Genç İletişimcilere Hem Pratik Eğitim,Hem de İstihdam

Basın İlan Kurumu Mardin Şubesi,genç iletişimcilere ve gazeteci adaylarına yönelik “Yeni Nesil Gazetecilik” projesi ile hem pratik eğitim,hem de istihdam imkanı sağlıyor. Kursa katılanlar, çalışma imkanı sağlanarak mesleğe adım atıyor. 25 Ocak’a kadar devam edecek eğitim programına şu ana kadar çok sayıda önemli gazeteci katılarak genç meslektaşlarına tecrübelerini aktardı. Tigris Haber Gazetesi Spor Yazarı ve TRT Kürdi Spor Yorumcusu Saffet Azbay ise “Spor Gazeteciliği” konulu sunum gerçekleştirdi.

Genç İletişimcilere Hem Pratik Eğitim,Hem de İstihdam

 İş Kur Ve DİKA Desteğiyle

Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürlüğü, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün iş birliğiyle yazılı basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanmasına yönelik  "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı" genç iletişimcilere ve gazeteci adaylarına istihdam umudu oldu.

Daha önce Diyarbakır’da yine Basın İlan Kurumu Mardin Şubesi tarafından düzenlenen programın ikincisi Mardin’de uygulanıyor.

Medya sektöründe çalışmak isteyenlerin haber yazım teknikleri, etkili iletişim kurma, fotoğraf ve kamera kullanım teknikleri gibi çeşitli konularda katılımcıların bilgi ve becerilerini artırmayı hedefleyen program kapsamında 25 katılımcı 90 saat boyunca eğitim alacak.

4 Haftalık Eğitim Programı Ve İstihdam

Basın sektöründe yaşanan değişime, sosyal medyadaki gelişmelere, teknoloji kullanımını etkinleştirmeye yönelik uygulamalı ve sistematik eğitimler vermeyi amaçlayan "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı" 4 hafta sürecek.

Program kapsamında katılımcılar medya tarihi, istihbarat haberciliği, kültür sanat haberciliği, televizyon haberciliği, politika haberciliği, röportaj teknikleri, ajans haberciliği, haber fotoğrafçılığı, basın hukuku, görsel habercilik, spor muhabirliği, televizyon spikerliği, dijital habercilik, medya ve etik, haber toplama ve yazma konularında da eğitim alacaklar.

Eğitim sonunda adaylara katılım sertifikası verilecek. Eğitimlerini tamamlayanlara İŞKUR'un İşbaşı Eğitim Programı kapsamında, bölgede yayınlanan  basın kuruluşlarında  staj ve işbaşı yapma imkânı da sağlanacak.

“Hem Pratik Eğitim,Hem İş İmkanı”

Basın Yayın Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi,projeye destek veren İşKur Müdürü Mehmet Akın ve Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’a teşekkür ederek proje ile genç gazeteci adaylarına hem pratik eğitim vermeyi,hem de iş imkanı sağlayarak mesleğe adım atmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Proje kapsamında kendi alanında uzman olan isimlerin gazeteci adaylarına ders vererek bilgi ve birikimlerini aktardığını anlatan Günbegi,projenin günden güne ilgi gördüğünü kaydetti.

“Kalififye Eleman İhtiyacını Gidereceğiz”

Günbegi,” Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdürlüğü, DİKA ve İŞKUR ile ortaklaşa düzenlediğimiz "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı"mız; yerel ve ulusal basın işletmelerinde kalifiyeli personel ihtiyacını karşılamak ve personel giderlerine katkı sağlamak gayesiyle düzenlenmektedir. Programa başvuru için; en az Lise mezunu tercihen üniversitelerin; İletişim Fakülteleri, İİBF, Hukuk, Sağlık Bilimleri Fakültelerinin son sınıf öğrencileri veya mezunları ile ilgili bölümlerin önlisans mezunlarının başvuru yapmış olup program başvuruları 21 Aralık-26 Aralık tarihleri arasında gerçekleşti. Başvuranlar arasında gerekli şartları taşıyanlar ise 27 Aralık  tarihinde Mardin Artuklu Kaymakamlık toplantı salonunda mülakatları yapılmış olup 40 aday adayı arasında başarılı olan 25 kursiyer, İŞKUR'un desteğiyle basın işletmelerinde çalıştırılacaktırlar” dedi.

 

Saffet Azbay’dan “Spor Gazeteciliği “Sunumu

 Proje kapsamında şu ana kadar TRT’nin deneyimli spikeri Fuat Kozluklu, Mardin Artuklu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı  Doç.Dr.Beyhan Kanter,İlke Haber Ajansı Genel Müdürü Mahmut İrtem, Artuklu Üniversitesi’nden Doç.Dr. Ömer Bozkurt ile  TRT Kürdi Spor Yorumcusu ve Tigris Haber Gazetesi Spor Yazarı Saffet Azbay çeşitli alanlarda sunumlar yaptı.

 

 

 

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER