İKİ TAKIM DA YENİ STADI İSTİYOR

Diyarbakır takımları, yeni sezondaki maçlarını geçen sezonun sonunda hizmete giren yeni Diyarbakır stadında oynamak istiyor. Amedspor, başvurusunun sonucunu beklerken, Diyarbekirspor ise başvuru yapmaya hazırlanıyor.

İKİ TAKIM DA YENİ STADI İSTİYOR
 Amedspor’un Başvurusu Sonuçlanmak Üzere

Diyarbakır’ı 2.Lig ve 3.Lig’de temsil eden takımlar, 1 Eylül’de başlayacak 2018-2019 sezonunda maçlarını 33 bin seyirci kapasiteli yeni statta oynamak istiyor.

Geçen sezon Diyarbekirspor ile Tire 1922 arasında oynanan ve  41 bin kişinin izlemesiyle 3.Lig bazında Türkiye’de taraftar rekorunun kırıldığı 3.Lig Play-Off yarı final rövanş maçından sonra kulüpler böyle bir karar aldı. İki ay önce başvuran Amedspor’un başvurusunun sonuçlanmak üzere olduğu belirtiliyor.

Hem Maddi Hem Manevi Avantaj

Diyarbekirspor ise başvuru yapmaya hazırlanıyor. Tire 1922 maçında tribünlere zarar verildiği gerekçesiyle Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün 279 bin TL fatura göndermesiyle şok olan ve bu olayı çözmeye çalışan Yeşil-Kırmızılı kulüp, yeni sezonda maçlarını burada oynamak için de hazırlık yapıyor.

Her iki kulüp de hem yeni stadın muhteşem atmosferinden yararlanmak hem de kombine ve sezonluk bilet satışları gerçekleştirerek en azından stadın giderlerini karşılamak istiyor.

“Bizim İçin Ciddi Bir Motivasyon Olur”

Her iki takımın teknik adamları da maçların yeni stadyumda olması halinde bunun kendileri için avantaj olacağını dile getiriyor. Amedspor teknik sorumlusu Sertaç Küçükbayrak,”Futbolu çok seven ve önemli bir futbol geçmişi olan bir kenti temsil ediyoruz. Yeni statta oynamamız hem futbolcularımıza hem taraftarlarımıza ayrı bir motivasyon sağlayacaktır. Bu yüzden bizim açımızdan büyük avantaj olur” dedi.

“Rakiplere Baskı,Bize Avantaj Olur”

Diyarbekirspor teknik direktörü Bülent Akan ise,”Tire maçındaki 41 bin taraftar ve atmosfer herkesi büyüledi. Türkiye’de ses getirdi. Şampiyonluğa oynayan bir takımız ve önemli bir taraftar gücümüz var.Ben tribünlerin her maç dolacağına inanıyorum. Futbolcularımız da burayı istiyor.  Burada oynarsak rakiplerimiz üzerinde ciddi baskı olur,bizim ise lehimize olur” ifadelerini kullandı.

Kaynak :Tigris Haber Gazetesi

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2018, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER