Efsane Hocayı Kaybettik

1971-72 sezonunda çalıştırdığı Diyarbakırsporun sonraki yıllarda Türkiye liglerine damga vuran kadrosunun iskeletini oluşturan Atilla Bilgin'in vefatı üzüntü ile karşılandı.

Efsane Hocayı Kaybettik


Diyarbakırspor’u 1971-72 sezonunda 3.Lig’de çalıştıran ve uzun yıllar Türkiye liglerinde başarıdan başarıya koşan efsane kadronun iskeletini oluşturmasıyla bilinen teknik direktör Atilla Bilgin, 84 yaşında hayatını kaybetti. Aynı zamanda akademisyen kimliği olan Bilgin’in vefatı üzüntü ile karşılandı.
50 Yıl Önce Savunduğu  Sistem Bugün Dünyada  Uygulanıyor
1936 doğumlu olan Atilla Bilgin, 1971-72 sezonunda 3.Lig’de Diyarbakırspor’u  çalıştırdı. 50 yıl önce futbolun bilimsel yönünü ortaya koyan ve bugüne uygun sistemler üzerinde duran,bugün oynanan çağdaş futbolu savunan Bilgin, bu felsefesini Diyarbakırspor’da da oturtmaya çalışıyordu. Nitekim buna uygun olarak transfer edilen bir çok genç oyuncu ile oluşturulan Diyarbakırspor kadrosu, Bilgin’in ayrılmasından sonra üst üste şampiyonluklar yaşayarak uzun yıllar Türkiye liglerinde başarıdan başarıya koştu.
Edirneli olan ve uzun yıllar teknik direktörlüğün yanı sıra akademisyen ve televizyon programcısı olarak da futbola hizmet eden Bilgin’in vefatı spor camiasında derin üzüntü ile karşılandı.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER