nefer gibi çalışan bir başkan var. Başarı için tüm imkanları oluşturdu. Bir çok kulüpte olmayan imkanları tek başına verdiği kaynaklarla meydana getiren başkanımıza destek verilirse inanıyorum Diyarbakırspor en kısa zamanda şampiyonluklar yaşayarak sporda en tepe noktaya gelecek. Ben Maraş'lıyım ve orada her sene kulüpler belediyelerden, kurumlardan, odalardan maddi destek alır. Diyarbakırspor'a kimsenin maddi yardım yaptığına şahit olmadım. Bu geliştirdiğimiz ilişkilerle inşallahDiyarbakırspor'a her kesim destek sağlar. Sizleri maçlarımızda da görmek istiyoruz." diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Ahmet Sayar'a, isminin yazılı olduğu 21 numaralı forma hediye edildi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER