KULÜP BAŞKANI BUNU YAPARSA..SAVCILAR GÖREVE

Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan,kameraların karşısında açık açık Amedspor'lu Deniz Naki'yi ölümle tehdit etti. Şok etkisi yaratan açıklamalardan sonra savcılar göreve çağrıldı.

KULÜP BAŞKANI BUNU YAPARSA..SAVCILAR GÖREVE
 B.B Erzurumspor Kulübü Başkanı Ali Demirhan’ın Salı günü Diyarbakır’da oynanan 2.Lig Play-Off yarı final maçından sonra Amedspor kaptanı Deniz Naki’yi ölümle tehdit eden açıklamalar yapması şok etkisi yarattı. Spor kamuoyundan Demirhan’a sert tepki gelirken,savcılar ve Futbol Federasyonu göreve çağrıldı.

En sert tepki Diyarbekirspor Onursal Başkanı Feyzi İlhanlı’dan geldi. Kulübün resmi internet sitesi ve sosyal medya hesabında açıklama yapan İlhanlı,Demirhan’dan bunun hesabının sorulması gerektiğini söyledi,hiçbir tehdide pabuç bırakmayacaklarını kaydetti.

 

‘BURADA DAĞ KANUNLARI YOK’

Spor kulüplerinde yöneticilik yapanlar sokak ağzı ile konuşma hakkına sahip değildir. Yöneticilere düşen görev sorumlu ve sağduyulu hareket etmeleridir. Şoven bir tutumla bazı kesimlerin gönlünde yer edinip alkış alayım derken şehirleri ve camiaları düşman yapmak kimsenin haddi ve hakkı değildir. İnsanları hedef göstermek ve tehdit etmek ise akıl tutulmasıdır. Burası mafya ve çete ülkesi değil,burada gayri meşru kurallar ve orman,dağ kanunları geçerli değildir. Burası hukuk ve kanun devletidir,varsa bir yanlış bunun hesabını kesecek kurumlar bellidir.

 

 

‘SEN ÇETE LİDERİ MİSİN?’

Erzurum’da gencecik insanların annelerine ve en kutsallarına kadar en aşağılık şekilde küfür edilirken hiçbir şey olmamış gibi sessiz kalacaksın,daha sonra Diyarbakır’da rakip takım futbolcularını tahrik eden provokatör teknik direktörünü koruyacaksın,bir anlık öfke patlaması ile buna tepki gösteren futbolcuyu hedef gösterip,ölümle tehdit edeceksin. Sana bu hakkı kim veriyor?.Sen hangi sıfatla bunu yapıyorsun?.Adama sorarlar sen kulüp başkanı mısın yoksa çete ve mafya lideri misin?. Genç bir futbolcu için ‘Çeşme’ye tatile gelme.Gelirsen başına bunlar gelir,ölürsün’ türünden laflar söylerken bir çete ve mafya yöneticisi gibi futbolcuyu takibe mi aldın,başka planlar mı yaptın? .

 

‘KAN DAVASI HALİNE GETİRMEYİN’

Diyarbakır ve Erzurum iki önemli kentimizdir. İki kentin takımlarının mücadelesinde Erzurumspor başarılı olmuştur,skorlar ve sportif başarılar kadar yöneticiler de gelip geçicidir kalıcı olan şehirlerdir. Sahada  olan gerginlikleri kan davası haline getirerek şehirleri düşman yapmak ve bundan rant elde etmek ucuz bir kahramanlıktır. Bu ucuz oyunlardan herkes vazgeçsin. Biz bir final kaybettik ama stattan Sakaryasporlu kardeşlerimizle en ufak bir olumsuzluk yaşamadan ayrıldık. Çünkü sporda olması gereken bunlardır.

 

 

‘BİZ DE ORADA OLURUZ,BUYUR NE YAPACAKSAN YAP’

Erzurumspor başkanına sesleniyorum. Hedef gösterip ölümle tehdit ettiğin Amedsporlu futbolcunun başına gelebilecek en küçük olumsuzluğun sorumlusu sen olacaksın ve hesabını vereceksin. Bu ülke özgür ve demokratik bir ülkedir,herkesin seyahat etme ve istediği yerde tatil hakkı vardır. Bu ülkenin tapusu sende değil,sahibi sen değilsin.Gerekirse biz de Çeşme’de oluruz,bu iş kuru tehdit ve şantajla olmaz,bakalım ne yapacaksın.Şunu bil ki Diyarbakırlı kendisine yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmaz.Damarına bastın mı ölüm dahil hiçbir şeyden çekinmez. Ama biz işin o boyutunda değiliz. Bizler,spor yöneticiliğini senin gibi kentleri ve camiaları düşman yapmak için değil ,dost yapmak ve kaynaştırmak için yapıyoruz. Biz şehir ve siyasi ayrım yapmıyoruz.Tüm farklılıklarımızla beraber  birlikte Türkiye’yiz diyoruz. Bizim için insanların siyasi görüşlerinin önemi yok,çünkü senin gibi sporu kullanıp siyaset için basamak görme hedefimiz yok. Bir an önce çık Türkiye spor kamuoyu,Diyarbakır ve futbolcudan özür dilemeni bekliyoruz.

 

‘SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ,GEREĞİ YAPILSIN’

Devletin ilgili birimlerini,savcıları ve Futbol Federasyonu’nu da ayrıca göreve davet ediyoruz. Amedspor’lu futbolcu Deniz Naki’yi açıkça hedef gösteren ve ölümle tehdit eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor başkanı hakkında derhal yasal işlem başlatılmalı,açıklamaları için suç duyurusunda bulunulmalı. Gerekli cezalar verilerek benzer skandal tutumların önüne geçilmelidir. Aksi takdirde iş çığrığından çıkar ve yarın sahalarda olabilecek provokasyonların,olayların hesabını kimse veremez.

 

ERZURUMSPOR BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Diyarbakır’a biz savaşa gitmedik sonuçta eleme usulü bir maç oynanacak, yenersek tur atlayacağız yenilirsek Erzurum’a döneceğiz. Maçı savaş ortamına çevirdiler. Ama şunu bilsinler ki dostlukta kimse bizimle yarışamaz. Ama kavga ortamında da bunu açık söylüyorum kimse bizimle dövüşemez. İkisine de varız. Siyasi mesaj verecekseniz siyasi mesajın verileceği yer belli. Burada kamuoyu huzurunda şunu paylaşayım. Bana bugün sabah Çeşme’den telefon geldi. Başkanım o Çeşme'ye geliyor. Biz onu alacağız gerekeni yapacağız. Bende buradan futbolcu Deniz Naki’ye diyorum ki Çeşme’ye gitme. Diyarbakır’da bize, hocamıza küfür etme lüksün olamaz. Biz sana cevap vermesek de, kanun da cevap vermese başkaları sana cevabını verir biz üzülürüz açık söylüyorum. O yüzden ortamı da germeye gerek yok. Ama Diyarbakır’da ettiğiniz küfrün hesabını Çeşme’de ödersiniz. Ödetirler adama onu da bilin. Uyarıyorum Deniz Naki, Çeşme’ye tatile gitme. Yazık gençsin başına bir hal gelmesin.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER