SAADET PARTİSİNDEN AMED SF’E GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Teşkilatı, Ankaragücü maçında yöneticileri darp edilen Amed Sportif’i ziyaret etti.

SAADET PARTİSİNDEN AMED SF’E GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
 Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Teşkilatı, Ankaragücü maçında yöneticileri darp edilen Amed Sportif’i ziyaret etti.

SP İl Başkanı ve GİK Üyesi Fesih Bozan, AMEDSpor Kulüp Başkanı Ali Karakaş ile görüşerek, geçmiş olsun dileğinde bulunarak, saldırıyı kınadı. Burada bir açıklama yapan Bozan, Hafta sonu Amed Sportif yöneticilerine yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade ederek, “Amed Sportif’e yapılan saldırı, protokolde olması ve orada bulunan çoğunluğun araya girme yerine saldırması vahim ve gelecek için endişe verici bir durumdur.

Bu saldırı Amed Sportif’e değil tüm spor camiasına, birlik ve beraberliğe, dostluk ve kardeşliğe yapılmış olarak kabul ediyoruz. Buna sebep olanların yakalanması ve gerekli cezanın verilmesi için, Emniyet güçleri ve Yargının gereğini yapmasını beklerken maalesef yakalananların serbest bırakılması gelecek olaylara da davetiye çıkartmıştır” dedi.

Bilindiği gibi Spor müsabakalarının dostluk, kardeşlik ve kaynaşma faaliyetleri olduğuna işaret eden Bozan, “Spor faaliyetlerinde şiddete başvurmak veya Irkçı düşüncelerle saldırılarda bulunmak sporun mantığına ters düşmektedir. Biz Saadet Partisi olarak, her türlü Şiddet ve Irkçı yaklaşımlara sahip zihniyetleri ve sahiplerini tel’in ediyoruz. Diyarbakır halkı, misafirperverdir, geçmişte olduğu gibi yarında dışarıdan gelecek misafirlerine gerekli misafirperverliğini göstermeye devam edecektir. Toplumda Kutuplaşma ve Şiddette Yönelim Artıyor: Bu olay toplumdaki oluşmuş olan kutuplaşmayı bir kes daha göstermiştir.

POTANSİYEL SUÇLU MUAMELESİ YAPILMAMALI

Ülkemizde, Başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Diğer Siyasi Parti Liderleri olmak üzere her kademedeki yöneticilerin, kucaklayıcı ve barış dilini kullanması gerektiğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

Bölgemizin ve Ülkemizin içinde bulunduğu hassas durum göz önüne alınarak, Bölge illerinin spor takımlarına farklı davranılmaması ve potansiyel suçlu muamelesi yapılmaması huzur ve barış ortamına katkı sağlayacaktır.

Bu tür istenmeyen olayların bir daha tekrar edilmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını, olaylara karışanların hak ettikleri cezaya çarptırılmasını ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını yetkililerden bekliyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER