İLHANLI'DAN AMEDSPOR MESAJI

Diyarbekirspor Onursal Başkanı İlhanlı,Amedspor’un TFF 1.Lig’e yükselmesinin kent adına mutluluk verici olacağını söyledi. İlhanlı,”İnşallah Amedspor finale kalır ve oradan da 1.Lig’e yükselir.Kentimizin buna çok ihtiyacı var” dedi.

İLHANLI'DAN AMEDSPOR MESAJI
 Diıyarbekirspor Onursal Başkanı Feyzi İlhanlı’dan 2.Lig Play-Off’larında TFF 1 .Lig’e yükselme mücadelesi veren Amedspor’a destek mesajı. Kendi takımının şampiyon olamamasına çok üzüldüğünü belirten İlhanlı,”Şampiyonluğa çok yaklaşmamıza rağmen avucumuzun içindeki ekmeğimizi rakibimize kaptırdık. Türkiye’de 4 kez üst üste final oynayıp kaybeden bizden başka takım var mı bilemiyorum. Bizim için çok acı bir tablo. Maddi ve manevi olarak her şeyi yaptık. Ben kimseyi suçlamak istemiyorum,kimsenin kalbini de bilemem. Futbolcular ve onların vicdanları. Üzerine düşeni yapmayan olmuşsa artık kendi vicdanında hesabını versin. Bizim de hatalarımız ve eksik yaptığımız şeyler olmuştur. Bunun muhasebesini yapacağız. Zaten bir şeylere eksik olmasaydı şampiyon olurduk. Şu an için gelecekle ilgili bir planım yok. Biraz düşünüp sağlıklı kafayla karar vermem lazım” dedi. 

‘AMEDSPOR’UN ŞAMPİYONLUĞU DEĞER KATACAK’

İlhanlı,Amedspor’un şampiyon olmasını canı gönülden istediğini belirterek her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. İlhanlı,”Bir şehir iki sevda diyoruz.Kalbimizin yarısı Diyarbakırspor,diğer yarısı Amedspor’dur. Amedspor,yaşadığı zorluklara ve engellemelere rağmen büyük bir mücadele veriyor. İnşallah yolun sonu şampiyonluk olur. Amedspor şampiyon olursa en az Diyarbakırspor kadar mutlu oluruz. Bu kentin taraftarı da sevinci de ortaktır. Sakaryaspor’la oynadığımız maçta Amedspor forması giyen çok sayıda taraftarımız vardı.Bundan onur duyduk. Amedspor’un şampiyon olması için bu kentin bir evladı olarak hiçbir karşılık ve beklentim olmadan her şeyi yapmaya hazırım. Önemli olan Diyarbakır’ımızın üst liglerde temsil edilmesidir. İnşallah Amedspor finale kalır ve oradan da 1.Lig’e yükselir.Kentimizin buna çok ihtiyacı var” diye konuştu. 

TARAFTARLARDAN ÖZÜR DİLEDİ VE TEŞEKKÜR ETTİ

İlhanlı,tüm imkansızlıklara rağmen İstanbul’da takıma destek veren taraftarlara da ayrıca teşekkür etti. İlhanlı,”Sakaryaspor için tüm imkanlar seferber edilmişti. Her şeyleri ile kenetlenmişlerdi. Bizde ise sadece bizler ve bu davaya gönül veren büyük taraftar vardı. Rakip taraftar sayısı olarak bizden fazla olabilir ama şartlara baktığımızda takdire şayan olan bizim taraftarlarımızdı. Binlerce taraftarımız kendi imkanlarıyla maça geldi,biber gazı,jop ve engellemelere rağmen aslanlar gibi destek verdi. Onları mutlu edemediğimiz için yerin dibine girdim. Mahçubiyetimizi anlatacak kelimeler yok. Başta Azrailler Grubu tribün liderleri ve mensupları olmak üzere bu zor şartlarda gelip destek veren tüm değerli taraftarlarımıza teşekkür ederek özür diliyorum. Keşke bu üzüntüyü sizler değil sadece benim yaşama imkanım olsaydı” dedi. 

YARALANAN TARAFTARA İLHANLI SAHİP ÇIKTI

Diyarbekirspor Onursal Başkanı Feyzi İlhanlı,Sakaryaspor maçında polisin kullandığı şiddetle yaralanan genç taraftarı otelde yatırdı,uçakla Diarbakır’a gönderdi.

Diyarbekirspor’un 2-1 yenilerek 2.Lig’e çıkamadığı Sakaryaspor final maçında polis ile taraftarlar arasında gerginlik yaşandı.

Maç  öncesinde Amedspor forması giyen taraftarları anlamsız şekilde stada almak istememesi gerginliğin fitilini ateşleyen ilk olay. Gelen tepkiler üzerinden bu yanlıştan vazgeçildi. Maça 1 saat kala bu defa emniyet,stat kapılarını kapattı. Atatürk Olimpiyat Stadı önünde bekleyen binlerce Diyarbakırsporlu taraftar bu duruma tepki gösterdi. Yaşanan gerginlikte polis bu defa biber gazı ve jop kullandı. Binlerce bilet olduğu halde ‘bilet kalmadı’ denilmesi şaşkınlık yarattı. 

GENÇ TARAFTARA BAŞKAN SAHİP ÇIKTI

Maç sonunda da polis ile taraftarlar arasında gerginlik çıktı. Yine şiddete başvuran bazı polisler bazı taraftarların yaralanmasına neden oldu. Bu taraftarlardan biri başına aldığı darbe ile beyin travmı geçirdi. Hastaneye kaldırılan genç taraftar,tedavi altına alındı. Diyarbekirspor Onursal Başkanı Feyzi İlhanlı,genç taraftara sahip çıkarak hem otelde yatırdı,hem de uçakla Diyarbakır’a gönderdi. İlhanlı’nın bu tavrı taraftarların takdirini topladı. İlhanlı’nın maçtan takıma tepki gösteren taraftarların tutumunu da anlayışla karşıladığı belirtildi.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER