Eski Başkan Ve Yöneticilere Zorla Getirme Kararı

Diyarbakır 5.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hakim,duruşmaya katılmayan bazı eski başkan ve yöneticilerin mahkemeye zorla getirilmesine karar verdi.

Eski Başkan Ve Yöneticilere Zorla Getirme Kararı
 Diyarbakır 5.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hakim,duruşmaya katılmayan bazı eski başkan ve yöneticilerin mahkemeye zorla getirilmesine karar verdi.Bazı yöneticiler de avukatları aracılığıyla mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Yıllardır Devam Eden Davada Sona Doğru

2011 yılında kamuoyundan gelen baskı ve talep üzerine dönemin Valisi Mustafa Toprak tarafından Diyarbakırspor’un zarara uğratılmasıyla  ilgili inceleme yapılması için  İçişleri Bakanlığı’na bağlı Dernekler Genel Müdürlüğü’nden denetçi ve müfettiş talep edilmiş,kente gelen ekibin yaptığı incelemeler sonucunda rapor hazırlanmış ve bu raporların kabul edilmesinden sonra iddianame hazırlanarak dava açılmıştı. Aralarında eski başkan,yönetici ve çalışanların da bulunduğu 70 kişi yargılanırken,bunlardan 55’i ya cezalandırıldı ya da berat etti.

Polis Zoruyla Getirilme Kararı

Kalan 15 kişinin yargılanmasına ise devam ediliyor. Kulübü zarara uğratmakla görevi kötü kullanmakla suçlanan kişiler arasında bir çok eski başkan ve yönetici yer alıyor. Diyarbakır 5.Asliye Ceza Mahkamesi’nde devam eden davada önemli gelişmeler yaşandı. Mahkeme hakimi, yasal yollardan yapılan tebliğe rağmen duruşmaya katılmayan aralarında kamuoyunun yakından tanıdığı bazı başkan ve yöneticilerin de bulunduğu çok sayıda sanığın bir sonraki duruşmaya polis zoruyla getirilmesine karar verdi.

Sonraki Duruşma 7 Kasım’da Yapılacak

Diyarbakır 1.Amatör Futbol Ligi’nde mücadele eden Diyarbakırspor’un müdahil olduğu davanın dünkü duruşmasına yargılanan eski yöneticilerden sadece 2’si katılarak savunmalarını yaparken,5 eski başkan ve yönetici avukatları aracılığıyla mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Mahkeme kararına rağmen mazeretsiz olarak katılmayan eski başkan ve yöneticilerden oluşan 8 kişinin bu tutumu tepki çekti. Mahkeme hakimi,bu kişilerin zorla mahkemeye getirilmesine karar vererek duruşmayı 7 Kasım 2018 tarihine erteledi.

Kulüp,Borç Batağından Kurtulabilir

Diyarbakırspor’un yeniden ayağa kalkması ve yaşatılması için tarihi önem taşıyan davada bir çok eski başkan ve yönetici kulübü zarara uğratmakla,görevi kötüye kullanmakla ve haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor. Dava sonunda denetimli serbestilik kapsamına giren cezaların yanı sıra zimmet çıkarılması da bekleniyor. Davanın olumlu sonuçlanması halinde efsane kulübün borç batağından kurtulması sağlanabilir.

Kamuoyu Ve Basın Duyarsız Kalıyor

Yıllardır devam eden davada dikkat çeken noktalardan biri kamuoyu,spor camiası,taraftarlar ve basının duyarsızlığı dikkat çekiyor. Dünkü duruşmada basından sadece Tigris Haber Gazetesi davayı takip ederken,spor adamları ve taraftarlardan katılım olmaması dikkat çekti. 50 yıllık mazisi olan Diyarbakırspor’la ilgili bu kadar önemli bir davanın ilgi yaratmaması ve bu konuda duyarsızlık yaşanması üzüyor.

Kaynak: tigris haber

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2018, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER