PRO LİSANSI OLMAYAN 2 VE 3. LİGDE TAKIM ÇALIŞTIRAMAYACAK

Yeni sezonda Pro Lisansı olmayan antrenörler 2.Lig ve 3.Lig’de takım çalıştıramayacak. Diyarbakır’da bu kritere uyan iki isim var;Recep Bayık,Nurettin Şiro.

PRO LİSANSI OLMAYAN 2 VE 3. LİGDE TAKIM ÇALIŞTIRAMAYACAK
 Yeni sezonda Pro Lisansı olmayan antrenörler 2.Lig ve 3.Lig’de takım çalıştıramayacak. Diyarbakır’da bu kritere uyan iki isim var; Recep Bayık, Nurettin Şiro.

ALT LİGLERDE SIKINTI BÜYÜK OLACAK


 Futbolda yeni sezon öncesinde  "Pro Lisans Diploması" depremi yaşanacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ,Pro Lisans Diploması ile teknik direktörlük unvanını elde edemeyen antrenörlere çalışma izni vermeyecek. Bu kriter Süper Lig ve PTT 1.Lig’in yanı sıra 2.Lig ve 3.Lig’de de uygulanacak. Bu kriterden dolayı alt liglerdeki kulüpler ve antrenörler büyük sıkıntı yaşayacak. Yıllardır alt liglerde çalışan antrenörler devre dışı kalırken,kulüpler,Pro Lisans’a sahip teknik adamlarla anlaşmak için maddi külfetin altına girecek.

 DİYARBAKIR’DA RECEP BAYIK İLE NURETTİN  ŞİRO

Türkiye’de sadece 900 antrenörün Pro Lisans sahibi olduğu belirtiliyor. Diyarbakır’da bu kritere uyan iki isim var. Diyarbakır’da sadece Recep Bayık ve Nurettin Şiro, Pro Lisans Diploması’na sahip.UEFA,söz konusu kriter için ilk adımı 1998’de atıp daha sonra üye federasyonlar için zorunlu hale getirdi.UEFA'nın böyle bir girişimde bulunmasının amacının, "futbolun seviyesini yükseltmek" olduğu ifade edildi. Böylece, antrenörlerin iyi bir eğitimden geçtikten sonra futbolu daha iyi anlatabilen ve daha iyi oyuncular yetiştiren düzeye geleceği ve daha başarılı olabileceği belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2016, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER