MİLLİ MAÇA TARİHİ İLGİ.BİLETLER 1 SAAT İÇERİSİNDE TÜKENDİ !

16 Kasım Çarşamba günü oynanacak ve Diyarbakır tarihinde bir ilk olan Türkiye-İskoçya A Milli Takım maçı öncesinde şehirdeki hareketlilik doruk noktasına ulaştı. TFF tarafından elektronik sistemle satışa sunulan biletler 1 saat içerisinde tükendi. Binlerce kişi bilet bulamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

MİLLİ MAÇA TARİHİ İLGİ.BİLETLER 1 SAAT İÇERİSİNDE TÜKENDİ !

Diyarbakır, 16 Kasım Çarşamba günü tarihi bir ana şahitlik etmeye hazırlanıyor. Kent, tarihinde ilk kez bir A Milli takım maçına ev sahipliği yapacak.

Stattaki hummalı çalışmalar devam ederken, organizasyonla ilgili hazırlıklar da hız kesmeden sürdürülüyor.

Maça, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da ilgi var. Daha önce 600 olarak açıklanan İskoç taraftar sayısı 1100’e yükseltildi. Britanya’dan gelecek konuk taraftarlar için özel tribün hazırlandı.

Amaç, Spor Kenti Haline Gelmek

Şehirdeki esnafların yüzü yoğun ilgi nedeniyle gülüyor. Otellerde yer kalmadığı ifade edilirken, yurt dışından, yurt içinden ve bölgeden gelecek binlerce taraftar nedeniyle kent ekonomisine ciddi bir katkı sunulması bekleniyor. Şehirdeki esnaflar, hem ekonomik kazanç elde etmeyi, hem Diyarbakır’ın tarihsel misafirperverliğini göstermeye hazırlanıyor. Son dönemlerde huzur kenti haline gelen 12 bin 500 yıllık geçmişe sahip Diyarbakır,bu organizasyonu başarıyla atlatarak spor kenti haline gelmek istiyor.

Kafileler Salı Günü Kente Gelecek

TFF yönetimi, A Milli Takım kafilesi ve İskoçya kafilesinin Salı günü Diyarbakır’a gelmesi bekleniyor.

Türkiye’nin son dönemlerde inşa edilen uluslararası çaptaki önemli stadyumlardan olan Diyarbakır Stadyumu’nda 33 bin kişilik kapasitenin tam dolarak bir rekora daha imza atılması bekleniyor.

Karşılaşma saat 20.00’da başlayacak. Diyarbakır emniyeti de organizasyonun başarılı geçmesi için her türlü önlemi almış durumda.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER