‘OMUZ VERİN,ENGELLERİ BERABER AŞALIM’

Diyarbakır’da bir tekerlekli sandalye alamayacak kadar maddi durumu kötü olan engelli vatandaşlar olduğuna dikkat çeken Mezopotamya Engelliler Federasyonu Başkanı Erdal Satılış,maddi durumu iyi olan insanlara çağrıda bulundu. Satılış,”Biz bir seferberlik başlatmış durumdayız. Gelin siz de omuz verin,engelleri beraber aşalım” dedi.

‘OMUZ VERİN,ENGELLERİ BERABER AŞALIM’
 Diyarbakır’da bir tekerlekli sandalye alamayacak kadar maddi durumu kötü olan engelli vatandaşlar olduğuna dikkat çeken Mezopotamya Engelliler Federasyonu  Başkanı Erdal Satılış,maddi durumu iyi olan insanlara çağrıda bulundu. Satılış,”Biz bir seferberlik başlatmış durumdayız. Gelin siz de omuz verin,engelleri beraber aşalım” dedi.

İŞ ADAMINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Diyarbakır da faaliyet gösteren Mezopotamya Engelliler Federasyonu Diyarbakır da yaşayan engelli çocukların medikal ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Diyarbakır Mezopotamya Engelliler Federasyonu   ekipleri Diyarbakır sokaklarını köylerini ilçelerinin tarayarak engellerin tekerlekli sandalye ihtiyacı karşılamaya devam ediyor. Federasyon Başkanı Erdal Satılış, Diyarbakır’da tekerlekli sandalyesiz tek bir engelli kalmıyana kadar sokak sokak dolaşmaya devam edeceklerini belirterek yeni hedef alanlarının Bağlar ilçesindeki Körhat semti olduğunu söyledi.

İş adamı İsmail Öner’in bağışladığı tekerlekli sandalyeleri 10 muhtaç engelli vatandaşa ulaştırdıkkarını belirten Satılış,tekerlekli sandalye bekleyen sayısız  vatandaşın daha talebini aldıklarını kaydetti.

 

‘BİR TEKERLEKLİ SANDALYE İLE HAYATLARINI DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ’

Satılış,”Semt Semt ve ev ev geziyoruz. Çok dramatik hikayeler ve tablolarla karşılaşıyoruz. Bazen diyorsun keşke maddi durumum iyi olsa tüm servetimi bunlara feda etsem. Bir tekerlekli sandalye alamayacak kadar durumu kötü olan kardeşlerimiz var.Bundan dolayı dört duvar arasında çaresiz bir şekilde yaşıyorlar. İş adamı İsmail Öner’in aldığı tekerlekli sandalyeleri mağdurlara dağıttık. Kendisinden Allah razı olsun.Aynı duyarlı davranışı maddi durumu iyi olan herkesten bekliyoruz. Bu insanlar hapis hayatı yaşıyorsa bu onların değil,onlara duyarsız kalan makam ve mevki sahibi maddi durumu iyi insanların utancıdır. Bir tekerlekli sandalyenin değeri 180 TL ama bu sayede bir çok mağdur engelli kardeşimizin hayatını değiştirebilirsiniz” dedi.

 

  

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2016, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER