HEM FUTBOL HEM ÜNİVERSİTE

Gıda,Tarım Ve Hayvancılık bağlı GAP Uluslararası Tarımsal Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren GAP Tarımspor kulübü,oyuncularına hem iyi futbolcu olmayı hem de üniversiteye hazırlanmayı hedef olarak belirledi.Kulübün teknik sorumlusu Remzi Kızgın,”1999 ve üzeri doğumlu olan oyuncularımız iyi futbolcu olma hedefi ile yetinmeyecek,aynı zamanda üniversiteye hazırlanacak. Eğitim olmazsa olmazlarımızdandır” dedi.

HEM FUTBOL HEM ÜNİVERSİTE
 Diyarbakır-Silvan yolu üzerinde bulunan Gıda,Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı GAP Uluslar arası Tarımsal Araştırma merkezinin bünyesinde 3 yıl önce kurulan GAP Tarımspor,bir çok kulübe örnek olacak bir çalışmaya imza atıyor. Geçen yıl 2.Amatör Ligi’nde şampiyon olarak 1.Amatör Ligi’ne yükselen,aynı zamanda yaş kategorilerinde mücadele ederek kısa sürede futbolcu yetiştirerek profesyonel kulüplere kazandıran GAP Tarımspor,amatör ligde de 18 yaşın üzerinde futbolcu oynatmıyor.

 

Hedef Üniversiteye Hazırlanmak

Kulübün onursal başkanı ve kurucusu olan GAP Uluslar arası tarımsal Araştırma Merkezi Müdürü Mehdi Sümerli’den büyük destek gören GAP Tarımspor,bünyesindeki sporculara da hedefi hem iyi futbolcu,hem de üniversiteye hazırlanmak olarak belirlemiş durumda.

GAP Tarımspor bünyesindeki futbolculardan Berat Kılıç ve Ferdi Barlas,Dicle Üniversitesi BESYO’da okuyor. Diğer sporcular da bu iki sporcuyu örnek alarak üniversite okumanın hayalini kuruyor.

 

‘Eğitim Olmazsa Olmazlarımızdandır’

GAP Tarımspor çalışmalarını antrenörler Remzi Kızgın ve Şehmus Ay yönetiminde gerçekleştiriyor. Daha önce elde ettiği başarılarla bilinen Kızgın,”1999 ve üzeri doğumlu olan oyuncularımız iyi futbolcu olma hedefi ile yetinmeyecek,aynı zamanda üniversiteye hazırlanacak. Eğitim olmazsa olmazlarımızdandır. Bir çok oyuncumuz şu an hem futbol oynuyor hem de üniversiteye hazırlanıyor. Biz onları yönlendiriyoruz. Onursal başkanımız Mehdi Sümerli’nin varlığı bizim için büyük şanstır. Çünkü kendisi spora ve eğitime ciddi önem veriyor” dedi.

 Kaynak :Tigris Haber Gazetesi

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2018, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER