Kaymakam'dan spora tam destek

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, okulların tatile girmesiyle birlikte çocukları yaz ayında sokak kültüründen uzak tutmak,suç işleme oranını azaltmak ve çocuk işçiliğinin önüne geçmek için 300 çocuğu spor ve çeşitli dallarıyla buluşturdu.

Kaymakam'dan spora tam destek
ÇALIŞMALAR 2 AY DEVAM EDECEK

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz’ın spora desteği devam ediyor. Kaymakam Yılmaz’ın desteğiyle açılan kurslara 300 çocuk katılıyor.
Çocuklar, Ergani kapalı spor salonu ve kaymakamlık kapalı halı saha spor tesislerinde futbol,voleybol,basketbol,masa tenisi,yüzme ,kitap okuma etkinliği,drama,kendini ifade etme gibi etkinliklerle 2 ay boyunca görevli öğretmenlerin gözetiminde çalışacak.
Kaymakam Yılmaz,spor okulları proje koordinatörü Zülküf Çeri, Halk Eğitim Merkezi müdürü Mehmet Eroğlu, İlçe Gençlik Spor Müdürü İbrahim Atasoy ,Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın,Çarmar AVM,Gözde AVM,Metin Elektronik ve öğretmenlere ;projeye olan katkılarından dolayı teşekkür etti .

‘GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYACAĞIZ’

Kaymakam Erdinç Yılmaz ,spor okullarını düzenlemdeki amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak olduğunu söyledi. Futbol, basketbol, güreş, atletizm, tiyatro, folklor gibi branşlarda açtıkları spor okullarında gençlerin, sporu eğitimle öğreneceklerini belirten Yılmaz, “Her yıl okullar kapandıktan sonra 2 aylık bir periyotta futbol, basketbol, güreş, atletizm, tiyatro, folklor gibi branşlarda başlattığımız yaz spor okulları ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmayı hedefliyoruz. Gençlerimiz gelsinler burada kendilerine en yatkın spor branşında hocalarımızın nezaretinde sporu eğitimle öğrensinler. Amacımız Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi yüksek ahlaklı, şahsiyetli, kimlikli ve kişilikli insanlar oluşturabilmek” dedi.

‘AMAÇ AHLAKLI SPORCU YETİŞTİRMEKTİR’

Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünü hatırlatan Yılmaz,amaçlarının aynı zamanda ahlaklı sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. Yılmaz,”Atatürk’ün bu ifadesini bölgemizdeki bütün gençliğe uygulayabilmek anlamında bir duruşa sahibiz. Bir diğer amacımızda bölgeden yetenekli sporcuların çıkmasını sağlamaktır. Her yıl yaptığımız bu etkinlikte çok önemli, verimli sonuçlar alıyoruz. Amaç özellikle bölgemizde yetenekli sporcuların yetişmesine vesile olmak. Şu anda içinde bulunduğumuz bilgi çağının bütün gereçlerini kullanabilen, beyni bilgi birikimi ile dolu ama sporcu kimliğiyle öne çıkan bir gençlik hayalindeyiz. Bir milletin geleceğe umutla bakabilmesi için çocuklarını çok iyi yetiştirmesi gerekir. Bunu hem eğitim hem de sporculuk anlamında çok iyi yapmamız lazım” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2013, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER