'KAZANAN DİYARBAKIR OLACAK'

Ziraat Türkiye Kupası 2017-2018 sezonu final maçı ile hizmete açılacak olan Diyarbakır stadyumundaki son hazırlıklara ilişkin bir basın açıklaması yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 9 Mayıs'taki finalle ile ilgili, final maçı kimler arasında oynanırsa oynansın “Diyarbakır Kazanacak” dedi.

'KAZANAN DİYARBAKIR OLACAK'
 Diyarbakır stadyumunun 9 Mayıs’a hazır hale getirilmesi için çalışmaları yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Vali Güzeloğlu, maç günü gelen seyircilerin Diyarbakır halkının konukseverliğiyle karşılanacağına vurgu yaptı. Güzeloğlu, “Gelecek bütün seyircilerimiz, misafirlerimiz,  konuklarımız için biz Diyarbakır'ın insanının ev sahipliğini,  kültürünü, zenginliklerini, güzelliklerini,  değerlerini, tarihi eserlerini sunmanın aynı zamanda hazırlığı içerisindeyiz.  Zaten gelen konuklarımız da seyircilerimiz de şüphesiz bu beklentiyle de gelecekler. O noktada şehrin tüm bileşenleri, reel kesimin sektörleri, temsilcileriyle yoğun bir işbirliği içerisindeyiz. Stadın dolmasına gelince herhalde şu anda görülen rezervasyon taleplerine bakılırsa iki üç stat olsa ancak talebi karşılayacak gibi görünüyor” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde, 158 bin 353 metrekare alanda yapılan ve Diyarbakır'ın yanı sıra bölgeye de hizmet verecek UEFA ve FIFA standartlarındaki 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun 9 Mayıs’ta final maçına yetiştirilmesi için yoğun bir çalışma sürüyor.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 9 Mayıs'ta Diyarbakır'da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinin oynanacağı Diyarbakır stadyumundaki hazırlıklara ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Vali Güzeloğlu, beraberinde İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir ve TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan ile merkez Kayapınar ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yaptırılan 33 bin seyirci kapasiteli stadyumda incelemede bulundu.

Buradaki açıklamasında, stadyumun Ziraat Türkiye Kupası 2017-2018 sezonu final maçı ile hizmete açılmasının kentte büyük memnuniyet oluşturduğunu belirten Güzeloğlu, 9 Mayıs'taki finalle ile ilgili hazırlıkların yoğun şekilde sürdüğünü söyledi.

Dünya çapında muhteşem bir eser

Ziraat Türkiye Kupası final maçının oynanacağı yeni Diyarbakır Stadyumu'nda hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, stadyumdaki son duruma ilişkin Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, şunları söyledi: “Bugün Diyarbakır stadyumunda bu muhteşem spor tesisinde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Öncelikle böylesi mükemmel ve muhteşem bir eseri spor tesisini Diyarbakır'a kazandırdığı için ve bu büyük eserde 9 Mayısta Türkiye Kupası finalinin gerçekleştirmesi iradesini sergilediği ve bunu Diyarbakır'a müjdelediği için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şahsım ve tüm Diyarbakırlılar adına şükranlarımızı sunuyorum. Türk sporunun değişim ve gelişmesinde şüphesiz spor alt yapısı çok önemli. Son 16 yılda sporun her alanında fiziksel anlamda çok önemli kazanımlar ve yatırımlar gerçekleştirildi. Buna bağlı olarak da şüphesiz sportif başarılar çok üst düzeye taşındı. Futbolda da artık dünya çapında diyeceğimiz ve bugün içinde bulunmaktan büyük bir mutluluk içinde bulunduğumuz böylesi muhteşem eserlerde ülkemize ve Diyarbakır’ımıza kazandırıldı.”

UEFA ve FİFA standartlarında bir stadyum

Diyarbakır stadyumunun UEFA ve FİFA standartlarında inşa edildiğini ve 33 bin seyirci kapasitesi olduğunu belirten Güzeloğlu, “ Her yanıyla her boyutuyla günümüzün bütün teknolojisiyle seyirci, sporcu, konfor ve beklentisiyle inşa edilmiş bir stadyumumuz. Gerçekten hem mimarisi hem de fonksiyon olarak kullanıma dönük alanlarıyla, engelli vatandaşlarımızın müsabakaları izleme ve erişimi ile kapalı ve açık otoparklarıyla, alttan ısıtmalı ve çok güçlü bir drenaj sistemine sahip çim ve saha düzenlemesi ile sosyal ve dinlenme amaçlı alanlarıyla, elektronik bilet kamera ve her düzeydeki teknolojinin en ileri yöntemlerinin kullanıldığı ses sistemleri dahil en yeni teknolojik imkânlarıyla bugünün en ileri teknoloji ve mimarisi kullanılarak inşa edilmiş bir stadyumu Diyarbakır’ımıza ve Türk sporuna çok önemli katkılar sağlayacağına, sporun alt yapısından özellikle organizasyon anlamda zenginleşmesine çok önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyoruz. Bu doğrultuda gerçekten ilimizde ülkemiz adına çok önemli bir kazanım olan Diyarbakır stadyumunun futbolun ve Türkiye Kupasının finali 9 Mayıs'ta açılacak olması da apayrı bir anlam ve coşku oluşturdu” dedi.

‘Gelen konuklar, Diyarbakır'ın ev sahipliğini, konukseverliği görecekler’

Türkiye Kupası finalinin 9 Mayıs'ta Diyarbakır'da oynanacağına işaret eden Güzeloğlu, “ Her şeyden önce şunu açıklıkla belirtmek isterim ki,  9 Mayıs tarihi Diyarbakır adına çok önemli ve beklenilen çok özel bir gün olacak. O gün gelen takımlarımız kim olursa olsun tüm Diyarbakır ve Diyarbakırlı hemşerilerimiz büyük bir ev sahipliği ve misafirperverlikle, gelen konuk takım ve seyircilerimizi karşılayacak. Her düzeyde onlar bu aziz ve kadim şehrin, birlik ve beraberliğimizin mührü olan Diyarbakır’ımızın güzelliklerini tadacaklar, kenti tanıyacaklar ama en önemlisi Diyarbakır'ın ev sahipliğini, konukseverliği görecekler. Bu noktada ve bu boyutta hazırlıklarımız sürüyor. Her düzeyde bu müthiş organizasyonun kusursuz olmasını, en güzel bir şekilde gerçekleşmesini ve Diyarbakır misafirperverliği ile gelen herkes için hem futbol adına hem de kendi hayatları adına çok güzel bir tecrübe ve bir yaşanmışlık olması için bütün kurumlarımız, Valiliğimizin koordinesinde yoğun bir işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu perspektifte stadyum ve çevresi son ve küçük işlerle ve özellikle çevre düzenlemeleriyle yoğun bir şekilde çalışılıyor.  Stadyumu ve çevresini bir yeşil kuşakla bir peyzaj projesi ile her yanıyla, görüntüsü ve erişiminin seyir zevki ile de bütünleştirecek bir yoğunluk içerisindeyiz.  Altyapıya dönük bütün işlemlerimiz tamamlandı. Kusursuz bir şekilde o gün fiber optik altyapısı ile en ileri teknolojisi ile görüntü aktarmasıyla, değerli basın mensuplarımızın yerli ve yabancı her düzeyde eksiksiz o müsabakayı izlemesine dönük altyapılarda tamamlandı. Bu bakımdan Futbol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, şüphesiz Gençlik Spor Genel müdürlüğümüz, yüklenici firmamız ve her düzeydeki kurum ve kuruluşlarımızla çok yoğun, sık ve yakın bir iş birliğimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Gelen misafirleri karşılamaya dönük yoğun hazırlıklar sürüyor

Final maçının oynanacağı güne ilişkin hazırlıklara değinen Güzeloğlu, “Önümüzdeki günlerde finale çıkan ve finalde oynamaya hak kazanan takımlarımızın belirlenmesi ile birlikte, kulüp yetkilileriyle, Futbol Federasyonu yetkilileriyle Valiliğimiz başkanlığında toplantılar gerçekleştirilecek. Final günü ve özellikle ona dönük önlemler ayrıca değerlendirilecek. Özellikle seyircilerimize bağlı hem bilet hem de diğer rezervasyon, onların geldiklerinde ikametlerine dönük ayrıntılarda da yoğun bir çaba gerçekleştirilecek” dedi. 

‘9 Mayıs’ta bu stadyumda bir spor bir futbol şölenine ev sahipliği yapılacak’

9 Mayıs’a hazır olduklarına vurgu yapan Güzeloğlu, “Gerçekten futbolun ve kupanın finalini oynayacağımız 9 Mayıs’ta bu stadyumda bir spor bir futbol şölenine, inanıyorum ki hem gelen 33 bin seyircimiz hem de ekranları başında izleyecek olan milyonlarca seyircimiz tanık olacaklar. Ben şimdiden finale gelecek ve finalde burada ev sahipliği yapacağımız takımlarımıza başarılar diliyorum. Bu çerçevede gerçekten çalışmalarımızın çok yoğun, kararlı ve son derece uyumlu bir şekilde devam ettiğini belirtmek istiyorum.  Ve böylesi bir statta, böylesi bir finale ev sahipliği yapmaktan şahsım ve tüm Diyarbakır'ın da çok mutlu olduğunu özellikle belirtmek istiyorum” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve kabine üyeleri davet edildi

Cumhurbaşkanı ve Kabine üyelerinin 9 Mayıs’ta Diyarbakır’a gelmelerine ilişkin konuşan Vali Güzeloğu, “Biz zat-ı Alilerini, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımız ve kabine üyelerimizi şüphesiz davet ettik, gelmeleri bize mutluluk olur, şeref olur” dedi.

‘Diyarbakır kazanacak’

Final maçının hangi takımlar arasında oynanacağı yönünde Vali Güzeloğlu’nun tahmininin sorulması üzerine şunları söyledi: “Finale kim gelecek, finale gelenler arasında kim kazanacak, şüphesi bunu bilmek mümkün değil ama emin olduğum bir şey var Diyarbakır kazanacak.”

‘İki üç stat olsa ancak talebi karşılayacak gibi görünüyor’

Diyarbakır stadyumunun 9 Mayıs’ta dolup dolmayacağına ilişkin bir soru üzerine Vali Güzeloğlu, “Şüphesiz zaten onu altını çizdim, konuşmamın içersinde.  Gelecek bütün seyircilerimiz, misafirlerimiz,  konuklarımız için biz Diyarbakır'ın insanının ev sahipliğini,  kültürünü, zenginliklerini, güzelliklerini,  değerlerini, tarihi eserlerini sunmanın aynı zamanda hazırlığı içerisindeyiz.  Zaten gelen konuklarımız da seyircilerimiz de şüphesiz bu beklentiyle de gelecekler. O noktada şehrin tüm bileşenleri, reel kesimin sektörleri, temsilcileriyle yoğun bir işbirliği içerisindeyiz. Stadın dolmasına gelince herhalde şu anda görülen rezervasyon taleplerine bakılırsa iki üç stat olsa ancak talebi karşılayacak gibi görünüyor” diye konuştu.

‘Futbolun güzelliklerinin dolu dolu yaşandığı bir gün ve bir gece olur’

Bölgeden maçı izlemeye gelecek olan seyircilerin durumuna ilişkin ise Vali Güzeloğlu, “Evet biraz önce de belirttiğim gibi henüz final takımları belli olmadı ama belli olur olmaz Futbol Federasyonu yetkililerimiz, finale kalan takımlarımızın temsilcileri ve bizler bu dediğiniz ayrıntılarla ilgili değerlendirme toplantıları her final ve böylesi maç öncesi olduğu gibi yapacağız. Şüphesiz Diyarbakır'daki hemşerilerimizin de maçı izlemesine dönük taleplerimizi ileteceğiz. Şimdiden gelecek takımlarımıza başarılar diliyorum. Umarım futbolun güzelliklerinin dolu dolu yaşandığı bir gün ve bir gece olur” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

9 Mayıs’ta oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası maçı için Diyarbakır Stadyumu çevresinde yoğun bir peyzaj düzenlemesi çalışması sürüyor.

Kaynak :Tigris Haber Gazetesi

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER