EFSANE İÇİN KURTULUŞ UMUDU

24 Haziran 1968 tarihinde kurulan,5 kez yükselme başarısı gösterdiği Süper Lig’de uzun yıllar mücadele eden,hem Süper Lig’de hem de Türkiye Kupası’nda elde ettiği başarılarla kente ve bölgeye büyük heyecan yaşatan efsane Diyarbakırspor geri mi dönüyor?.

EFSANE İÇİN KURTULUŞ UMUDU
 24 Haziran 1968 tarihinde kurulan,5 kez yükselme başarısı gösterdiği Süper Lig’de uzun yıllar mücadele eden,hem Süper Lig’de hem de Türkiye Kupası’nda elde ettiği başarılarla kente ve bölgeye büyük heyecan yaşatan efsane Diyarbakırspor geri mi dönüyor?. Bu sorunun cevabını devam eden yargı süreci verecek. Kötü yönetilerek borç batağına sürüklendiği için 2010-2013 yılları arasında 4 yıl içinde Süper Lig’den amatöre kadar düşen,burada da sahipsizlikten dolayı Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Lig’e katılamayan,geçen  sezon 1.Amatör Lig’den 2.Amatör Ligi’ne düşen Yeşil-Kırmızılı kulübün yeniden ayağa kalkması için umut verici gelişmeler var.

 

YENİDEN KURTULUŞ UMUDU

Dernekler Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından başlatılan incelemenin yargıya intikal etmesiyle savcılıkça oluşturulan iddianame davaya dönüştü. 50 yıllık mazisi olan kulübün borç batağına sürüklenmesi ve kötü yönetilmesiyle ilgili davada ihmali ve kusuru bulunanlardan 65 kişi yargılanıyor. Geçen ay ilk duruşması yapılan davada devam ederken,Mart ayında sürecin hız kazanması bekleniyor. Aralarında eski başkan,yönetici ve çalışanların da bulunduğu çok sayıda kişi ‘zimmete para geçirme,’haksız kazanç sağlama ‘ ve ‘görevi kötüye kullanma’ gibi gerekçelerle yargılanıyor.

 

KENT YÖNETİCİLERİNE ÇAĞRI

Yargılanan kişilere hapis ve zimmet gibi cezalar çıkması beklenirken,sürecin sonunda kulübün borçlarından arındırılması planlanıyor. Süreç,taraftarları heyecanlandırırken kentteki spor adamları kent yöneticilerinden Diyarbakırspor’u yeniden ayağa kaldırmalarını istiyor. Spor adamları,”Diyarbakırspor bölge takımı misyonunu çok iyi görüyordu. Tüm kesimleri etrafında kenetlendirebilen,bölgenin her yerinde ve her kesim tarafından desteklenen ortak bir payda idi. Vali Hüseyin Aksoy başta olmak üzere kent yöneticileri olaya el atarsa Diyarbakırspor küllerinden doğar” şeklinde görüş belirtti.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2017, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER