Remzi Dayan Güven Tazeledi

Diyarbakır ASKF’nin kongresinde Remzi Dayan yeniden başkanlığa seçilirken, yönetim yeni isimlerden oluştu. Tek listelik seçim olması nedeniyle yarım saat süren kongrede hiçbir spor adamının konuşma yapmaması dikkat çekti.

Remzi Dayan Güven Tazeledi
BAŞKAN AYNI, YÖNETİM DEĞİŞTİ

Diyarbakır ASKF’nin kongresinde Remzi Dayan yeniden başkanlığa seçilirken, yönetim yeni isimlerden oluştu. Tek listelik seçim olması nedeniyle yarım saat süren kongrede hiçbir spor adamının konuşma yapmaması dikkat çekti.

PROTOKOL KONGREYE KATILMADI

1986 yılında kurulan Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ASKF) 7.genel kurulu adeta rüzgâr gibi geçti. Sümerpark Yaşam Alanı’ndaki konferans salonunda yapılan kongreye kulüp yöneticileri ve spor taban birliklerinin yöneticileri katılırken, davet edilen milletvekilleri, belediye başkanları ve bürokratlar yer almadı.
TÜFAD Şube Başkanı A.Samet Karakaş’ın başkanlık, Muzaffer Ensarioğlu ve Aykut Gençoğlu’nun da üyelik yaptığı Divan Kurulu tarafından yönetilen kongrede delegelerin oylarına sunulan yönetim kurulu faaliyet ve denetleme kurulu raporları firesiz kabul edildi.

YÖNETİM KURULU 15 KİŞİLİK

Daha sonra yapılan seçimde başka aday olmayınca sunulan tek liste oylamaya sunuldu ve firesiz şekilde onaylandı. Remzi Dayan yeniden başkan olurken yönetim kurulu Faik Ökütücü,Kenan Aksu,Cemal Doğrul,İslam Çetin,Osman Özkan,Ekrem Ölker,Esveri Malçok,Fatih Hillez,Yılmaz Dünen,Tayfur Dolan,İsmet Yılmaz,Hüseyin Danış,Faruk Beytar ve Bahattin Ar’dan oluştu.
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) seçimleri için 5 delege belirlendi. Bu isimler;Remzi Dayan,İslam Çetin,A.Samet Karakaş,Serkan Bayhan,Faik Ökütücü ve Musaffer Ensarioğlu oldu.

ONUR KURULU’NA ELEŞTİRİ


Dikkat çeken en önemli değişiklik Onur Kurulu oldu. Metin Kılavuz,Mahmut Dağ,Hasan Ensarioğlu,Hayrettin Aslan,Nurullah Edemen,Süleyman Şenci,Şivezat Işık,Metin Arslanboğa,Yaşar Özkan,Ramazan Çakar,M.Sıddık Yalçın,Murat Kaçar,Kadri Akgün,Mustafa Kurt ve Sabahattin Kızılkan bu kurula uygun görülürken, yönettikleri kulüpleri kümeye düşüren, başarısız olan ve bu nedenle eleştirilen bazı isimlerin bu listeye alınması dikkat çekti.
Kongrede ayrıca tüzük değişikliği de yapıldı. ‘Seçim kapalı zarf üsülü yapılır’ maddesi ‘seçime tek liste ile gidiliyorsa oylama açık oyla yapılır’ olarak değiştirildi.

ÇÖZÜM SÜRECİ BURAYA DA YANSIDI!

Kongrenin sonunda kısa bir açıklama yapan Remzi Dayan,10 yıldır başkanlığını yaptığı federasyona 5.kez başkan seçildiğini ifade ederek desteklerinden dolayı genel kurul delegelerine teşekkür etti. Dilek ve temenniler bölümünde kimsenin konuşma yapmaması dikkat çekti. Bir diğer önemli ayrıntı ise iki dilli konuşmalar oldu. Konuşmalar hem Kürtçe hem Türkçe yapılırken, bu durum çözüm süreci ve Kürt sorununun demokratik yollardan çözülmek istenmesinin yarattığı olumlu havanın bir sonucu olarak değerlendirildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2013, 18:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
sefa
sefa - 11 yıl Önce

bu askf seçimine ve başkan ile yönetim kuruluna yorum'mu yapılır allah aşkına.

SIRADAKİ HABER