'FUTBOLUN KATİLİ TÜRK HAKEMLERİ' DEMEK HAKARETMİŞ

TFF, hemen her statta atılan '"Futbolun katili Türk hakemleri" tezahüratı için bugüne kadar ceza vermezken,Diyarbekirspor'a bu tezahürat yüzünden 1 maç seyircisiz oynama cezası vererek spor tarihine geçecek bir karara imza attı. Bu akıl almaz karar ve ceza bölgedeki takımların taraftarlarını ayağa kaldırdı.

'FUTBOLUN KATİLİ TÜRK HAKEMLERİ' DEMEK HAKARETMİŞ
 Muğlaspor maçında görev yapan TFF temsilcileri Gürol Korkmaz ve Kamuran Aydoğdu (Mardin bölgesi), maçta net penaltıyı vermeyen hakeme protesto etmek amacıyla “Futbolun katili Türk hakemleri” tezahüratı yapan Diyarbakırspor’lu taraftarların 3 saniyelik bu eylemini rapor etti,Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu da kulübe 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu yüzden Pazar günkü Diyarbekirspor-Pazarspor maçı seyircisiz oynanacak. Akıl almaz bu ceza Türkiye spor tarihinde bir ilk oldu. TFF,hemen her statta hakemlere yönelik atılan bu tezahüratın ilk kurbanı olarak Diyarbakır takımını kurban seçti.

 

‘BU CEZA ART NİYETLİDİR’

TFF’nin akıl almaz cezası büyük tepkilere neden oldu. Açıklama yapan Diyarbekirspor, cezanın art niyetli ve kulübün önünü kapatmaya yönelik bir girişim olduğunu,deplasman maçlarında her türlü hakarete maruz kalmalarına rağmen rakip takımlara ceza vermeyen TFF’nin 3 saniyelik küfür içermeyen ve her statta atılan tezahürattan dolayı saha kapatma cezası vermesinin izah edilir yanı olmadığını dile getirdi. Açıklamada,bu cezanın kritik Pazarspor maçına denk getirilmesinin de düşündürücü olduğu kaydedildi.

 

BÖLGE TAKIMLARI TARAFTARLARINDAN TEPKİ

Taraftarlar da sosyal medya üzerinde paylaşımlar yaparak bu cezaya sert tepki gösterdi. Diyarbekirspor’a Amedspor,Cizrespor,Vanspor,Batman Petrolspor başta olmak üzere bir çok takımın taraftarları destek verdi. TFF’nin bölgede futbolu bitirmeye çalıştığı vurgulanan paylaşımlarda,”Türkiye’de bu sloganın atılmadığı stat neredeyse yok. Bugüne kadar kime ceza verilmiş?.Küfür ve çirkin söz içermeyen bu tezahüratın sadece Diyarbakır’da cezalandırılması bölgeye yönelik bakış açısının örneğidir. Gerekirse tüm bölge takımları toplansın ve TFF’ye karşı tavır alsın” dedi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER