İlhanlı; Çakma Diyarbakırspor'u Bu Kent Benimsemez

Spor Toto 3.Lig 3.Grup’ta 2.Lig’e doğrudan çıkma şansını kaçıran ve bu umudunu Play-Off’lara taşıyan Diyarbakırspor A.Ş’de başkan Feyzi İlhanlı, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İlhanlı; Çakma Diyarbakırspor'u Bu Kent Benimsemez
İLHANLI :’ÇAKMA DİYARBAKIRSPOR’U BU KENT BENİMSEMEZ’

Spor Toto 3.Lig 3.Grup’ta 2.Lig’e doğrudan çıkma şansını kaçıran ve bu umudunu Play-Off’lara taşıyan Diyarbakırspor A.Ş’de başkan Feyzi İlhanlı, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tek hayalinin Diyarbakırspor’u Süper Lig’de görmek olduğunu belirten İlhanlı,bazı takımların isim değiştirmek istemelerine de atıfta bulunarak,”Bu kesimlerin yok olmasını istediği Diyarbakırspor markasına biz sahip çıkarak yeniden değerli kıldık. Bu iş kıymete bindi ancak aslının olduğu yerde bu halk çakmaları kabul etmez” dedi.
 
‘TARAFTAR TARAFINI ORTAYA KOYMUŞTUR’
 
Hem iç saha hem de deplasman maçlarına binlerce taraftarın akın etmesinin aslında Diyarbakır’ın neyi istediğinin göstergesi olduğunun altını çizen Feyzi İlhanlı,4 yıl içinde Süoer Lig’den amatöre düşerek kapanan Diyarbakırspor’a sahip çıkarak isim değişikliğiyle 46 yıllık efsanenin adeta küllerinden doğmasını sağladıklarını söyledi. İlhanlı,”Bu sezon sahamızda ortalama 10 bin taraftarla maç oynadık. Deplasmanda kimi zaman 5 bin taraftarımız oldu. Diyarbakır halkı neyi istediğini ortaya koydu.
 
‘HALKIMIZ BUNLARA PRİM VERMEZ’

Bu nedenle çakma Diyarbakırspor’a ,Diyarbekirspor’a felan ihtiyaç yok. Diyarbakırspor amatöre kadar düşerek kapandı. Diyarbakır için bir şans olan TFF Asbaşkanı değerli hemşerimiz Edip Eren’in de katkısıyla Diyarbakırspor’un son yönetimi ile bir araya gelerek taraftarların isteği olan Diyarbakırspor markasını yaşattık. Herkes istediği isimle kulüp kurabilir ya da isim değiştirebilir. Ama marka sadece bir tanedir. O marka da Diyarbakır için Diyarbakırspor’dur. Hani çarşı pazarda markaların sahteleri çok olur ama aslında marka bir tanedir. Birileri kendi dünyalarında hayal kurma peşinde olsa da halk prim vermez.
 
‘ASLI VARKEN ÇAKMALARA İHTİYAÇ YOK’
 
Şu an için fikstürde Yeni Diyarbakırspor geçiyor ancak sezon sonunda isim Diyarbakırspor olacaktır. Gerekli tüm yasal işlemleri tamamlamış durumdayız. Diyarbakırspor kapanmak üzereyken ve markası yerlerde sürünürken bu sevdalılar neredeydi?.Neden bu değerli ismi yaşatma taraftarı olmadılar?.Bizim bu ismi yaşatmamızı ve taraftarın bu yöne doğru akın etmesi mi akıllarını başlarına getirdi?.Ama geç kaldılar. Diyarbakırspor’un çakma isimlere ihtiyacı yok. Bu kulübün sahibi halktır. Anonim şirket kurmamızın tek nedeni bu kulübe kalıcı gelir kaynakları aktarmaktır. Tüm kulüpler artık böyle yapıyor. Nitekim bu yıl sponsor da aldık bu yolla.
 
‘BU HALKA BAŞARI BORCUMUZ VAR’

Şampiyonluğu kılpayı kaçırdık. Fakat Diyarbakırspor’un bu kadar yıkım ve badireden sonra toparlanarak Play-Off’a kalması da önemlidir. İnşallah Play-Off’tan da olsa 2.Lig’e çıkacağız. Benim buna dair hiçbir endişem yok. Bunu başaracak gücümüz var. Şampiyonluk için 500 bin TL prim belirledik. Duruma göre bu rakamı artırabiliriz de. Futbolcuların maddi konularda hiçbir endişesi olmasın,zaten böyle bir durum da yok. Bugüne kadar Edip Eren dışında kimseden destek alamadan bu işi yürüttük. Bu kadar parayı ödeyen şampiyonluk için daha fazlasını öder. Bunu bir lütüf olarak demiyorum. Bu halka borcumuz var ve ödüyoruz. 2.Lig’e çıktıktan sonra gerek yönetim bazında gerek maddi konularda ve gerekse tesisleşme konusunda çok önemli hamleler yapacağız. Diyarbakırspor ,isteyen herkesin hesap sorabileceği ve aynı zamanda herkese hesap veren şeffaf bir kulüp olacak.
 
‘TEK HAYALİM DİYARBAKIRSPOR’U SÜPER LİG’DE GÖRMEK’
 
Benim tek bir hayalim var. Her sene bir lig çıkarak Diyarbakırspor’u kısa zamanda hak ettiği Süper Lig’de görmek olacaktır. Sağlık sorunlarımdan dolayı ligin ikinci yarısındaki bazı maçlara gelemedim. Bunun başka bir nedeni yok. Ama Play-Off aşamasına her açıdan takımımızın yanında olacağız. Tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Maçlarda harika bir ambians ve görsel şovlar yapıyorlar. Bunun öncülüğünü yapan Azrailler Grubu ve tribün liderleri Türkiye’nin bu alanda en iyileri olmaya aday. Play-Off maçları öncesinde kenetlenme çağrısı yapıyorum.Hep beraber bu takıma destek olalım.” şeklinde konuştu.

SAFFET AZBAY

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2014, 16:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
fatşh
fatşh - 10 yıl Önce

iyi güzel başkan etrafını temizle onlardan bişey olmaz sana yazık bizden söylemesi

canip
canip - 10 yıl Önce

her şey daha güzel olacak halk neyin nolduğunu biliyor başbakanın diyarbakıra geldiğinde hemen bedirhan akyol kaşkol dağıttı sandıki 1968 diyarbakırsporu tutacak ne yapsa faydasız tek bir takım var oda diyarbakırspordur tek istediğmiz iyi bir menejer getirin

SIRADAKİ HABER