Karar Durduruldu

Mahkeme heyeti, kulüp Binasının Büyükşehir Belediyesi'ne devir işlemlerine yürütmeyi durdurma kararı verdiği ve boşaltma işlemlerinin durdurulduğu belirtildi.

Karar Durduruldu
Büyükşehir Belediyesi, 45 yıl aradan sonra amatör lige düşen Diyarbakırspor'u polis ve zabıta kontrolünde kulüp binasından çıkarmak istedi.Kararın hukuki olmadığını iddia eden Diyarbakırspor ise yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurdu. Mahkeme,itirazı haklı bularak belediyenin işlemini durdurdu.
POLİS KONTROLÜNDE GELDİLER
Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce gönderdiği ihtarnameye rağmen kulüp binasının boşaltılmaması üzerine Yenişehir Kaymakamlığı aracılığıyla tahliye çalışması başlattı. Yapılan başvuru üzerine polis ve zabıta ekipleri ile kulüp binasına gelen kaymakamlık temsilcisi, bina içerisinde malzeme sayımı yaptıktan sonra belediye avukatına teslimat yaptı.
Tahliye çalışmalarına tepki gösteren Diyarbakırspor Kulüp Müdürü Seza Pekcan, zor günler geçiren takımın apar topar binadan çıkarılmasının etik olmadığını belirterek, belediyenin yaptığı işlemin de hukuksuz olduğunu iddia etti.
‘BU KARAR HUKUKSUZDUR’
Pekcan,"Bu binayı yapan dönemin hem belediye hem de Diyarbakırspor Başkanı Turgut Atalay’dır. Bizdeki protokol ve kayıtlara göre 49 yıllığına kiralanmış. 20 yıl geçti, 29 yıl daha var. Belediye ise 5 yıllığına kiralandığını iddia ediyor. Peki 5 yıl kiralandıysa bizde dönemin encümen kararıyla alınmış 49 yıllık olduğuna dair karar ne anlama geliyor?.5 yıl kiralandıysa şimdiye kadar gelen belediyeler neden müdahale etmedi?. Belediyenin bize gönderdiği karar hukuksuz;çünkü encümen kararı yok. Tahliye kararının iptali için mahkemeye başvuruda bulunduk. Bina 1993 yılında belediye tarafından 49 yıllığına Diyarbakırspor'a verildi. Mahkeme, tahliye kararını iptal edecek" dedi.
BELEDİYE BOŞALTILMASINI İSTEMİŞTİ
Bir süre önce Büyükşehir Belediyesinden Diyarbakırspor Kulübü'ne gönderilen ihtarnamede, mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazın 15 Kasım 1993 tarihinde dönemin belediye meclisinin kararıyla 5 yıllığına Diyarbakırspor Kulübü'ne tahsis edildiği belirtilerek "1998 yılında yapılan tebligata rağmen bina boşaltılmamış, bu nedenle bina 10 gün içerisinde tahliye edilmeli, tahliye edilmemesi durumunda 2886 sayılı ihale kanunu 75. maddesi uyarınca tahliye edileceğini ihtaren bildiririz" denilmişti.
BELEDİYE ‘KİRALAMA 5 YILLIK’ DİYOR
 Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Hikmet Altuğ imzasıyla gönderilen yazıda; tesisin 1993 yılında 5 yıllığına Diyarbakırspor'a verildiği ve sözleşmenin 1998 yılında bittiğine dikkat çekildi. Ancak kulüp arşivlerinde dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Turgut Atalay’ın imzasıyla yeşil kırmızılı mülkiyeti belediyeye ait tesisin 49 yıllığına Diyarbakırspor Kulüp Başkanlığına verildiği imzalı belge ortaya çıktı.
KULÜP KAYITLARINDA 49 YIL İBARESİ
Belediye tarafından gönderilen yazıda bulunan belediye başkanına  ait imzanın farklı olduğu ortaya çıktı.Bu kararda tesisin 49 yıllığına kulübe kiralandığının yazılması dikkat çekti.  Diyarbakırspor kayyum başkanı tarafından iki farklı belge mahkemeye verildi.
İdare Mahkemesi,Diyarbakırspor’un itirazını haklı bularak Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararın yürütmesini durdurdu. Belediyenin mahkemenin bu kararına karşı üst mahkemeye itirazda bulunacağı kaydedildi
Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2013, 10:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
ibocan
ibocan - 11 yıl Önce

belediyenin amaci nedir belediyespor cok itibar kaybettti burdan anlasiliyorki gözu diyarbakirsporun tahtinda diyarbakirsporun yok olmasinda ben burdan bunu göruyorum ve kimsede bu sekilde maclarina gitmez taraftarsiz takim ölü takimdir bos paralar harcayipta diyarbakir takimi demesinler kimse gelmez siz diyarbakirspora yaptigini saygisizlikla isiniz bitti

SIRADAKİ HABER