Hakan Şükür'ün Önerisini Başbakan'a Götüreceğiz

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten,eski milli futbolcu ve partisinin İstanbul milletvekili Hakam Şükür’ün ‘İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un isim hakkı Diyarbakır’a verilsin’ önerisini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a götüreceklerini söyledi. İçten,”Şükür’ün önerisi değerlidir ve destekliyoruz. Kendisiyle beraber konuyu Başbakana götüreceğiz. İnşallah hayırlı ve olumlu bir sonuç çıkar.” dedi.

Hakan Şükür'ün Önerisini Başbakan'a Götüreceğiz

‘HAKAN ŞÜKÜR’ÜN ÖNERİSİNİ BAŞBAKANA GÖTÜRECEĞİZ’

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten,eski milli futbolcu ve partisinin İstanbul milletvekili Hakam Şükür’ün ‘İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un isim hakkı Diyarbakır’a verilsin’ önerisini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a götüreceklerini söyledi. İçten,”Şükür’ün önerisi değerlidir ve destekliyoruz. Kendisiyle beraber konuyu Başbakana götüreceğiz. İnşallah hayırlı ve olumlu bir sonuç çıkar.” dedi.

‘ STADIN İÇİNİ DOLDURMAK LAZIM’

Sitemizin koordinatörü Saffet Azbay’a konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten,kendisinin de belediye takımları yerine şehir takımlarının üst liglerde olmasına taraftar olduğunu söyledi. Hakan Şükür’ün dile getirdiği önerinin sadece Diyarbakır’ı kapsamadığını belirten İçten,”Diyarbakır’ın yanı sıra bir çok büyük şehir üst liglerde yok. Önemli şehirlerin 3.Lig’de bile takımları yok. Diyarbakır ve bir çok önemli şehrin ciddi anlamda spor potansiyeli var. Diyarbakır dahil buralara spor tesisleri ve statlar yapılıyor.Diyarbakır’a yapılacak  Avrupa standartlarında 33 bin kişilik modern stat ve spor kompleksi ihale aşamasında.1-2 sene içinde inşaatı tamamlanacak. Ancak bu stadı yapmak kadar içini doldurmak da önemlidir.

‘KONUYU BAŞBAKANA GÖTÜRECEĞİZ’

Bunun için en az PTT 1.Lig’de olan bir takıma ihtiyacımız var. Hakan Şükür’ün önerisi bir eksikliği kapsıyor,bir gerçeği ifade ediyor. İşin sadece Diyarbakır tarafı basına yansıdı ancak önerinin içinde başka şehirler de var. Üst liglerde olan belediye takımları şehir takımlarına devredilirse o şehirlerde futbol heyecanı bir başka olur. Bu öneri için Diyarbakır milletvekilleri olarak sayın Hakan Şükür’le beraber Başbakanımızla görüşmeyi amaçlıyoruz. Başbakan Mayıs ayı içinde Diyarbakır’a gelecek. Böyle bir durum söz konusu. Kendisiyle görüşerek bu konuda desteğini isteyeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor,Süper Lig’den düşebilir. Şu an öyle bir pozisyonda. PTT 1.Lig’de de olsa bu takımın isim hakkının Diyarbakır’a,diğer belediye takımlarının da diğer önemli şehirlere verilmesinde ısrarcıyız.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR VE YENİ DİYAR’A KUTLAMA

Büyükşehir Belediyespor ve Yeni Diyarbakırspor’un şampiyonluklarını da değerlendiren İçten,iki takımın da bu inançla devam etmesi halinde gelecek yıllarda daha iyi yerlere geleceğine inandığını söyledi. İçten,”İki kulübümüzü de kutluyorum. Diyarbakır adına elde edilen her başarıyı önemsiyor ve destekliyoruz. Umarım iki takım da bulundukları liglerden daha yukarılara çıkmak için hedef ve planlama yaparlar. Bu şehrin şampiyonluklara,kalıcı başarılara ihtiyacı var.

‘FEYZİ İLHANLI’YI TAKDİR ETMEK LAZIM’

Yeni Diyarbakırspor’un geçen sezon bir çok maçına gittim. Şanlıurfa’da Maraş Belediyespor’a finalde yenilince çok üzülmüştüm. Yönetim bırakmak istiyordu. Doğal olarak federasyonun statüsüne kızmışlardı ve şevkleri kırılmıştı. İlk senede 3.Lig’e çıkamasa bile final oynamanın başarı olduğunu,devam etmeleri gerektiğini söyledim. Nitekim bu yıl inançla mücadele ederek 3.Lig’e çıkmayı başardılar. Feyzi başkanı tebrik ettim. Kendisi de büyük emek vermiş. Cebinden 1.5 milyon TL’yi vermiş,karşılık beklemeden yapmış ve hibe etmiş. Bu kadar başarı,fedakarlık ve özveri ancak takdir edilir.Kulübü siyasetten uzak tutmak istiyor. En doğrusu da budur. Herkese eşit mesafede ve sadece spor kulübü olmak lazım.  Üst liglere çıkmak için iddialı bir yaklaşımı var. İsmin Diyarbakırspor FK. olması da gündemde. Tüm bunların paralelinde halkımızın da destek olmasıyla bu hedefleri tutturmak hayal değildir.” diye konuştu. 

‘Y.DİYAR’LA DOSTLUK MAÇI YAPACAĞIZ’

İçten,Hakan Şükür’ün de aralarında bulunduğu milletvekili heyeti ile Diyarbakır’da Y.Diyarbakırspor’la dostluk maçı oynamak için çalışma yaptıklarını da kaydetti. İçten,”Diyarbakır’a sporda heyecan getirmek istiyoruz. Benim böyle bir projem var. Hakan Şükür başta olmak üzere milletvekili arkadaşlarımızı Diyarbakır’a getirerek yeni sezon öncesinde Yeni Diyarbakırspor’la dostluk maçı oynamak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bu çalışma resmiyet kazanmış olacak.” İfadelerini kullandı.

SAFFET AZBAY

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2013, 03:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER