FIRAT ANLI’DAN YAZ KAMPINA ZİYARET

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, bu yıl on birincisi düzenlenen Çocuk Yaz Kampı’nı ziyaret ederek, çocuklarla buluştu.

FIRAT ANLI’DAN YAZ KAMPINA ZİYARET
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, bu yıl on birincisi düzenlenen Çocuk Yaz Kampı’nı ziyaret ederek, çocuklarla buluştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün, tatil yapma imkanı bulunmayan, zorunlu göç mağduru veya risk altındaki 9-14 yaş grubundaki çocuklara yönelik 14 Haziran’da başlattığı 11. Çocuk Yaz Kampı, Elazığ Gezin beldesinde devam ediyor. 28 Ağustos’a kadar sürecek Çocuk Yaz Kampı’nın beşinci grubunda Şırnak’dan 75, Sur’dan 25 çocuk katılıyor. Çocuklar kampta, eğitmenler eşliğinde satranç, akıl oyunları, resim, akran eğitimi, el becerileri, müzik ve halk oyunları atölyeleri ile basketbol, voleybol, futbol, langırt, bisiklet, masa tenisi ve masa hokeyi gibi spor etkinliklerden yararlanarak zamanlarını geçiriyor.

Çocuklarla yakından ilgilendi

Eş Başkan Fırat Anlı da bu hafta beşinci grubu ağırlayan Yaz Kampı’nı ziyaret ederek, çocuklarla buluştu. Yemek dağıtan ve çocuklarla yakından ilgilenen Anlı, yaptığı konuşmada, çocukların her zaman mutlu, huzurlu, özgür ve barış içinde yaşaması temennisinde bulundu. Anlı, “Şırnaklı, Cizreli, Silopili, Nusaybinli, Surlu ve dünya çocukları, her daim yüzleri gülerek yaşasın, barış şarkıları söylesin. Bugünlerde sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Biz umutluyuz, güzel günler önümüzdedir.” dedi. Konuşmanın ardından kamp ateşini yakan Anlı, çocuklarla birlikte halay çekti, geceyi de çocuklarla geçirdi.

Tüm ihtiyaçları karşılanıyor

Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve her grubun altı gün faydalandığı kampta, çocukların her türlü ihtiyacı karşılanıyor, fiziksel ve zihinsel gelişimleri dikkate alınarak, beslenmeleri diyetisyenler eşliğinde hazırlanılıyor. Kampta beslenme saatleri, kahvaltı, öğle yemeği, ara öğün ve akşam yemeği olmak üzere günde dört öğünden oluşuyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER