Kader Toplantısı Bu Hafta Sonu

Futbol Federasyonu, profesyonel ligler ve Bölgesel Amatör Futbol Ligi ile ilgili tescil kararını verdi ancak Bölgesel Amatör Futbol Ligine yükselmenin nasıl olacağı belli değil. Diyarbakır Süper Amatör Ligi lideri Diyarbakırspor ve diğer illerdeki takımların beklediği kararlarla ilgili toplantının bu hafta sonu TFF Amatör İşler Kurulu tarafından İstanbul’da yapılacağı öğrenildi.

Kader Toplantısı Bu Hafta Sonu

AMATÖR LİGLERİN KADERİ BU TOPLANTIDA BELLİ OLACAK
Futbol Federasyonu, profesyonel ligler ve Bölgesel Amatör Futbol Ligi ile ilgili tescil kararını verdi 

Amatör Futbol Camiası Beklemede
Türk futbolu, profesyonel liglerin tescil edilmesinden sonra amatör ligler ve Bölgesel Amatör Ligine yükselme konularında verilecek kararlara kilitlenmiş durumda.
2.Lig ve 3.Lig’de kalan maçları oynatmayıp küme düşmeyi kaldıran,  Play-Off maçlarını da tarafsız sahada tek maç üzerinden oynatan Futbol Federasyonu’nun amatör liglerle ilgili vereceği kararlar merak uyandırmaya devam ediyor.
Diyarbakır Süper Amatör Ligi lideri Diyarbakırspor ve diğer illerdeki liglerde lider olan takımlar bir an önce karar verilerek BAL Ligine terfi edilmelerini bekliyor.
Takımların beklediği kararlarla ilgili toplantının bu hafta sonu TFF Amatör İşler Kurulu tarafından İstanbul’da yapılacağı öğrenildi.
Kritik Toplantı İstanbul’da Olacak
TFF Başkan Vekili ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASK)  Genel  Başkanı Ali Düşmez başkanlığında hafta sonunda yapılacak toplantıda düşünülen tüm seçeneklerin masaya yatırılarak karar verilmesi ve önümüzdeki hafta içinde ilan edilmesi bekleniyor.
Öne çıkan iki seçenek ise illerdeki en üst amatör ligin (Diyarbakır’da Süper Amatör) tescil edilerek liderlerin doğrudan BAL Ligine yükseltilmesi ya da baraj maçı oynatılarak BAL Ligine yükselecek takımın belirlenmesi. Son sözü TFF amatör işler kurulu söyleyecek.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER