DTSO’nun Amida Konserlerine yoğun ilgi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) tarihi ve kültürel mekanlarda düzenlediği Geçmişin Sesi Amida Konserleri üyelerinden vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

DTSO’nun Amida Konserlerine yoğun ilgi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) tarihi ve kültürel mekanlarda düzenlediği Geçmişin Sesi Amida Konserleri üyelerinden vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

DTSO tarihi  ezgileri, tarihi mekanların ruhu ile birleştirerek müzikseverlerle buluşturduğu dijital konserlerde izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. 10 tarihi mekanda 10 konser düzenleyeceklerini açıklayan DTSO şimdiye kadar Hasuni Mağaraları, Zerzevan Kalesi, Eğil ve Sur İçi’nde gerçekleştirdi.

Diyarbakır’da farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan tarihi mekanlarda farklı dillerdeki ezgilerin seslendirildiği konserlerde geçmişten günümüze kadar uzanan zengin müzik kültürüne yer verildi. DTSO bu projeyle pandemide eve kapanan vatandaşlara hem eşsiz müzik dinletisi hem de görsel bir şölen sunması büyük bir takdir kazandı.

Hasuni Mağaraları’nda santur, keman ve def ile dengbejlik geleneğinden günümüze kadar gelen ezgilerin seslendirildiği ilk konserde vatandaşlardan gelen olumlu tepkilerin ardından DTSO hiç vakit kaybetmeden ikinci konseri Zerzevan Kalesi’nde gerçekleştirdi. Mikail Aslan’nın seslendirdiği Zazaki ve Kurmanci ezgiler ile  Zerzevan Kalesi’nin eşsiz görüntüleriyle izleyen vatandaşlar DTSO’yu tebrik etti. İnanç ve Kültür değerleriyle bilinen Eğil’de düzenlenen üçüncü konserde Kürtçe’nin Kurmanci, Zazaki ve Sorani lehçelerinde bu coğrafyadan çıkan ezgilere yer verildi. Sur ilçesinde 16’ıncı yüzyılda inşa edilen Dêra Mor Petyun Katolik Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen dördüncü konserde ise Kürtçe’nin Kurmanci, Dimilkî, Soranî ve Hewramî lehçeleri ile birlikte Ermenice ve Türkçe, ezgiler ve klamlar seslendirildi.

DTSO’nun sosyal medya hesaplarından yayınlanan dijital konserleri milyonlarca kişi izlerken, Odanın sosyal medya hesaplarına vatandaşlar tebrik mesajı gönderdi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER