Halkla Bütünleşerek Başladı,Kentin Pandemi Tablosunu Açıkladı

Yeni Vali Münir Karaloğlu,ayağının tozuyla geldiği Diyarbakır'da ilk iş olarak kenti 639 yılında fetheden şehit sahabelerin türbelerini ziyaret etti ve Gazi Caddesinde vatandaşlarla bir araya geldi. İl pandemi kurulunu toplayan Karaloğlu,Yeni Tıp Koronavirüsten ölenlerin sayısını 54 olarak açıkladı.

Halkla Bütünleşerek Başladı,Kentin Pandemi Tablosunu Açıkladı

Valiler kararnamesiyle Antalya'dan Diyarbakır'a aranan Vali Münir Karaloğlu,yeni görevine hızlı başladı.

Diyarbakır'a gelmeden önce kendisine ait sosyal medya hesaplarından kent hakkında yaptığı anlamlı paylaşımlarla takdir toplayan Vali Karaloğlu,karşılaşmalarda klasik hale gelen çiçek ve hediyeleri istemeyerek bunların yerine Kızılaya bağış yapılmasını istedi.

Diyarbakır'daki ilk gününde kenti 639 yılında fetheden şehit sahabelerin kabrini ziyaret ederek dua eden Karaloğlu,ardında Sur İçi bölgesinde ticaretin kalbi olan Gazi Caddesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Karaloğlu,görevinin ikinci gününde ise pandemi kurulunu toplayarak kentin Kovid-19 salgını ile ilgili verilerini açıkladı.

Koronavirüsten dolayı 54 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Karaloğlu,205 vatandaşın hastanelerde tedavi gördüğünü,bunların 20'sinin yoğun bakımda ve 6'sının da entübe durumda olduğu bilgisini paylaştı.

Pandemiden dolayı hastanelerdeki doluluk oranı yüzde 25 olarak açıklanırken,hastanelerde bu iş için ayrılan yatak sayısı ise 273 olarak ifade edildi.

Yatak kapasitesinin yüzde 50'sinin dolduğu bilgisi de aktarıldi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER