Ligler ve Şampiyonlar

Süper Lig’de Galatasaray şampiyonluğa yakın görünürken, PTT 1.Lig’de K.Erciyesspor ve Ç.Rizespor,2.Lig’de Balıkesirspor,3.Lig’de de Diyarbakır Büyükşehir,Altınordu ve Aydınspor bir üst lige çıkan takımlar oldu.

Ligler ve Şampiyonlar
RİZE VE ERCİYES ÖZLEMİ BİTİRDİ

PTT 1. Lig'de dün oynanan 32. hafta karşılaşmalarının tamamlanmasının ardından ligi ilk 2 sırada bitirmeyi garantileyen Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor, önümüzdeki sezon Spor Toto Süper Lig'in yeni takımları olacak.

Böylece Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor,  2013-2014 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek. Çaykur Rizespor en son 2007-2008, Kayseri Erciyesspor ise 2006-2007 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de yer almıştı. 

GÖZLER ARTIK PLAY-OFF’TA

PTT 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım ise, ligin bitimini takiben oynanacak Play-off müsabakalarının sonunda belli olacak. Statüye göre 3,4,5 ve 6.olacak takımlar Play-Off’a kalıyor. Bu takımlar ligin son 2 haftasında kesinlik kazanacak. Yarı final aşaması her takımın sahasında 1’er maç yapılmak üzere çift maç üzerinde oynanacak Play-Off’un finali ise TFF’nin tayin edeceği tarafsız sahada tek maç üzerinde oynanacak. Finali kazanan Süper Lig’e çıkacak.

BALIKESİR ÇIKTI,K.MARAŞ HEDEFE YAKIN

Spor Toto 2. Lig'de hafta sonu oynanan maçların ardından Beyaz Grup'ta yer alan Balıkesirspor, PTT 1. Lig'e yükseldi. Kırmızı Grup’ta ise Faturavizyon  K.Maraşspor,son 2 haftaya avantajlı girdi.

Kırmızı Grup'un lideri ile lig bitiminde yapılacak Play-off müsabakalarını birinci tamamlayacak takım, PTT 1. Lig'in diğer 2 yeni takımı olacak.2.Lig Beyaz Grup’ta Y.Malatyaspor ve İnegölspor,Play-Off’a çıkmayı garantiledi. Statü gereği 2.Lig’de grup şampiyonları PTT 1.Lig’e doğrudan yükselirken,2,3,4 ve 5.sırayı alacak iki gruptaki 8 takım arasında tarafsız sahada tek maç üzerinde oynanacak Play-Off maçlarında da 1 takım daha PTT 1.Lig’e çıkacak. 

BÜYÜKŞEHİR ÇIKTI,GÖZLER PLAY-OFF’TA

Spor Toto 3 Lig'de ise, 1. Grup'ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor; 2. Grup'ta Aydınspor 1923 ve 3. Grup'ta Altınordu A.Ş. 2. Lig'e yükselmeyi garantiledi. Spor Toto 2. Lig'e yükselecek diğer 3 takım ise, lig bitiminde yapılacak Play-off maçlarının ardından belirlenecek.

3.Lig 1.Grup’ta F.Karagümrük, 2.Grup’ta Ç.Dardanelspor,Batman Petrolspor ve Ümraniyespor,3.Grup’ta Darıca G.Birliği ve Keçiörengücü’nün Play-Off oynaması kesinleşti. Play-Off’a kalacak diğer 7 takım son haftada belli olacak. Statüye göre 3.Lig’de grup şampiyonları 2.Lig’e doğrudan çıkarken,gruplarında 2,3,4 ve 5.sırayı alan toplam 12 takım da her grubun play-off’u kendi grubundaki takımlar arasında olmak üzere tarafsız sahada  tek maçlı eleminasyon sistemine göre yapılacak. Bu maçlar sonunda her gruptan 1’er olmak üzere 3 takım daha 2.Lig biletini kapacak.

KÜME DÜŞME HATLARINDA HEYECAN

Süper Lig’de Mersin İdmanyurdu küme düşen ilk takım olurken,PTT 1.Lig’e düşecek diğer 2 takım son 3 haftada belli olacak. 3 takımın küme düşeceği PTT 1.Lig’de üzülenler ve sevinenler son 2 haftada ortaya çıkacak.

2.Lig’de Beyaz Grup’ta Çamlıdere Şekerspor’un küme düşmesi kesinleşti,son 2 takım kalan 2 haftada belli olacak. Kırmızı Grup’ta ise Sakaryaspor alt lige düşerken,son 2 takım kalan 2 haftadaki sonuçlara göre netleşecek. 

DİYAR VE MARDİN AMATÖR LİGLERDE

Küme düşme konusunda en büyük belirsizlik 3.Lig’de yaşanıyor. Statüye göre her gruptan 3 olmak üzere 9 takım Bölgesel Amatör Lig’e düşecek. 1.Grup’ta Çorumspor düştü,kalan 2 takım son haftada belli olacak. 2.Grup’ta  Gebzespor ve İskenderun 1967 düşerken,diğer takım için gözler son hafta maçlarında. 3.Grup’ta Diyarbakırspor ve Mardinspor’un ardından lige veda edecek 3.takım son haftada kesinlik kazanacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2013, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER