KURTALANSPOR 4 MAÇINI SEYİRCİSİZ OYNAYACAK

Ziraat Türkiye Kupası'nda Siirt ekiplerinden Kurtalanspor ile Karşıyaka arasında oynanan ve yarıda kalan olaylı maçın cezaları açıklandı.

KURTALANSPOR  4 MAÇINI SEYİRCİSİZ OYNAYACAK
 Ziraat Türkiye Kupası'nda Siirt ekiplerinden Kurtalanspor ile Karşıyaka arasında oynanan ve yarıda kalan olaylı maçın cezaları açıklandı.

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Kurtalanspor ile PTT 1. Lig temsilcisi Karşıyaka arasında 23 Eylül'de oynanan ve saha olayları nedeniyle 85. dakikada yarıda kalan Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinin cezaları açıklandı. Olaylı maçta karşılaşma başlamadan önce İstiklal Marşı okunacağı anonsu yapılırken, maçı izlemeye gelen Kurtalanspor taraftarının bir bölümü, terör örgütü marşı okuyarak, PKK lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atmıştı.
Karşıyaka oyuncusu Taha Balcı takımının 2. golünü atıp asker selamıyla kutlayınca, taraftarlar tepki göstermişti. Karşılaşma boyunca bölücü sloganlar atılırken, 83. dakikada Karşıyaka skoru 3-1'e getirince tribünler sahayı taş yağmuruna tutmuştu. Mücadele yarıda kalırken, olaylara polis gaz bombaları ile müdahale etmişti.
Yaşanan olaylarla ilgili PFDK'nın aldığı kararlar şu şekilde:

4 MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA

"Kurtalanspor Kulübü'nün, 23.09.2015 tarihinde oynanan Kurtalanspor - Karşıyaka Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 4 resmi müsabakayı tarafsız sahada seyircisiz oynama ve 6 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada Kurtalanspor Kulübü'nün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde kupa kategorisinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına,Aynı müsabakada Kurtalanspor Kulübü'nün, taraftarlarınca ideolojik propaganda yapılması nedeniyle takdiren 6 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada Kurtalanspor Kulübü idarecisi Hasan Demirhan'ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 96 gün hak mahrumiyeti ve 2 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,
NEVZAT ÇILGIN'A HAK MAHRUMİYETİ
Saha Komiseri Nevzat Çılgın'ın, 23.09.2015 tarihinde oynanan Kurtalanspor - Karşıyaka Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik hakem soyunma odası koridorunda hakareti nedeniyle takdiren sürekli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2015, 20:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER