http://www.livestream.com/cantvradyo

Kulüpler yasası çıkarılarak kulüpler mevcüt dernekler yasasına göre idare edilmekten kurtarılmadığı sürece;kulüpler borç batağına girmeye ve batmaya devam edecektir.

http://www.livestream.com/cantvradyo
 Bu anlayışla tarihe gömülen tarihi kulüplere yenilerinin eklenmesi kaçınılmazdır.

Çünkü bu şekilde denetim yapılması ve şeffaflık olması neredeyse imkansızdır.İsmi üyelik sistemi ama özünde mevcüt yönetimleri aklama ve üsülsüzlüklerine ortak olma gayesi yatıyor.Her yönetimin kendi yandaşlarını üye yaptığı bir anlayıştan,düzenden nasıl adil bir denetim mekanizması çıkar?

Yöneticilik gönüllülük esasına dayanmalıdır.Yani  kazanç sağlama gayesi olmamalıdır.Maddi gücün varsa ve buna dayanarak idareci olmuşsan verdiğin parayı borç diye vermeyeceksin;hibe edeceksin.Hele ki 1 verip 10 yazıyorsan bu olmaz ve bu anlayışla kulüpler batmaya devam eder.

Burada sorun sadece yöneticilerde değildir,buna sebebiyet veren yarım asır önce çıkan yasalarla,dernekler yasası ile kulüpleri güya denetleyen mevcüt sistemdir.50 yıl önceki spor ekonomisi ile şimdiki koşullar aynı mı?.Değil tabi,spor büyük bir endüstri oldu.

Bu yüzden kulüpleri mevcüt sistem ve yasalarla idare etme;denetleme anlayışı bir an önce tarihe karışmalı.Kulüpler şirket gibi yönetilmeli ve buna ilişkin yasal düzenlemeler derhal hayata geçirilmeli.Aksi takdirde bugünleri bile ararız.

HABER: SAFFET AZBAY
Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2017, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER