FUTBOLCULARDA GÜNEYDOĞU’DA TERÖR KORKUSU YALANI TEKZİP EDİLDİ

Bugün ulusal bir gazetede yer alan “Futbolcularda Terör Korkusu” başlığı ile yayınlanan haber üzerine Diyarbekirspor yönetimi açıklama yaparak, haberin asılsız olduğunu tekzip etti..

FUTBOLCULARDA GÜNEYDOĞU’DA TERÖR KORKUSU YALANI TEKZİP EDİLDİ
 CUMHURİYET GAZETESİ’NE TEPKİ VE TEKZİP


Yeşil-Kırmızılı yönetimden yapılan açıklamada; "Bölgede devam eden olaylar nedeniyle Doğu ve Güneydoğu’daki takımların transfer ettiği futbolcuların sözleşmelerine çatışmalar yaşanması durumda özel madde koyup serbest kalma hakkı elde edecekleri ve futbolcuların da ailelerini şimdiden batıya gönderdikleri yönündeki haberde kulübümüzün adının geçmesi bizlerde derin üzüntü,şaşkınlık ve tepki oluşturmuştur.

Öncelikle açık ve net ifade ediyoruz ki bu bir masa başı haberciliğidir. Haberdeki  ifadelerin ve iddiaların gerçek payı bulunmamaktadır. Hiçbir sporcumuzla böyle bir sözleşme yapmadığımız gibi futbolcularımızın da böyle bir talebi olmamıştır. Kaldı ki bölgede bir iç savaş veya futbol oynanmasını engelleyecek yoğun  bir çatışmalı süreç ,kaos da yoktur. Olağanüstü Hal’in uygulandığı dönemde dahi kentimizde maçlar oynanmışken, hepimizi derinden üzen ve bir an önce son bulmasını ümit ettiğimiz son dönemlerdeki çatışmalardan sonra bu gibi haberlerin yapılmasını manidar bulmaktayız. Karşı tarafın görüşünü almadan,iddiaları araştırmadan tamamen hayal ve kur ürünü haberler yapmak kurumsal bir kimliği,100 yıla varan geçmişi bulunan ulusal bir gazeteye yakışmadığı gibi gazetecilik etiğine de yakışmamaktadır. Bu tür aslı olmayan haberlerle bölgemiz ve kentimiz üzerinde baskı,korku ve endişe yaratmaya yönelik bir algı yaratılmaya çalışıldığını düşünmekteyiz. İlkeli basının görevi  amacı bir bölge üzerinde  korku,endişe,ayrışma ve önyargılar oluşturmak değildir. Aksine o bölgenin de diğer bölgeler gibi güvenli olduğu algısını yaratmalıdır. Cumhuriyet Gazetesi’ni aslı olmayan ve tamamen hayal ürünü iddialardan oluşan,bölgemizi ve kulübümüzün imajına zarar veren bu haberi düzeltmeye davet ediyoruz. Aksi takdirde yasal yollara başvuru hakkımızın saklı olduğunu bildiriyoruz.

İŞTE O HABER..

Futbolcularda terör korkusu

Hatayspor, Diyarbekirspor, Diyarbakır BŞB, Cizrespor, Batmanspor ve Dersimspor’un kadrosundaki futbolcu ve teknik adamlar sözleşmelerine özel maddeler koydurup, ailelerini batıya yolladılar. Bir savaş halinde sözleşmelerin tek taraflı feshi gündeme gelecek.


Suruç katliamı sonrası başlayan gerginlik ve Suriye’deki iç savaş bölgedeki futbolu da vuracağı benziyor. Liglerin başlamasına az bir süre kala, takımlar istedikleri transferleri gerçekleştirmekte zorlanırken Hatayspor, Diyarbekirspor, Diyarbakır BŞB, Cizrespor, Batmanspor, Van Belediye ve Dersimspor’un kadrosundaki futbolcu ve teknik adamlar sözleşmelerine özel maddeler koydurup, ailelerini batıdaki kentlere yolladılar. Olası bir savaş halinde sözleşmelerin tek taraflı feshi de gündeme gelecek.


Silopi’deki “küçük çaplı iç savaş” halinin, diğer kentlere sıçraması, TFF’nin, maçları güvenli bölgelere kaydırabileceği öğrenildi. Henüz Türkiye Futbol Federasyonu’na resmi bir başvuru yapılmamasına karşın batıdaki takımların, Cizre, Batman, Van, Şanlıurfra’daki maçların tarafsız sahaya alınması gündeme gelebilir. Alınan prensip kararı gereği, tüm takımların yol ve konaklama harcamalarını karşılayan TFF’nin, bu hafta içinde olası senaryolar üzerine bir planlama yapması bekleniyor.

Dersim’den davet
Bölgedeki iç ve dış çatışma ortamına karşın, 23 yıl aradan sonra yeniden profesyonel lige dönüp 3. lige çıkan Dersimspor, doğu ve batıdaki tüm takımlara güvence verdi. Dersimspor Kulüp Başkanı Hıdır Nergizhan, “Biz elimizden gelen misafirperverliği göstereceğiz, Dersim bölgesinde terör yok” derken, takımın ünü teknik direktörü Ali Eren Beşerler de, “Diğer bölgeleri bilmem ama Dersim’de hayat güvenli biçimde yaşanıyor. Kendi aracımla Elazığ’dan geldim yollar da gayet iyi. Stadımızda da ortalama 1500 kadın seyircimiz var. Batıdaki kardeşlerimiz dostça gelip, dostça oynarlar, ama rövanşta biz de aynı dostluğu onlardan bekleriz. Futbolun siyasetle, terörle işi olmaz” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 21:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER