Fransa’da Şampiyon Kürt Takımı

Fransa’ da yaşayan Kürtlerin kurduğu Jiyan FC, Bölgesinde fırtına gibi eserken, 4 yılda iki şampiyonluk yaşayarak taraftarlarını mutlu etti.

Fransa’da Şampiyon Kürt Takımı
Fransa’ da yaşayan Kürtlerin kurduğu Jiyan FC, Bölgesinde fırtına gibi eserken, 4 yılda iki şampiyonluk yaşayarak taraftarlarını mutlu etti.
4 Yıl önce kurulan takım bölgede yaşayan Kürtleri bir arada toplamak amacıyla kurulurken, takımın kaptanlığını ise Diyarbakırlıların çok sevdiği bir isim olan Azad Akın yapıyor.

Kasımpaşa, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Hatayspor, Orduspor ve Samsunspor gibi kulüplerde forma giyen Azad Akın’ın kaptanlığını yaptığı kulüp, sadece futbolla ilgilenmiyor. Türkiye’de yaşanan gelişmeleride yakından takip eden kulüp, birçok maça pankartlarla çıkarak tam anlamıyla bir ‘Kürt’ takımı olduklarını gösteriyor.

BU SENE ŞAMPİYON OLDU

Hâkim Ayaz tarafından kurulan ve maddi sorunlarla boğuşmasına rağmen, gurbetteki Kürtlerin desteğiyle ayakta kalan FC Jiyan, frikiklerde ise rakiplerine korku salmış durumda.
Kulüp Başkanı Hâkim Ayaz, güçlüklerle kurdukları kulübün işleyişinden ve amacına uygun davranmasından memnun olduklarını belirtirken, Azad Akın’a ise ayrı bir parantez açıyor.

Takımda sadece Kürt futbolcuların olmadığını belirten Ayaz, takımda farklı ülkelerden, farklı kültürdeki insanların forma giydiğini belirtti. Ayaz,” Takımımız başarılı bir şekilde ilerliyor. Önümüzde ki sezon Normandie 1. Lig’inde yani 1 Amatör kümede oynayacağız. Ancak amatör olması aldatmasın kimseyi bu konuma gelmek için 4 sene mücadele etek ve bazı liglerde başarılı olmak gerekiyordu. Biz bunu başardık. Takımımızda Kürt, Arap, Fransız, Portekiz ve Afrika kökenli futbolcular var. Futbolun birleştirici unsurunu tamamen kullanıyoruz. Güzel ve güçlü bir kadromuz var. Kadromuzda, Türkiye’de de yıllarca başarı ile top koşturan bir isim olan Azad Akın’da yer alıyor. Kendisi gençlere taş çıkartan performans ve profesyonelliği ile birçok kişiye örnek oluyor. Takımımızın kazandığı frikiklerin neredeyse tamamını gole çevirerek bize çok büyük katkı sundu” dedi.

Hedeflerinin yükselebildikleri yere kadar yükselmek olduğunu belirten Ayaz, sözlerini şöyle noktaladı. “ Hedefimiz takımımızı en üst seviyelere çıkarmaktır. Düşüncemiz ve idolojimiz gereği fair – play çerçevesinde ilerliyoruz. Barış ve kardeşlik amacı olan bir kulübüz. Takımımızın ismi ilk zamanlar yadırganıyordu ancak zamanla, bizleri tanıdıkça düşüncelerde değişti. Yeri geldi kazandığımız maçta rakibe kendimizi alkışlattık, yeri geldi düşüncelerimizi paylaştık alkış aldık. Ama burada ki konumumuz ile ilgili ciddi anlamda saygınlık kazandık.”






HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2013, 14:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
inanamıyorum
inanamıyorum - 11 yıl Önce

vay be azad akın..,her biji azad akın. hakikat ile harikaydılar. o zaman diskiyi şampiyon yapmışlardı

Bülent
Bülent - 11 yıl Önce

vay azad abem benim..zamanında diyarbakırspor'un yanlış yaptığı gönlü zengin abem. o diyarbakına asla küsmedi. onu ortada bırakanlara inat gene geldi diyarbakır'a.. adamın kralısın

21
21 - 11 yıl Önce

yuru be jiyan kurdistan fransa senin

SIRADAKİ HABER