Eksik Kadroyla Gelen Başarı

Bir çok futbolcusunun takımdan ayrılması nedeniyle 18 kişilik maç kadrosunu dolduramayan Diyarbekirspor, bu şekilde çıktığı son 4 maçında yenilmeyerek 8 puan topladı. Yeşil-Kırmızılı takımın, puan aldığı takımların 3’ü kümede kalma hesapları yaparken, biri de zirve mücadelesi veren takım olarak dikkat çekti.

Eksik Kadroyla Gelen Başarı

Kadro zenginliği yaşadığı dönemde elde edemediği başarılı sonuçları, kadro kurmakta zorlandığı ve 18 kişilik maç listesini dolduramadığı dönemde elde etti. Bu takım, 3.Lig 3.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi verdiği ve Play-Off’a  kaldığı önceki 5 sezonun aksine bu sezon hayal kırıklığı yaşayan Diyarbekirspor.

Sezon içerisinde 5 teknik adam değiştiren Diyarbekirspor, 5 hafta önce göreve getirdiği Özcan Gökçeoğlu nezaretinde 5 maçta 2 galibiyet,2 beraberlik ve 2 yenilgi alarak hanesine 8 puan yazdırdı.

Ligin Kaderini Belirleyen Takım Oldu

Diyarbekirspor, takımdan ayrılan oyuncular ile sakat ve cezalı olan oyunculardan dolayı 18 kişilik maç kadrosunu dolduramadığı son 5 maçta tek yenilgi aldı,son 4 maçında da 3’ü kümede kalma mücadelesi veren takımlar ve 1’i zirve adayı olmak üzere 8 puan alarak yenilmedi.

Kendi sahasında kazandığı Muğlaspor  maçında 15 ve Karacabey Belediyespor  karşılaşmasında 17 futbolcu ile yer alan Diyarbekirspor, berabere kaldığı deplasmandaki 1461 Ankara Adliyespor maçında 16 ve 1461 Trabzon önünde de 14 oyuncuya esame listesinde yer verebildi. 2-2 biten 1461 Trabzon maçında rakip takım kümede kalma yolunda ağır yara alırken, Diyarbekirspor’un yedek listesinde yedek kaleci yer almadı. Mehmet Mert’in cezalı olmasından dolayı ilk 11’de ise yedek kaleci Ali Alper görev yaptı.

Son Maç Küme Düşme Hattı İçin Kritik

Son 4 maçta eksik kadroya rağmen başarılı sonuçlar alarak hem küme düşme tehlikesinden kurtulan hem de alt sıralardaki takımlara boyun eğmeyerek ligin kaderini belirleyen Diyarbekirspor, son maçında bu hafta 4 Mayıs Cumartesi günü Yeni Diyarbakır Stadı’nda kümede kalma tehlikesini yakından hisseden Fatsa Belediyespor’la karşılaşacak. Saat 15.30’da başlayacak maça da eksik kadroyla çıkacak olan Diyarbekirspor, kazanarak sezonu tamamlamak istiyor.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER