Erciyes Eteklerinde Bir Diyarbakırlı

Mayın mağduru Milli atlet Nesim Öner, Erciyes Dağı eteğinden Dünya Şampiyonasına Galatasaray’ın desteğiyle hazırlanıyor.

Erciyes Eteklerinde Bir Diyarbakırlı
ERCİYES’İN ETEĞİNDE DÜNYA ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

Mayın mağduru Milli atlet Nesim Öner, Erciyes Dağı eteğinden Dünya Şampiyonasına Galatasaray’ın desteğiyle hazırlanıyor.

GALATASARAY’DAN İKİNCİ DESTEK

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Uzunova Köyünde 2004 yılında koyun otlattığı sırada mayın patlaması sonucu sağ gözünü büyük oranda yitiren, sol gözü az gören ve sol elinin tamamını ve sağ el parmaklarını kaybeden Nesim Öner’e (18) Galatasaray’dan ikinci kez destek geldi.
Nesim Öner’i transfer etmek isteyen, Galatasaray yönetimi, engelli branşı bulunmadığı için, transfer gerçekleşmedi. Yine de desteklerini esirgemeyen, Galatasaray Spor Kulübü, Öner’e 2 bin TL maaş bağladı. Fransa'nın Lyon Kentinde Temmuz 2013'te yapılacak olan Engelliler Dünya Şampiyonasına hazırlanan Öner'in 45 günlük Antalya kampı masraflarını karşılayan Sarı-Kırmızılı ekip, Kayseri Erciyes’te yaptığı 30 günlük kampın masraflarını da üstlendi.

KÜRSÜYE ÇIKMAYI HAYAL EDİYOR

Doğal ortamda Dünya Şampiyonasına hazırlanan Öner karı erimeyen Erciyes Dağı eteklerinde, temiz havanın verdiği huzurla kürsüye çıkmayı hayal ediyor.
İlk kez temiz ve rahat bir ortamda çalıştığının anlatan Öner, “Spora başladığım günden beri maddi sıkıntılar benim önümde her zaman engel oldu. Benim elde edebileceğimi başarılarımı bile etkiledi. Kamp yapamıyordum, istediğimi gibi müsabakalara hazırlanamıyordum. Ama Galatasaraylı Adnan Öztürk ile tanıştıktan sonra hayatım değişti. Bana maaş bağlandı, Antalya ve Kayseri Erciyes kampının tüm masraflarını karşıladılar. Artık temiz ve rahat bir ortamda müsabakalara hazırlanıyorum. Verilen bu destek karşısında çok duygulandım. Eksikliklerden dolayı daha önce spor yapmamış gibiyim. Sporcu olduğumu daha iyi anladım” dedi.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2013, 01:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER