Kongrede Yaşananlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un bugün yapılan kulübün renkleri Yeşil-Kırmızı olarak değiştirilirken,isme dokunulmadı.Başkan Metin Kılavuz,Diyarbakırspor’a sahip çıkmadıkları gerekçesiyle yapılan eleştirilere tepki gösterirken,holiganlık yapmak isteyenleri tribünde görmek istemediklerini söyledi.

Kongrede Yaşananlar
RENKLER VE TÜZÜK DEĞİŞTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un bugün yapılan kulübün renkleri Yeşil-Kırmızı olarak değiştirilirken,isme dokunulmadı.Başkan Metin Kılavuz,Diyarbakırspor’a sahip çıkmadıkları gerekçesiyle yapılan eleştirilere tepki gösterirken,holiganlık yapmak isteyenleri tribünde görmek istemediklerini söyledi.

KÜFÜRE KARŞI KAMU SPOTU

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un olağan kongresinde isim hariç önemli kararlar alındı. Diyar Amedspor rafa kaldırılarak aynı isimle devam kararı alınırken,Sarı-Kırmızı olan renkler Yeşil-Kırmızı olarak değiştirildi. Tüzükte yapılan diğer önemli değişiklik kulübün geleceğiyle ilgili oldu. Buna göre kongrelerde ibra edilmeyen yönetim veya yöneticiler hakkında dava açılırken,bu isimler bir daha kulübe yönetici olamayacak.
Kayapınar Belediyespor Kulübü Başkanı İhsan Avcı’nın divan başkanlığını yaptığı kongrenin açılışında sporda şiddet ve küfüre karşı bir söylem,röportajlar ve görüntülerle hazırlanan kamu spotu izlettirildi.

YENİ BÜTÇE 3.2 MİLYON TL


Kulübün faaliyetlerini anlatan slayt gösterisinin ardından başlayan kongrede isim,renkler ve yönetimin mali sorumluluğu ile ilgili maddeler içeren tüzük okunarak oylamaya sunuldu ve kabul edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un aynı isimle devam etmesi,renklerinin Yeşil-Kırmızı olması ,yönetim ve yöneticilerin ibra edilmemesi halinde bu isimlerin hakkında dava açılarak bir daha yönetici olmaması tüzüğe konuldu.
Kongrede geçen döneme ait gelir-gider bilançosu ve yeni sezonla ilgili bütçe açıklandı. Futbol takımına 1 milyon 200 bin TL olmak üzere geçen dönem 2 milyon 582 bin TL harcandığı ifade edilirken,borç 400 bin TL şeklinde açıklandı. Kulübün yeni bütçesi, 2 milyon 100 bin TL’si futbol takımına olmak üzere 3 milyon 200 bin TL olarak deklare edildi.

KILAVUZ DEVAM, YÖNETİME TAKVİYE


Belediye başkanlarının katılmadığı kongrede ASKF Başkanı Remzi Dayan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Eski İl Müdürü İslam Çetin ile Tüm-Bel-Sen Başkanı Medeni Alpkaya birer konuşma yaptı. Medeni Alpkaya, aldıkları kararla sendika üyelerinden kesilmek üzere kulübe bağışta bulunduklarını söyledi.
Tek liste ile gidilen seçimde Metin Kılavuz yeniden başkanlığa seçilirken,15 kişilik listede eski başkanlardan İhsan Uğur’un da yer alması ve geçen dönemki yönetimde yer alan bazı isimlerin liste dışı kalması dikkat çekti.
Yönetim listesi;Metin Kılavuz,İhsan Uğur,Ahmet Yıldırım,Gürcan Gülayıncı,Ramazan Karaşin,Abidin Kakdaş,Zeynel Abidin Çeliktaş,Şeyda Arslantaş,Zeki Eren,Bişar İçli,Metin Aslanboğan,Semra Budak,Veysi Akpolat ve Erkan Göçmenoğlu’dan oluştu.

‘DİYAR AMEDSPOR OLSUN İSTEDİM AMA…’


Başkan Metin Kılavuz ,sporun tüm dallarına önem veren bir kulüp olduklarını dile getirerek, "Spor denince akla hemen futbol geliyor. Biz futbol kulübü değiliz, spor kulübüyüz" ifadesini kullandı.
Tüm çalışmalarını toplumun talebi doğrultusunda yönetim kurulu olarak birlikte gerçekleştirdiklerini kaydeden kılavuz, şöyle konuştu:"Kulübün isim değişikliği ile ilgili talepleri yönetimde ele aldık. Bu kapsamda sarı-kırmızı olan renklerin yeşil-kırmızı olarak değiştirilmesini kararlaştırdık. Bizde yönetim demokratiktir. Mesela ben kulüp isminin Diyar Amedspor olarak değiştirilmesini istedim ama yönetimde kabul edilmedi. Biz centilmenliğe önem veren bir kulübüz. Maçlarımızda küfür edilmesini istemiyoruz. Küfür eden bizim maçımıza gelmesin, maçımızı izlemesin. Bizim kültürümüzde küfür yok. Ligin son maçına kadar ceza yememiştik. Kupayı aldığımız son maçta bir genç 86. dakikada sahaya indi ve bundan dolayı biz 2 bin lira ceza aldık.Bu para halkın parasıdır. Kimin ne hakkı var bunu yapmaya?"

‘DİYARBAKIRSPOR BAYRAKLARINI GÖZÜMÜZE SOKUYORLAR’

Bundan sonraki hedeflerinin PTT 1.Lig’e çıkmak ve tesisleşmeyi tamamlayarak geleceğin yıldızlarını yetiştirmek olduğunu belirten Kılavuz, Diyarbakırspor’a sahip çıkmadıkları gerekçesiyle yapılan eleştirilere de sert tepki gösterdi. Hiçbir kulübün alternatifi olmadıklarını anlatan Kılavuz,”Maçlarımıza gelen bazı kesimler Diyarbakırspor bayraklarını gözümüzün içine soka soka bir şeyi kanıtlamaya çalışıyor. Bazı yerlerde eleştiriler yapılıyor. Diyarbakırspor’un bu hale düşmesinin nedenleri bellidir. Bunu getirip bizim anlayışımıza,belediyelere mal etmek kabul edilemez. Biz kimsenin alternatifi de değiliz,kimseyi model de almıyoruz. Barcelona ve Bilbao modelleri burada olmaz. Yüzde 70’i yoksul olan bu halk İspanya’nın en zengin bölgelerini nasıl model alabilir?. Hedefimiz öncelikle bu sezon bir üst lige çıkmak ve tesislerimizi tamamlayarak geleceğin yıldız adaylarının hizmetine sunmaktır. Bireysel yönetim anlayışına karşıyız. İnsanların kulüplerde yöneticilik yaparak kartvizit sahibi olmalarına karşıyız. Burada esas olan kurumsal anlayış olmalıdır.” dedi.

SAFFET AZBAY

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2013, 01:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet
Mehmet - 11 yıl Önce

bu sene şampiyonlukta en büyük pay sahibi olan isimlerden cemal doğrul nerede? neden yönetimde değil?

Kemal tugay
Kemal tugay - 11 yıl Önce

diyarbakırspor bayraklarını gözünüze sokmaları normal sayın kılavuz. siz ne yazık ki samimi değilsiniz. bir sezon boyunca sizi ve kulübünüzün tutumunu eleştiren tüm isimleri sizin şampiyonluk gecenizde gördük. demek ki sizde samimi değilsiniz. ayrıca isminin diyar amed olmasını istiyormuşsunuz. siz üç senedir diyarbekirspor diye lanse ediyordunuz. ne oldu ki? siz bu fikirsizlik ve plansızlıkla çok gidemezsiniz. her geldiğinizde aynı söylem ve eylemlerle sizlere sallayanlardan plaket almanız kalitenizi göstermez mi ?

ANTERENÖR ÖMER
ANTERENÖR ÖMER - 11 yıl Önce

gerçekten başkanımız güzel konuşma yapmış gerçekleri anlatmış o bayrakları salayanlarda belli menfaatçi olanlar onlar beklediği desteği alamayınca bu kez de diski sporu yıpratmak istediler ama olmadı tırşıkçiliğe son bu sezon fair play olarak diski çok şey gösterdi demek ki üç beş kişi gelemse de taraftar destekliyor diski yi allahtan dileğim süper ligte de görmek bu arada ihsan uğurun yöneti̇me girrmesi diski yi uçurur hayirli uğurlu olsun diyarbakirimiza

Erdal KARAMAN
Erdal KARAMAN - 11 yıl Önce

takimin isminin değişmesine gerek yok diyarbakir büyükşehir belediyespor son derece güzel bir isim öncelikle yönetim değişmeli

SIRADAKİ HABER