IRAK KÜRDİSTANI’NDA TRT KURDİ RÜZGARI… SPOR PROGRAMLARINA 7 ÖDÜL VERİLDİ

TRT Kurdi’nin spor yayınları Irak Kürdistan Bölgesi’nde büyük ilgi görüyor. Aralarında Spor Bakanlığı ve Futbol Federasyonunun da bulunduğu kuruluşlar TRT Kurdi’nin spor programlarını 7 ödülle ödüllendirdi.

IRAK KÜRDİSTANI’NDA TRT KURDİ RÜZGARI… SPOR PROGRAMLARINA 7 ÖDÜL VERİLDİ
 TRT Kurdi’nin spor yayınları Irak Kürdistan Bölgesi’nde büyük ilgi görüyor. Aralarında Spor Bakanlığı ve Futbol Federasyonunun da bulunduğu kuruluşlar TRT Kurdi’nin spor programlarını 7 ödülle ödüllendirdi.

 KÜRT BÖLGESİNDE YAKIN İLGİ GÖRÜYOR

7 yıl önce yayın hayatına başlayan TRT Kurdi’nin en fazla takip edildiği ve rağbet gördüğü coğrafyaların başında Irak Kürdistan Bölgesi yer alıyor. Özellikle kanalın spor yayınları ve spor programları geniş bir izleyici ve takip kitlesine ulaşmış durumda. TRT Kurdi’nin spor yayınlarını başarılı bulan Irak Kurdistan Bölgesi’ndeki spor kuruluşları ve kulüpler, 7 ayrı ödülle ödüllendirdi


KÜRDİSTAN LİGİNİ YAYINLAYACAK

Gelen talep üzerine TRT Kurdi bundan sonra Irak Kurdistan Bölgesi’ndeki spor faaliyetlerine ağırlık vererek Bölgesel Kürdistan Ligi’ndeki maçların görüntülerini de ekrana getirmeyi kararlaştırdı. Irak Kürdistan Bölgesi’nde konuyla ilgili ekip oluşturacak olan TRT Kurdi,böylece Kürdistan Ligi’nin maçlarını yayınlayan ilk yabancı ülke kanalı olacak.

 

TRT KURDİ EKİBİNDEN IRAK ÇIKARMASI

TRT Kurdi Haber Müdürü Gülabi Eryaman,TRT Kurdi Diyarbakır Müdürü Barış Üzal,Futbole Hereme Taybet ve Dema Futbole programlarının yapımcısı Neşe Kaya,bu programların sunucusu Yılmaz Bay ve yorumcu Saffet Azbay ile TRT Irak Temsilcisi Yılmaz Aslan’dan oluşan ekip Irak Kurdistan Bölgesi’nde ziyaret ve temaslarda bulundu. Ekip ilk olarak Erbil’de Spor Bakanlığı ve Futbol Federasyonu’nu ziyaret etti.

 

‘YAKIN İLGİ VE BEĞENİ İLE İZLİYORUZ’

TRT Kurdi Haber Müdürü Gülabi Eryaman,kurum olarak Irak Kürdistan Bölgesi’ne önem verdiklerine dikkat çekerek kardeş iki halkın daha fazla bütünleşmesini sağlayacak yayın politikası izlediklerini söyledi. Eryaman,sporda bundan sonra Kürdistan Bölgesi’ne daha fazla özen göstereceklerini kaydetti. Spor Bakanlığı ile eş değer bir görev olan Irak Kürdistan Bölgesi Spor Genel Müdürlüğü görevini yürüten Dr. Şakir Ahmed,TRT Kurdi’nin Kürtler için önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekerek,başta spor olmak üzere yayınların ilgi ve beğeni ile takip edildiğini dile getirdi.

 

‘TÜRKİYE BİZİM KARDEŞ ÜLKEMİZDİR’

Ahmed,Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile Türkiye hükümeti arasındaki ilişkilerin de çok iyi duruma olduğunu da ifade etti. Ahmed,”Türkiye ile komşuluk ve tarihsel kardeşlik bağımız var. Türkiye’yi kardeş halk ve ülke olarak görmekteyiz. TRT Kurdi,iki ülke ilişkilerinin gelişmesi ve Kürtler için önemli bir kazançtır. Spor yayınlarınızı yakından takip ediyoruz ve beğeniyoruz. Bundan sonra lig maçlarımız ve spor faaliyetlerimizi yayınlamanızı da çok önemli,değerli bir olay olarak görüyoruz” dedi.

 

IRAK LİGİ’NE KÜRT TAKIMLARI DAMGASI

Irak Kürdistan Futbol Federasyonu,FİFA tarafından resmen tanınmasa bile 13 yıl önce tertiplediği bölgesel lig heyecanla devam ediyor. Musul’da DAİŞ’e karşı savaşan Peşmerge’ye olan saygıdan dolayı bu yılki lige Peşmerge adı verilmiş. Kürdistan Ligi 14 takımdan oluşurken,Kürt bölgesinin 2 takımı da Irak Ulusal Ligi’nde mücadele ediyor. Kürt bölgesi takımları,Irak Ulusal Ligi’nde  daha önce defalarca  Irak şampiyonluğuna ulaşarak ülkeyi Asya Kupası’nda da başarıyla temsil etmiş.

 

BAŞARILI YAYINLARA ÖVGÜLER

Bölge futbolu hakkında bilgi veren Futbol Federasyonu Başkanı Safin Kanabi,Süleymaniye,Erbil,Duhok ve Zaho gibi kentlerde FİFA standartlarında statlar yapıldığını ve yapılan yatırımlarla sporun her geçen gün gelişme kaydettiğini ifade etti. Kanabi,TRT Kurdi’nin spor yayınlarından övgüyle söz etti. Kanabi,bölgede yakından takip edilen TRT Kurdi spor yayınlarının iki kardeş halkın bütünleşmesine hizmet ettiğini söyledi.

Ziyaretin ardında Spor Genel Müdürü Dr. Şakir Ahmed ve Futbol Federasyonu Safin Kanabi, başarılı spor programları nedeniyle TRT Kurdi ekibine iki ayrı ödül verdi.

 

DUHOK ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖDÜL VE İLGİ

Davet üzerine geldiği Kürdistan Bölgesi’nde bir çok spor kuruluşu ve spor kulübünü ziyaret eden TRT Kurdi ekibinin ikinci durağı Duhok Üniversitesi oldu. Spor Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmed Kasım tarafından ağırlanan ekip,üniversitenin spor çalışmaları hakkında bilgilendirildi. TRT Kurdi’nin her iki ülke dostluk ve kültürel bağlarının gelişmesi için fırsat olduğunu kaydeden Kasım,”Yayınlarınızı ilgi ile takip ediyoruz. Sporda çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Türkiye bizim için kardeş ülke. Sporda her türlü işbirliğine giderek yarınlar için çok daha güzel eserler bırakabiliriz” dedi.

 

‘HÜKÜMETİMİZ ESKİ TABULARI YIKTI’

TRT Kurdi Haber Müdürü Gülabi Eryaman,kurum olarak tüm imkanları ile bölge halkının hizmetinde olacaklarını ifade ederek burada gösterilen ilgi sayesinde kendilerini yabancı topraklarda değil kendi vatanlarında hissettiklerini söyledi. Eryaman,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin attığı adımlarla daha önce var olan tabular yıkılarak çok güzel gelişmeler sağlandığını ifade etti ve TRT Kurdi olarak bu doğrultuda hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti. Ziyaretin sonunda Dr. Ahmed Kasım,başarılı spor yayınları nedeniyle TRT Kurdi ekibine ödül verdi.

 

SPOR KULÜPLERİNE ZİYARET VE ÖDÜLLER

Kürdistan Ligi’nin ilk haftasında oynanan Duhok-Erbil ve Zeravani-Bırati maçlarını da izleyen TRT Kurdi ekibi Duhok ve Zeravani kulüpleri tarafından ağırlandı. Her iki kulübü ziyaret eden TRT Kurdi ekibine başarılı spor yayınları nedeniyle ödüller ve plaketler takdim edildi. Duhok Spor Kulübü Başkanı Bıjar İsmail ve Zeravani Spor Kulübü Başkanı Abdulhalık Hasan,TRT Kurdi’nin bölgede en çok izlenen ve takip edilen spor yayınları arasında bulunduğunu kaydettiler. İsmail ve Hasan,TRT Kurdi’nin Kürdistan Ligi maçlarını ve bölgedeki spor faaliyetlerini yayınlamasının da kendileri için anlamlı ve önemli olduğunu vurguladılar.

 

SPOR BASININDAN YAKIN İLGİ

Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki spor basını da TRT Kurdi ekibine yakın ilgi gösterdi. TRT Kurdi ekibinin ziyaret ettiği Var Tv Spor Müdürü Cemil Halil Reşid,TRT Kurdi’nin spor faaliyetlerinden övgüyle söz ederek bu durumun Kürt halkı için önemli bir kazanım olduğunu kaydetti. Reşid ve Var Tv ekibi,kendi televizyon binasını gezdirdikleri TRT Kurdi ekibine ziyaretin anısına kupa hediye etti.

 TRT Kurdi ekibi yakın ilgisinden dolayı Irak Kürdistan Bölgesi spor kuruluşları,spor kulüpleri,spor medyası ve organizasyona öncülük eden gazeteci Hejar Maruf’a teşekkür etti.

 

KÜRDİSTAN TEMASLARI EKRANA GETİRİLDİ

Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki temaslarını tamamlayan TRT Kurdi ekibi Türkiye’ye geldi. Oradaki izlenimler,röporatjlar ve maç görüntüleri TRT Kurdi’de yayınlanan Futbola Hereme Taybet programında ekrana getirildi. Irak Kürdistan bölgesindeki halk ve spor adamları programı ilgi ile takip ederek mesajlarla katılım gösterdi.

Önümüzdeki hafta Pazar günü saat 22.30’da ekrana gelecek programda çok daha detaylı yayın yapılacağı kaydedildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER