MAHKEME KAPILARINDAN  UMUTLU YARINLARA

Yaşadığı mali,idari ve sportif çöküş sonrasında 2013 yılında tarihinde ilk kez amatör lige düşen ve daha sonra en alt lig olan 2.Amatör Ligine kadar gerileyerek kapanma aşamasına gelen Diyarbakırspor, son 3 yılda gösterdiği çıkışla yeniden eski günlerine dönüşün sinyallerini vermeye başladı. Diyarbakırspor’u mahkeme kapılarından alarak ayağa kaldırdıklarını belirten Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) Başkanı Mehmet Yılmaz Bay,”Bir avuç arma sevdalısının düştüğü duruma rıza göstermeyerek ayağa kaldırdığı yarım asırlık efsaneye bundan sonra herkesin destek olması ve geçmişteki hatalara dönülmemesi için çok dikkatli olunması gerekiyor” dedi.

MAHKEME KAPILARINDAN  UMUTLU YARINLARA

Kapanması İçin Dava Bile Açıldı

Bir zamanlar mücadele ettiği Süper Lig’de 4 büyük kulübe karşı elde ettiği sonuçlarla isminden söz ettiren,5 kez yükselme başarısını gösterdiği Süper Lig’de son olarak 2010 yılında yer aldıktan sonra yaşadığı sorunlar nedeniyle arka arkaya lig düşerek amatör lige kadar gerileyen Diyarbakırspor, uzun yıllar sonra yeniden ayağa kalkmanın sevincini yaşıyor.

Faaliyetlerine son verip kapanması için bir ara hakkında dava da açılmış olan Diyarbakırspor, Güneydoğu Spor Yazarları Derneğinin desteğiyle yeniden yapılanmaya gitti. Önce Abdulkadir Duran ve Şehmus Akyıl başkanlığında, ardında da iş insanı Ekrem Karakoç başkanlığında olmak üzere 3 sezonda 3 lig çıkarak Bölgesel Amatör Ligine kadar yükseldi.

Geçen hafta  yapılan kongre ile Ekrem Karakoç yönetimi Hacı İhsan Aydın ve ekibine devretti.

Güzel görüntülere sahne olan kongrenin ardında açıklamalarda bulunan Mehmet Yılmaz Bay, gelinen süreci değerlendirdi. Diyarbakırspor gibi önemli bir markanın düştüğü durum karşısında derin üzüntü yaşayarak kentteki basın mensupları olarak ellerini taşın altına koyduklarını belirten Bay, ”Bizlerin teşvikleri ve mücadelesi sayesinde yeniden yapılanma oldu. Bu işte kentimizde bulunan ve Diyarbakırspor’a  sevdalı olan basın mensubu arkadaşlarımızın ciddi bir mücadelesi oldu. Yeri geldi Diyarbakırspor için mahkeme kapılarında, yeri geldi başka alanlarda mücadele verdiler. Son süreçte Diyarbakırspor’a maddi ve manevi anlamda destek olarak BAL Ligine çıkaran iş insanı Ekrem Karakoç’a teşekkür ediyoruz. Bu şampiyonluklarda emeği geçen bütün yöneticile, başkanlar, Teknik heyetler, oyuncular ve Taraftarlar şampiyonluklarda ve gelinen bu önemli noktada başarının paydaşıdır tümüne ayrı ayrı teşekkür ederiz. Güzel bir kongre ve görev değişimi oldu bu örnek tablo özlenen bir tabloydu. “ dedi.

“Bir Daha Aynı Hataların Yapılmaması Lazım”

Bundan sonra geçmişteki hatalara düşülmemesi için herkesin bu işin takipçisi olması ve gerektiğinde hesap sorması gerektiğinin altını çizen Bay,”Bu zorlu süreçte Ekrem Karakoç Yönetimi ve Hacı İhsan Aydın’ın ellerini taşın altına sokması bizce çok anlamlıdır. Bizler bundan sonra sürecin takipçisi olacağız. Kurumsal bir yapı oluşması, tesisleşme hamlesi yapılması için gerekli desteği sunacağız. Bu amaçla Diyarbakırspor delegeleri olarak 3 maddeden oluşan ve Diyarbakırsporu emin adımlarla ileriye taşıyacak olan bir önerge verdik. Birincisi Eski yönetimlerde maalesef herkes keyfine göre delege silip yakın adamlarını akrabalarını kulübe delege olarak kaydedip kongre çoğunluğunu sağlayıp istediği her türlü işlemi yapabiliyordu bunun önünü kesebilmek adına artık Diyarbakırspora delege olma isteği olanlar Kulübe başvuru yapacak kabulü Tüm delegelerin katılacağı Genel Kurulla gerçekleşecek. Aynı şekilde delegelikten çıkarma işlemide aynı perspektifte yapılacak ve  Belli bir kritere ve standarda oturacak. İkinci husus kulüp tarihinde ilk kez istişare kurulu oluşturduk. Bu kurulda spor adamları, eski futbolcular, spor adamları ve toplumda sevilen insanlar olacak. Bu kurul hem yönetimleri denetleyecek, hem de başta projeler olmak üzere birçok konuda destek sağlayacak. Üçüncü konu ise Diyarbakırspor Türkiye’de en değerli markalarda biri bu markayı korumak üzerine katmak adına kulüp statüsü ile ilgili kararları, isim sponsoru, Yönetim şekli, Dernek veya şirket statüsünün getirilmesi, Diyarbakırspor’a ait olan 100 dönümlük arazinin satılmaması ile ilgili kararlar genel kurul, delegeler ve kamuoyunun onayına bağlı olacak. Yani Yönetimler Diyarbakırsporu delegelerle, halkla ve kamuoyu ile birlikte yönetecek. Çünkü Diyarbakırspor markasının kaderi ne yönetimlerin nede delegelerin insiyatifinde olamaz Halkın takımının kaderi bizzat halk tarafından tayin edilir düşüncesiyle verdiğimiz önerge delegeler tarafından da kabul edilerek resmileşmesi bizim için çok önemli bir gurur kaynağıdır.  Ayrıca yeni kulüp Başkanı Hacı İhsan Aydın şampiyonluk ve kendi dönemiyle ilgili borçsuzluk sözü vermesi Diyarbakırspor isminin korunması ile ilgili ifadeleri çok değerli ve bunu çok önemsiyoruz. Bu kural bundan sonra tüm yönetimler tarafından işletilirse Diyarbakırspor bir daha eski hatalara dönmez. Bu gün bizler buradayız yarın çocuklarımız bu kıymetli markayı daha da değerli kılarak ve koruyarak gelecek nesillere aktarmalıyız. Bir avuç arma sevdalısının düştüğü duruma rıza göstermeyerek ayağa kaldırdığı yarım asırlık efsaneye bundan sonra herkesin destek olması ve geçmişteki hatalara dönülmemesi için çok dikkatli olunması gerekiyor.” diye konuştu.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER