Halk Oyunları Ekibi İl ikincisi oldu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kulüpler İl İçi Yarışması’nda Amedspor Halk Oyunları Ekibimiz, il ikincisi oldu. İzleyicilerin Amedspor’a haksızlık yapıldığı gerekçesiyle tribünleri boşalttığı yarışmada, İç Güvenlik Yasa Tasarısı da protesto edilerek, yöresel kıyafetlerin suç sayılması kınandı....

Halk Oyunları Ekibi İl ikincisi oldu
 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kulüpler İl İçi Yarışması dün yapıldı. Yarışmaya katılan 17 ekip arasından Amedspor Kulübü Halk Oyunları Ekibimiz ikinci olurken, 4 yıl üst üste Türkiye birincisi olan Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi ise birinci oldu. Kazananın açıklamasından sonra Amedspor Kulübü Halk Oyunları Ekibine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle tribünleri dolduran izleyiciler salonu terk etti.

Yarışma öncesinde, Diyarbakır Halk Oyunları Camiası “İç Güvenlik Yasa Tasarısı”ndaki yöresel kıyafetlere yönelik maddeleri protesto etti. Halk Oyunları Ekibimizden Hakan Şener, yaptığı açıklamada, İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nda yöresel kıyafetlerin suç sayılmasının kültürel değerlere yapılan bir saldırı olduğu belirtti. “Yöresel kıyafetler, bir halkın bütün tarihi boyunca biriktirdiği maddi manevi değerlerin ilmik ilmik dokunarak vücuda giydirilmesidir adeta. Kıyafetlerin giyilmesi, taşınması, yaşam hakkı kadar kutsal ve dokunulmazdır. Ancak kısa bir süre önce hükümet tarafından yasallaştırılan kanuna göre bu kıyafetlerimiz ve aksesuarlarımız suç sayılmaktır. Bu halkların kültürüne yapılmış bir saldırıdır” denilen açıklamanın ardından yarışma başladı.

Yarışmaya katılan 17 ekip arasından Amedspor Kulübü Halk Oyunları Ekibimiz il ikincisi, Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibimiz ise il birincisi oldu.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER