Filede Hakem Skandalı

Gaziantep'te düzenlenen Yıldız Kızlar Türkiye Yarın Finalleri mücadelesinde hakem skandalı yaşandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor yönetimi, hakem hakkında sert bir açıklama yaptı. Filede hakem skandalı' başlığıyşla verilen haberde açıklama şu şekilde;

Filede Hakem Skandalı
Gaziantep'te düzenlenen Yıldız Kızlar Türkiye Yarın Finalleri mücadelesinde hakem skandalı yaşandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor yönetimi, hakem hakkında sert bir açıklama yaptı. Filede hakem skandalı' başlığıyşla verilen haberde açıklama şu şekilde;


Filede Hakem Skandalı


Gaziantep ilinde düzenlenen Yıldız kızlar Türkiye Yarı finallerinin final maçında Gaziantep Merinos ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Spor takımları karşılaştı.Ancak bu denli önemli bir müsabakaya tarafsız ve tecrübeli bir hakem ataması beklenirken maçı yönetecek hakemin belli olması üzerine Büyükşehir Belediye Spor teknik heyeti şok yaşadı.Çünkü müsabakaya Gaziantep doğumlu ve yıllarca rakip takım antrenörünün Şahinbey Belediye sporu çalıştırırken sporculuğunu yapmış şu anda Şanlıurfa ilinde görev yapan Mustafa ERYOL hakem olarak atanmıştı.
Herşeye rağmen işi küçücük kızların emek hırsızlığını yapacak dereceye getirmeyeceğini düşünen Belediye spor teknik heyeti daha müsabakanın başından ne kadar yanıldığını anladı.
Birinci sette uydurma kararlarla niyetini belli eden Müsabakanın Hakemi MUSTAFA ERYOL ilk seti Merinos Spor kulübünün almasını sağladı.
İkinci sette akıllara ziyan ve artık voleybol literatüründe olmayan perdeleme vb... gibi kararlarla sporcuların voleybol oynamasına izin bile vermedi.Üstelik bu sette Belediye spor antrenörü KEZİBAN ELGÖRMÜŞ ATA'yı önce kırmızı kartla bir setliğine oyundan,ardından da sarı kırmızı kartla oyun alanından ve spor salonundan dışarı attı.Sporcularımız antrenörleri olmadan Yardımcı antrenörleri Sıtkı KARAKAŞ nezaretinde oynadıkları bu seti kazanarak setleri 1-1 e taşıdılar.
Müsabakanın üçüncü setinde Büyükşehir Belediye Spor'un bu toparlanmasını sindiremeyen maçın hakemi,yardımcı antrenör Sıtkı KARAKAŞI da uyduruk sebeplerle aynı şekilde Kapalı Spor Salonu dışına Polis nezaretinde aldırarak sporcuların antrenörsüz olarak sahada kalmasına sebep oldu.Daha küçücük yaşlarında spor salonunda yaşanan bu rezalete tanık olan sporcularımız gözyaşları içinde oynadıkları 3.seti kaybederek setlerde 2-1 geriye düştüler.
Dördüncü sette onurlu mücadelelerine tek başlarına devam eden takımımız sporcuları,4.setin başında yazılması gereken pozisyon kağıdını bile yazmakta zorlandılar.Teknik ve taktik değişikliklerden,molalarını kullanmalara bir çok hamleden mahrum olan sporcularımız 4.sette buna rağmen Müsabakanın hakemi MUSTAFA ERYOL'u ve Merinos Spor kulübünü birlikte yenerek setleri 2-2 ye taşıdılar.
Bu inançla netice setine başlayan takımımız sporcuları merinos kulübünü sahaya gömmek üzereyken 11-7 lik skorda sahneye yine eski voleybolcu-yeni EMEK HIRSIZI MUSTAFA ERYOL çıktı.Çocukların neden sayı verdiklerini anlamalarına bile izin vermeden seti 14-14 e getirdi.Verdiği kararlarla Turnuvadaki diğer Hakem,antrenör,seyirci ve hatta rakip takımın antrenörünün bile pes doğrusu bu kadarda olmaz dediği hakem MUSTAFA ERYOL seti 16-14 müsabakayı da 3-2 kazanarak Finallere gitmeye hak kazandı.TEBRİKLER MUSTAFA ERYOL sana finallerde başarılar diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2013, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER