"Şampiyonluğumuzu Engellemek İstiyorlar"

Misli.Com 3.Lig 1.Grup’ta son iki haftaya averajla ikinci sırada giren Diyarbekirspor’un başkanı Turan İlgin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şampiyon olmalarını engellemeye yönelik bir kumpas ile karşı karşıya olduklarını belirten İlgin,” Biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. İlahi adalet diye bir şey var ve biz onun tecelli edeceğine inanıyoruz. Sezon başından beri kirli senaryoya kurban giden en az 10 puanımız var. Buna karşın kazandığımız tek bir haram puan yoktur. Hodri meydan diyoruz. Bizim de Bucaspor 1928’in maçları da tek tek mercek altına alınarak incelensin, kimin neyi hak ettiği görülecektir.” dedi.

"Şampiyonluğumuzu Engellemek İstiyorlar"

Kulübün sosyal medya hesaplarında  açıklamalarda bulunan Diyarbekirspor Başkanı Turan İlgin, şampiyon olmalarının engellenmek istendiğini söyledi.

Bucaspor 1928 kulübü başkanı Cihan Aktaş’ın bir süre önce yaptığı açıklamaların ardında ligde garip olaylar meydana geldiğini anlatan İlgin,”Bucaspor 1928 Başkanı Cihan Aktaş’ın kulübümüzün başarısını ve emeğini  gölgelemek amacıyla yapmış olduğu açıklamalardan sonra şampiyonluğumuzu engellemeye yönelik kumpas dikkat çekiyor. Bu açıklamanın yapıldığı tarihten sonra  mide bulandıran ve kafalarda soru işareti bırakan gelişmeler yaşanmakta. En ufak bir olayda ve açıklamada bizleri ve başka kulüpleri cezalandıran Futbol Federasyonu bu açıklamalara sessiz kalmayı tercih etti. Artvin Hopaspor ile oynadıkları maçın ardında “PKK’dan ne kadar para aldınız?” diyerek kulübümüzü ve camiamızı hedef alan ahlaksızca ve çirkin ifadelerinden sonra  tüm kamuoyu  Bucaspor 1928 teknik direktörünün cezalandırılmasını beklerken Futbol Federasyonu’nun sadece 1 maç ceza vermesi ceza yerine ödül oldu. Ne gariptir ki bu süreçten sonra Cihan Aktaş ve Bucaspor 1928 camiasının sesi kesildi. Daha önce kulübümüzün önünü kesmeye yönelik kampanya başlatan bu zihniyet, amaçlarına ulaşmış olacaklar ki artık sesleri çıkmıyor.” dedi.

Ciddi hakem hatalarıyla karşı karşıya kaldıklarını ve bunların da ligin seyrini etkilediğini anlatan İlgin,”

Bu süreçte Bucaspor 1928 kulübünün aldığı sonuçlara ve saha içindeki olaylara iyi bakmak lazım. Rakip takım kalecilerinin yediği garip goller, kafa karıştıracak şekilde iptal edilen rakip takım golleri, sezon boyunca güçlü takım görünümü çizen takımların sahada Bucaspor 1928 kulübüne karşı direnç göstermeden yenilmesi. Yine Ofspor’la oynadığımız maça Süper Lig’den düşürülen bir hakem verilerek üç penaltımız verilmeyerek bize puan kaybettirilmesi,Malatya Yeşilyurt Belediyespor’la oynadığımız maçta iki oyuncumuza kırmızı kart verilmesi ve bunun gibi aleyhimizde bir çok maçta verilen  hakem kararları.Bu ve bunun gibi tüm olaylar ortada bir senaryo olduğunu, bu senaryodaki amacın da Diyarbekirspor’un önünü keserek şampiyonluğu altın tepside karşı tarafa verilmek olduğunu görüyoruz. Diyarbakır şehrinin  kaderiyle oynanıyor. Diyarbekirspor futbolcuları, teknik heyeti, kulüp çalışanları ve en önemlisi taraftarlarımızın hayalleri gasp ediliyor. Koca bir şehir masa başı oyunlarına kurban edilmek isteniyor. Temiz futboldan emek ve alın terinden söz edenler söz konusu Diyarbakır olunca başka rol oynuyor.” şeklinde konuştu.

“İlahi Adalete İnanıyoruz, Biz Şampiyon Olacağız”

Tüm kirli senaryolara rağmen ilahi adaletin tecellisiyle şampiyon olacaklarına inandığını belirten İlgin, bu süreçte şehrin desteğini alamadıklarını da ifade ederek,”Biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. İlahi adalet diye bir şey var ve biz onun tecelli edeceğine inanıyoruz. Sezon başından beri kirli senaryoya kurban giden en az 10 puanımız var. Buna karşın kazandığımız tek bir haram puan yoktur. Hodri meydan diyoruz. Bizim de Bucaspor 1928’in maçları da tek tek mercek altına alınarak incelensin, kimin neyi hak ettiği görülecektir.

Son süreçte bizi en çok üzen olaylardan biri de Diyarbakır şehrinin sahipsiz olmasıdır. Maalesef bu kadar kirli bir tezgah ile mücadele ederken,yalnız başımıza kaldık ve kimseyi yanımızda göremedik. Karşımızdaki takımın “şampiyonluğa giden her yol mubahtır” anlayışı ile sürdürdüğü mücadelede maruz kaldığımız haksızlığı önlemede şehrin desteğini alamadık.

Tüm tezgah ve oyunlara rağmen inşallah bu futbolcu grubu ve teknik heyetimizin şanlı mücadelesi, taraftarlarımızın da duası bizi hedefe ulaştıracak.” İfadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER