Naki: Özgürce yaşamak için pes etmek yok

Barış istediği için PFDK'den 12 maç ceza alan Amedspor oyuncu Deniz Naki, "Vicdanım rahattır. Doğru bildiğim yoldan devam edeceğim. Asla yolumdan şaşmayacağım. Özgürce yaşamak için pes etmek yok" dedi.

Naki: Özgürce yaşamak için pes etmek yok
 "İnsanların ölmemesini istiyorum. Barış olsun istiyorum. Bu nedenle barış demekten başka çaremiz yok" dediği için Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) 12 maç ve 19 bin 500 TL ceza alan Amedspor oyuncusu Dersimli Deniz Naki, söylediklerinin arkasında durduğunu söyledi.

Cezaların tamamının siyasi olduğunu düşünen Naki, ceza almasına neden olan "çocuklar ölmesin" söylemini bir kez daha yineledi. 

Siyaset değil insani görev

Futbolun kardeşlik, beraberlik ve birbirine saygı göstermek olduğunu söyleyen Naki, barış istemekle siyaset değil insani görevlerini yerine getirdiklerini vurguladı. Naki, Fenerbahçe maçında açılan "Çocuklar ölmesin maça da gelsin" pankartından takıma ceza verilmesine anlam veremediğini belirtti. 

Barış pankartına dahi ceza verildiğini kaydeden Naki, Dersimspor'un da Berkin Elvan posterini açtığı için cezalandırıldığını hatırlatarak, "Bazı futbolcular Rabia işaretleri yapıyorlar, asker selamı veriyorlar bundan dolayı futbolcular cezalandırılmıyor. 'Biz çocuklar ölmesin, maça da gelsin, barış istiyoruz' dediğimiz zaman siyaset yapmış oluyoruz ve cezalandırılıyoruz. Buna anlam veremedim" dedi.

'Bursa'da yendik Kadıköy'de de yenebiliriz'

Naki, 3 Mart'ta Fenerbahçe ile oynanacak çeyrek final rövanşının zor bir karşılaşma olacağını ifade etti. Naki, "Bursa'da yendiğimiz gibi Kadıköy'de de kazanabiliriz. Bursa maçından sonra az da olsa galibiyetle halkı, şehri sevindirdik. Arkadaşlar bu maçı 4 gözle bekliyorlar. Büyük bir camia, büyük bir takıma karşı oynuyoruz. Elimizden geleni yaparak kazanırız. Şehri bir daha sevindiririz umarım" dedi.

'Pes etmek yok'

Kendisine gelen desteklere teşekkür eden Naki, "Vicdanım rahattır. Doğru bildiğim yoldan devam edeceğim. Herkes bilsin ki asla yolumdan şaşmayacağım. Özgürce yaşamak için pes etmek yok. Barış yolundan devam edeceğiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2016, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER