Peygamberler Diyarı'nın Sporda Yükselişi

"Peygamberler ve krallar diyarı " olarak bilinen Diyarbakır'ın Eğil ilçesi, spordaki tesisleşme hamlesinden sonra futbolda elde ettiği başarılarla da adından söz ettiriyor. Üç yıl önce kurulan Eğil Gençlikspor, Diyarbakır 2.Amatör Futbol Ligi'nde şampiyon olup 1.Amatör Ligi'ne yükseldikten sonra bu sezon da gözünü Süper Amatör Ligi'ne dikti.

Peygamberler Diyarı'nın Sporda Yükselişi

"Peygamberler ve krallar diyarı " olarak bilinen Diyarbakır'ın Eğil ilçesi, spordaki tesisleşme hamlesinden sonra futbolda elde ettiği başarılarla da adından söz ettiriyor.

Üç yıl önce kurulan Eğil Gençlikspor, Diyarbakır 2.Amatör Futbol Ligi'nde şampiyon olup 1.Amatör Ligi'ne yükseldikten sonra bu sezon da gözünü Süper Amatör Ligi'ne dikti.

6.haftası geride kalan ligde 6 maçın tamamını kazanarak yoluna kayıpsız devam eden Eğil Gençlikspor, topladığı 18 puanla ligin zirvesinde yer alıyor.

Kulüp Asbaşkanı Ekrem Karakoç, doğup büyüdükleri ilçeye karşı vefa borçlarını ödemek için mücadele ettiklerini dile getirerek hedeflerinin ilk kez kazandırılan modern spor tesisinin etkisiyle hem ilçe gençlerini spora kazandırmak hem de sportif başarı elde etmek olduğunu söyledi.

"Eğil'i Sporla Dünyaya Tanıtmak İstiyoruz"

Beşiktaş 2.Başkanı Murat Aksu'nun Eğilspor projesine büyük katkıda bulunduğunu anlatan Karakoç,"Gerek sayın Murat Aksu'nun gerekse kulüp başkanımız sayın Zeynel Yüce'nin destekleriyle ilçede sporu canlandırdık. Devletimiz ilçemize çok güzel bir tesis kazandırdı. Bu tesis Eğil'in sporda yükselişini sağlayacak. Murat Aksu, maç sporlarını anlık olarak telefonla takip edecek kadar bu işi önemsiyor. Hedefimiz, Peygamberler diyarı inanç turizmi merkezi Eğil'imizin ismini sporla dünyaya tanımaktır. Takımımızın neredeyse tamamı Eğil'li futbolculardan oluşuyor. İnşallah hem gençlerimizi yetiştireceğiz hem de sportif başarı sağlayarak üst liglere adım adım çıkacağız. Bizler Eğil'liyiz. Memleketimize karşı vefa borcumuzu bu yolla ödemek istiyoruz." dedi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER