Eren'den Şükür'ün Önerisine Cevap

Türkiye Futbol Federasyonu ( Tff) Yönetimi Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Edip Eren, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un isim hakkının Diyarbakırspor'a verilmesi konusuna açıklık getirdi. Eren, bunun teknik olarak mümkün olmadığını söyledi.

Eren'den Şükür'ün Önerisine Cevap
Türkiye Futbol Federasyonu ( Tff) Yönetimi Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Edip Eren, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un isim hakkının Diyarbakırspor'a verilmesi konusuna açıklık getirdi. Eren, bunun teknik olarak mümkün olmadığını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un şampiyonluk kupasını vermek üzere Diyarbakır'a gelen Tff Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Edip Eren, gazetecilere Hakan Şükür'ün bir süre önce gündeme getirdiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un isminin Diyarbakırspor'a verilmesini konusu, Diyarbakır'daki futbol alanındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un şampiyonluğunu centilmence elde ettiğini ifade eden Tff Yöneticisi Edip Eren, büyükşehirlerin takımlarının Süper Lig'de olmaları gerektiğini söyledi. Eren, "Bugün 3. Lig'den 2. Lig'e terfi eden ve çok iyi bir performans sergileyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a şampiyonluk kupası verdik. Büyükşehirlerin takımlarının mutlak Süper Lig'de temsil edilmesi gerek. Diyarbakır'da futbol anlamında Büyükşehirspor Kulübü fair-play adına bize başvurduklarında farkı bir duruş sergiledi. Gerçek anlamda hak edilen bir centilmenliği ve şampiyonluğu birlikte yaşadılar. Barış ortamı içerisinde ve misafirperverliğiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor üzerine düşeni yaptı. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum ve şampiyonluklarını bir kez daha kutluyorum" dedi.

"DİYARBAKIRSPOR İLE ÖZEL OLARAK İLGİLENDİK"

Eren, Diyarbakırspor'un amatör lige düşmesinin üzücü bir durum olduğunu vurgulayarak, Tff yönetimine geldikleri günden beri Diyarbakırspor için özel olarak ilgilendiklerini kaydetti. Eren, "Göreve geldiğimizden beri, Diyarbakırspor'un sorunlarıyla özel olarak ilgilendik. Diyarbakırspor'un maalesef kangrenleşmiş sorunları vardı. Diyarbakırspor amatör lige düştü ama amatör liginden Yeni Diyarbakırspor adındaki takımımız 3. Lig'e çıktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Diyarbakır'a yeni stat yapılacak. Belediyelerde futbol alanında yeterli açıdan tesisleşmeleri sağlarsa biz de Tff olarak gerekli destekleri sunacağız. Tff olarak, Diyarbakır'a yapmış olduğumuz sentetik saha var. Taahhüt ettiğimiz bir saha da var. Ayrıca bölge müdürlükleriyle ilgili çeşitli projelerimiz var. Diyarbakır bizim için önemli bir yer ve Diyarbakır için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız"

diye konuştu. AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün Süper Lig'de mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un isim hakkının Diyarbakırspor'a verilmesi önerisini de değerlendiren Eren, Futbol Müsabakaları'nın 7. Maddesi'nin buna müsaade etmediğini söyledi. Eren, "İşin siyasi boyutu çok fazla ilgi alanımızda değil. Bununla ilgili bir yorum yapamam. Ama teknik olarak imkansız bir durum. Futbol Müsabaka Talimatı'nın 7. maddesi böyle bir duruma müsaade etmemekte. Sayın vekilimiz böylesi bir konuyu hangi manada ve ne amaçla söylediğini bilmiyorum. Sadece basında yazılanları biliyorum. Diyarbakırspor, yıllarca devlet desteğiyle ayakta kalan bir takım imajı çizdi. Acaba bu durum pozitif mi yoksa negatif bir etki mi yaşatır ona bakmak lazım. Böylesi bir şey yapacağımıza Diyarbakır'da 425 bin gencimiz var. Yeniden sıfır sorunlu en alt ligden başlayarak, takımlar oluşmalı. ve bu takımlar kendi güçleriyle profesyonel ligde kalıcı olmalı. Bence böylesi yollara başvurmak yerine buradaki bütün dinamikler bir araya gelerek alttan bir takım oluşturup, emeğiyle hakkıyla sportif alanda başarılar elde etmesi ve yükselmesi daha uygun olacaktır" şeklinde konuştu.

"DİYARBAKIR'DA FUTBOL ALANINDA SEFERBERLİK İLAN EDİLMELİ"

Diyarbakır'da futbol anlamında gördüklerinin hiç de iç açıcı olmadığına dikkat çeken Eren, Diyarbakır'da futbol alanında seferberlik ilan edilmesi gerektiğini anlattı. Eren, "Bu kadar fazla genç nüfusun olduğu bir kentte Türk futbolu içerisinde daha fazla aktör, futbolcu olmalı. Diyarbakır'da futbola özgü bir seferberlik ilan edilmeli. ve futbol anlamında Diyarbakır hak ettiği yeri de almadır. Şuan hak ettiği yerde olmadığına inanıyorum. Tff olarak, bizim çok yüksek bir bütçemiz yok. biz ancak, altyapıya yönelik destekler sağlayabiliyoruz. Profesyonel kulüplerimize destek verebiliyoruz. Yine saha ve tesis desteğimiz olabiliyor. Tff'den ziyade tüm dinamikler bir araya gelerek futbola ayrı bir önem vermeleri gerek. Son zamanlarda salon sporları daha çok önplana çıktı. Buna yönelik çok ciddi yatırımlar var. Şuan çocuklarımızın futbol oynayabilecekleri yeterli anlamda futbol sahaları bulunmuyor. Futbolun gelişebilmesi için altyapıda çocuklarımızın futbol oynayacağı alanlar olmalı. Bunun için de herkese görevler düşmektedir" ifadelerini kullandı. 
Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2013, 11:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
zana yaruk
zana yaruk - 11 yıl Önce

yılmaz abı taahhüt etttıklerı saha konusunda duyarlı olalaım üzerınde duralım hemen olsun

SIRADAKİ HABER