Rahat Bırakın Bu Kulübü

Bir yandan kulübün kapanması için mahkemeye başvuran kulüp çalışanları diğer yandan tesisin belediyeye devrini önlemek için mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurdu.

Rahat Bırakın Bu Kulübü
KOCA TESİSE YAZIK EDİLİYOR

Bir yandan kulübün kapanması için mahkemeye başvuran kulüp çalışanları diğer yandan tesisin belediyeye devrini önlemek için mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurdu. Bu durum kafalarda soru işareti yaratırken,bakımsızlık ve sahipsizlikten dökülen Ali Gaffar Okkan tesislerini daha büyük tehlikeler bekliyor.
Diyarbakırspor’un son 4 yılda görev yapan yönetimler tarafından adeta imha ve talan edilerek amatöre düşmesinden sonra kulüpteki alacaklarını alamayan çalışanlar,kulübün üzerinde kayıtlı 100 dönümlük arazinin satılarak alacaklarının devlet kanalıyla ödenmesi beklentisi içine girerek 45 yıllık kulübün kapanması için mahkemeye başvurdu. Aynı personeller önceki gün ise Ali Gaffar Okkan Tesisleri’nin belediye tarafından geri alınmasını önlemek için mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı alınmasını sağladı. Birbirine zıt olan bu iki durum şaşkınlık yaratırken,iş şimdi içinden çıkılmaz bir hal aldı.

KAYYUM SUSTU, ÇALIŞANLAR BAŞVURDU

Daha önce tesisin devrine karşı olduğunu belirterek mahkemeye başvuracağını söyleyen ancak daha sonra ‘harç parası bulamadım’ diyerek vazgeçen Kayyum Başkanı Abdülkadir Duran’ın belediye görevlilerinin gelişi sırasında kulüpte olmaması dikkat çekerken,mahkemeye 200 TL harç yatıran çalışanlar yürütmeyi durdurma kararı alarak bir anlamda belediye kararına karşı restleşti. Belediyenin yürütmeyi durdurma kararına yaptığı itirazın sonucu merak edilirken,bu tartışmalar arasında olan trilyonluk tesise oluyor.

‘KÖTÜ ALIŞKANLIKLARIN YUVASI OLABİLİR’

Bakımsızlıktan ve sahipsizlikten her tarafı harabeye dönmeye başlayan tesisin bir süre sonra kötü alışkanlıkların yuvası haline gelmesinden endişe ediliyor. Olup biteni anlamakta zorlanan spor adamları,belediye başta olmak üzere kentteki kurumların devreye girerek soruna çözüm bulmasını istiyor.
Resmi rakamlara göre 33 milyon borcu olan ve yaşaması neredeyse imkansız olan Diyarbakırspor üzerinde,bunca olaydan sonra halen hesap yapılması efsaneye gönül verenleri rencide ediyor. Diyarbakırspor’un ölüsünden nemalanmaya çalışan ve bunun üzerinde hesap yapmaya çalışanlara büyük tepki var.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2013, 02:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER