SAKARYA’YA TEŞEKKÜR MHK’YE UYARI

Diyarbekirspor,ortaya konulan centilmenlik görüntüleri ve misafirperverlik için Sakaryaspor’a teşekkür etti. Hakem hatalarından endişe duyulduğu ifade edilerek MHK’den önlem alması istendi. TFF,dostluk görüntüsü için iki kulübe de teşekkür etti.

SAKARYA’YA TEŞEKKÜR MHK’YE UYARI
 Diyarbekirspor,ortaya konulan centilmenlik görüntüleri ve misafirperverlik için Sakaryaspor’a teşekkür etti. Hakem hatalarından endişe duyulduğu ifade edilerek MHK’den önlem alması istendi. TFF,dostluk görüntüsü için iki kulübe de teşekkür etti.

‘Örnek Bir Tavır Sergilediler’

Diyarbekirspor yönetimi, yazılı açıklama  Çarşamba günü 1-0 kazandığı maçta ortaya konulan dostluk tablosu için  Sakaryaspor yönetimi ve Sakarya halkına teşekkür etti. Açıklamada,”Sporda köklü bir geçmişe sahip olan kadim kentler Diyarbekir’imiz ve Sakarya’mız  arasında özellikle kentimizde derin izler bırakan merhum  emniyet müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ın vesilesiyle  gelişen sıcak ilişkiler Çarşamba günü Sakaryaspor’la oynadığımız maçta devam etmiştir. Sakarya halkı her zaman olduğu gibi Ali Gaffar Okkan’ın hemşerilerine yakışan bir duruş sergilemiştir. Kafilemiz ve taraftarlarımıza gerekli misafirperverlik gösterilerek yağan yoğun yağmur nedeniyle maçı zor şartlar altında izlemek zorunda kalan taraftarlarımız Sakaryasporlu taraftarların örnek tavrı sonucu açık tribünden kapalı tribüne alınmıştır. “ denildi.

‘Deplasman Yasaklarının Olduğu Bir Dönemde’

Açıklamada,deplasman yasaklarının olduğu bir dönemde sergilenen bu görüntülerin tüm şehirlere ve takımlara örnek teşkil etmesi gerektiği ifade edildi. Açıklamada,”Deplasman yasaklarının gündemde olduğu bir dönemde iki takım taraftarları iç içe maç izleyerek ülkemizin tüm takımlarına ve taraftarlarına güzel bir örnek teşkil etmiştir.  Maç sonunda da maçı kaybetmelerine rağmen ev sahibi ekip taraftarları takımımızı ve taraftarlarımızı en iyi şekilde uğurlamıştır. Sporun özü olan barış,kardeşlik ve dostluk görüntülerini ortaya koyan başta Sakaryaspor yönetimi ve taraftarları olmak üzere tüm kardeş Sakarya halkına teşekkür ediyoruz. Geçen sezon olduğu gibi bu sezonun ikinci yarısındaki maç için de kardeş Sakarya halkını kadim kentimize davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

‘Eşit Şartlarda Mücadele Edelim’

Kulübün açıklamasında hakem hatalarına da dikkat çekilerek MHK’den önlem alması istendi.

Açıklamada,şu sözlerle tamamlandı ;”Kulüp olarak yenildiğimiz bir çok maçtan sonra hakemlere teşekkür eden bir anlayışa sahibiz. Ancak bu sezon maçlarımızda yaşanan hakem hataları bizleri fazlasıyla endişelendirmekte ve ister istemez bir takım soru işaretlerine neden olmaktadır. Merkez Hakem Kurulu’nun maçlarımıza atadığı hakemlerin takımımıza karşı sergilediği düşündürücü yönetimler sonucu bir çok puanımız heba edilmiştir. Bir tek insanın sağladığı maddi imkanlarla ayakta kalan bir kulübüz,diğer kulüpler gibi kurum desteği ve büyük maddi kaynakları olan bir kulüp değiliz. Her açıdan dezavantajlı olan ve insanların sporda başarıya hasret olduğu bir bölgeyi temsil ediyoruz. Diğer kulüplerle koşullarımız zaten eşit değil iken hakemlerin tutumu da mağduriyetimizi artırarak eşit şartlarda yarışma imkanlarını tamamen ortadan kaldırmaktadır.

 

‘MHK,Sorumlu Davranmalıdır’

Futbol Federasyonu nezninde Merkez Hakem Kurulu’nu hakem atamaları konusunda duyarlı ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Bir çok takım puan kaybettiği maçlardan sonra hakemleri eleştirirken,biz kazandığımız önemli bir maçın ardında bu açıklamayı yaparak dikkat çekmek istiyoruz. Futbolcularımızın sahadaki emeğine ve gerek kulüp gerekse şehir olarak verdiğimiz mücadeleye saygı duyulmasını istiyoruz. Şampiyonluk yarışındaki bazı rakiplerimizin maçlarında bu takımların lehine olan hakem hatalarını ve bizim maçlarımızda aleyhimize cereyan eden hakem hatalarını değerlendirdiğimizde “Acaba bazı takımlar kollanıyor mu?” endişesine kapılıyoruz. Futbol Federasyonu yönetim kurulu ve Merkez Hakem Kurulu’nun bu yöndeki şikayetimizi,isyanımızı değerlendirmeye alacağına inanıyoruz. Bu konuda kendilerine güveniyoruz. Takımların başarısını veya başarısızlığını saha dışı faktörler lobiler değil,takımların sahadaki başarısı tayin etsin istiyoruz.

 

Darıca Maçına Taraftar Çağrısı

Tüm taraftarlarımızı ve halkımızı,kentimizin başarısını isteyen tüm kesimleri Pazar günü saat 13.00’da Seyrantepe Stadı’nda Darıca Gençlerbirliği ile yapacağımız önemli maça davet ediyoruz .Gün dayanışma günüdür,kenetlenme günüdür,kentimize ve kulübümüze sahip çıkma günüdür. “

Bu arada alt liglerden sorumlu TFF Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez’in her iki kulübün başkanlarını arayarak Çarşamba günkü güzel tablo için teşekkür ettiği ifade edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2016, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER