EFSANENİN ÖNÜ AÇILIYOR

6 yıl önce profesyonel liglere veda eden Diyarbakırspor'un borçlarıyla ilgili sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Bir kaç yıl içinde borçların tamamen erimesi ve kulübün önünün açılması gündemde.

EFSANENİN ÖNÜ AÇILIYOR
 Kurulduğu 1968’den 2012 yılına kadar profesyonel liglerde mücadele eden,5 kez Süper Lig’e yükselen ve bu ligde lig 5’inciliği dahil bir çok başarıya imza atan,4 büyüklere karşı aldığı başarılı sonuçlarla hafızalara kazınan,Ziraat Türkiye Kupası’nda da yarı final ve çeyrek final oynama başarısı gösteren Diyarbakırspor’la ilgili yüz güldürecek gelişmeler var.

Kötü yönetilerek borç batağına sürüklenen ve daha sonra sahip çıkılmadığı için önce profesyonel liglere veda eden,ardında da 2.Amatör’e kadar gerileyen yarım asırlık efsane kulübün borçları erime noktasına geldi. Doğu ve Güneydoğu’nun Süper Lig’e çıkma başarısı göstermiş ilk kulübü olan Diyarbakırspor’un resmi borcu 15.4 milyon TL olarak görünüyor.

ARSA SATIŞI İLE BORÇLARIN ÖNEMLİ KISMI ERİYECEK

Byaklaşık 5-7  milyon TL’si devlet kurumları tarafından kendi alacaklarını elde etmek amacıyla satışa sunulan arsadan düşecek. Vergi,SGK ve diğer devlet kurumlarına olan borçlar karşılandıktan sonra asra satışından kalan para ile personel ve esnaf borçları da karşılanmış olacak.

Yöneticilere olan borçlarla ilgili ise devam eden yargı süreci var. Önümüzdeki günlerde son bulması beklenen davada gelen bilgilere göre yöneticilere olan borçlar temizlenecek,hatta kulübü zarara uğratan bazı isimlere zimmet çıkarılacak. Kulübe karşı dava açma hakkı doğacak ve kulüp hukuki olarak kendisini zarara uğratanlardan zararın karşılanmasını talep edecek.

CAMİAYI UMUTLANDIRAN GELİŞMELER

Geçmişe ait futbolcu ve teknik adam borçları için de zaman aşımı süreci işliyor. Kulüp amatör ligde olduğu için bir aç yıl içinde zaman aşımı sürecinin de Diyarbakırspor lehine sonuçlanması bekleniyor.

Böylece 50 yıllık mazisi olan ve gerek bölgede gerekse ülke genelinde ve dünyanın bir çok yerinde seveni olan Diyarbakırspor’un yeniden tarih sahnesine dönmesi sağlanabilecek. Diyarbakırspor’un önünün açılacak olması taraftarlarını ve camiayı umutlandırıyor.

Bazı iş adamlarının Diyarbakırspor’u devralmakla ilgili çalışmalar yaptığı belirtiliyor.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER