MART VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLADI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımıza bağlı Spor Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Voleybol Turnuvası bugün Belediye Eş Başkan Gültan Kışanak'ın açılış konuşmasıyla start aldı.

MART VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLADI
 22 takım 264 sporcunun katıldığı turnuva, 7 Mart günü sona erecek....Sivil toplum kurumları, sendikalar, belediye çalışanları, lise öğrencileri, üniversite öğrencilerinden kadınların oluşturduğu 22 takım 264 sporcunun yarışacağı “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Voleybol Turnuvası” bugün start aldı.  Kayapınar Belediyesi Amed Spor Tesisleri’nde başlayan turnuvanın ilk karşılaşması Tigris Gençlik Kulübü - Kayapınar Belediyespor arasında oldu.

“Kadına Yönelik Şiddeti ve Kadın Cinayetlerini Durduralım” ve “Sporla Özgür Yaşamı İnşa Ediyoruz” pankartlarının asıldığı ve çok sayıda sporseverin izlediği turnuvanın açılış konuşmasını Eş Başkan Gültan Kışanak yaptı. Mücadele edecek tüm sporculara başarılar dileyen Kışanak, sporun insanı hayata daha dinamik olarak hazırladığını ve kolektif bilincin ortaya çıkmasını sağladığını vurguladı.

Tatlı bir rekabetle öne geçmek için mücadele etmenin güzel bir duygu olduğunu ifade eden Kışanak, spor sayesinde takım ruhunun oluştuğunu, arkadaşlıkların pekiştirdiklerini belirtti. Birlikte çalışıp birlikte kazanmanın önemine değinen Kışanak, bu yüzden de turnuvanın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle organize edilmesinin oldukça önemli olduğunu söyledi.

8 Mart’ın kadınlar açısından özgürlük ve eşitlik mücadelesini simgelediğini ifade eden Kışanak, “Kadınlar her geçen gün bu mücadelelerini biraz daha yükseltiyor. 8 Mart ayrıca kadın dayanışmasını güçlenmesidir. Böylesi bir günde sizlerin de takımlar oluşturarak bu turnuvada yer alması bizleri sevindiriyor. Ayrıca bu turnuvada yer almanız kadın özgürlüğünün iddiasını ortaya koyuyor” dedi.

Günün galibi Tigris Gençlik Kulübü

Konuşmanın ardından turnuvanın açılış karşılaşması başladı. Tigris Gençlik Kulübü zorlu bir mücadelenin ardından Kayapınar Belediyespor’u 19-25, 25-23 ve 15-10 setlerle 2-1’lik sonuçla mağlup etti. Öte yandan açılış karşılaşmasının dışında Amedspor Kulübü-Sur Belediyespor, Eğitim Sen- DİSKİ ve  Büyükşehir Kadın Daire- Sur Belediye Kadın Birimi müsabakaları oynandı.

Spor malzemeleri ücretsiz dağıtıldı

Bu arada “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Voleybol Turnuvası” katılan tüm sporculara Belediye Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından spor malzemeleri ücretsiz bir şekilde dağıtıldı. Ayrıca turnuvada yer alan tüm takımlara, antrenman yapmaları için gerekli imkanlar sağlanırken, takımların müsabakalara gidiş gelişini sağlamak amacıyla servis araçları da tahsis edildi.

Turnuva 6 gün boyunca devam edecek

İki grup şeklinde düzenlenen turnuvada, gruplarda yer alan her takım en az üç karşılaşma yapacak. Müsabakalar sonucunda ilk ikiye giren takımlar, yarı final ve final müsabakası yapmaya hak kazanacak. 6 gün sürecek olan voleybol karşılaşmaları, Kayapınar Amed Spor Tesisleri ve Bağlar Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak, 7 Mart’ta final müsabakasıyla turnuva sona erecek.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 23:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER