“Şeffaf Bir Belediye Yönetimimiz Olacak”

İçişleri Bakanlığı’nca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevine getirilen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, şeffaf, açık, hesap veren belediyeciliği taahhüt ettiğini söyledi. Güzeloğlu,terörle bağlantısı olmayan hiçbir çalışanın işine son verilmeyeceğini de kaydetti.

“Şeffaf Bir Belediye Yönetimimiz Olacak”

İçişleri Bakanlığı'nca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevine getirilen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Belediye bünyesinde maşeri vicdanı yaralayıcı uygulamalar gerçekleştirildiğini söyleyen Güzeloğlu, belediye kaynaklarının "PKK'ya kullandırıldığını" ileri sürerek, "Bu kabul edilemez ve sürdürülemez" dedi.

“4 Ayda Ciddi Zararlar Verdiler”

Türk Bayrağı logosunun HDP'li belediye tarafından belediye kimlik kartları ve birçok belediye tanıtım logosunda kaldırıldığını ifade eden Güzeloğlu, "Tüm bu uygulamaların karşılığında 4 aylık dönemde ciddi anlamda vatandaşlarımızdan başta susuzluk olmak üzere şikâyetler iletilmiştir. Bugünden başlayarak Diyarbakır'ın her köşesine, kişisine ve meselesine bu sorumluluk ve anlayışla bütün çalışanlarımızla hizmet götürmeye çalışacağız" diye konuştu.

Belediye çalışanlarıyla hizmet vermeye devam edeceklerini kaydeden Güzeloğlu, "Şüphesiz terör örgütü ile iltisaklı, ilintili ve bu bağlamda değerlendirilenler istisnadır. Gereği hem hukuki hem de idari anlamda yapılacak" diye konuştu.

“Sahabelerin İsimlerini Caddelerden Kaldırmak İstediler”

Güzeloğlu'nun açıklamaları şöyle ;”Terör örgütü ve suçlarından yargılanan kişilerin hukuki olmayan bir statüde belediyede görevlendirilmesi, mevzuatımızda olmamasına rağmen eş başkanlık uygulamasının belediyede hayata geçirilmesi, Diyarbakır'da peygamber ve sahabeler şehri aziz beldemizde imar planlarında geçmiş dönemde yapılan ve ayrılarak birçoğunda inşaatına başlanan cami imar planı düzenlemelerinin iptal edilmesi ve Sahabe-i Kiram'dan Diyarbakır'ın fethini gerçekleştiren aziz sahabenin isminin terör örgütü suçlusuyla değiştirilmek istenmesi, valiliğimizin yetkisi dahilinde iptal edilmesine rağmen hukuku aykırı bir şekilde zorla o tabelanın yerine tekrar asılmaya çalışılması gibi mahşeri vicdanı çok yaralayıcı ve Diyarbakır halkını çok rahatsız eden bir dizi uygulamalar gerçekleştirilmiştir.

“Halkın Parasını Başka Yere Aktarmaya Başladılar”

Bu perspektifte şüphesiz ki halka hizmet için var olan, her türlü kaynağını son kuruşunu da milletine hizmet için harcamak zorunda olan belediyenin kaynakları, daha önce kayyum öncesi dönemde gerçekleştirildiği gibi yeniden PKK terör örgütüne, uzantılarına, işbirlikçilerine tahsis edilmeye, bu kaynaklar bu doğrultuda kullanılmaya başlanmıştır. Devletin ve milletin emanetinin, parasının bu şekilde hizmet yerine terör örgütüne, Kandil'e kadar uzanan perspektifte kullanılması kabul edilemez ve sürdürülemezdir.

“Türk Bayrağına Karşı Saygısızlık Yapıldı”

Belediye seçim sonrası dönemde birlik ve beraberliğimizin sembolü olan, rengini aziz şehitlerimizin kanından alan şanlı Türk bayrağımızı sizlerin de çok iyi bildiği ve haberleştirdiği gibi belediye kimlik kartlarından başlayarak, birçok belediye tanıtım logosunda ve internet sitesinden kaldırılmıştır. Tüm bu uygulamaların karşılığında 4 aylık dönemde ciddi anlamda vatandaşlarımızdan başta susuzluk olmak üzere şikâyetler iletilmiştir. Bugünden başlayarak başkan vekilliği dönemimizde devletin bütünsel organizasyonu ve en önemli parçası olan belediyelerimizin temel görevi olan Diyarbakır'daki bütün vatandaşlarımıza hizmet noktasında en üst düzeyde sorumluluk ve hizmet anlayışına sahibiz. Diyarbakır'ın her köşesine, kişisine ve meselesine bu sorumluluk ve anlayışla bütün çalışanlarımızla hizmet götürmeye çalışacağız.

“Terör Bağlantısı Olanlar Hariç Kimseyi İşinden Etmeyeceğiz”

Bugün personelimizle yaptığımız toplantıda dile getirdiğimiz gibi işine, devletine bağlı ve vatandaşına hizmet amaçlı her personelle hizmet vermeye devam edeceğiz. Her birinin hukuku şüphesiz korunacak, her birisi bulunduğu pozisyonda görevine devam edecek. Şüphesiz terör örgütü ile iltisaklı, ilintili ve bu bağlamda değerlendirilenler istisnadır. Gereği hem hukuki hem de idari anlamda yapılacak. Diyarbakır on bin yıllık bir tarihe sahip ve medeni geçmişimizin, insanlık mirasının en önemli şehirlerinden biridir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile 'Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin simgesidir.

“Bütün Hizmetleri Hayata Geçireceğiz”

Bu doğrultuda uzun yıllar terör örgütü PKK'nın ihaneti ile ertelenen ve geciken bütün hizmetler, başta sayın Cumhurbaşkanımızın, hükûmetimizin ve her düzeyde görevlilerimizin katkı ve desteği ile hayata geçirilecektir. Biz bu sürede Dİyarbakır'ın emrinde olacağız. Diyarbakır'a hizmet etmenin şeref ve onuru içinde olacağız. Millete hizmet için bütün arkadaşlarımızla 24 saat esasına bağlı olarak çalışma sergileyeceğiz. Şüphesiz ki bu hizmetimiz bütün vatandaşlarımızı ayrım yapmaksızın kucaklayıcı, her birisinin bir değer olduğunu bilerek her alanda çevre, sosyal, alt yapı, iklim değişikliği, iş ve istihdam olanakları gibi temel başlıklarda çok önemli ve hızlı bir değişimi gerçekleştirecektir. Diyarbakır'ın huzur ve güven şehri olarak istikrarlı bir şekilde yaşayan her bireyinin başta güvenliği, sosyal anlamda kalkınmasını sağlayacak yerel yönetim hayatının geçirilmesine dönüktür.

“Tüm Unsurlarla Uyum İçinde Çalışacağız”

Bu çaba ve gayret içerisinde en büyük destekçimiz aziz Diyarbakırlı hemşehrilerimiz olacaktır. İki yıla aşkın bir süredir hizmet verdiğim Diyarbakırlı hemşehrilerimizin aynı desteğinin artarak sürdüreceklerini, kalkınmada bizlere en yakın yardımcısı olacağına inancımı tekrarlıyorum. Yereldeki tüm unsurlarımız, merkezdeki birimlerimiz işbirliği içinde sorumluluk içinde olacaktır. Çok kısa bir süre içinde yönetimde olmalarına rağmen belediye binasında bile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını kaldıran, birçok alanda buna dahi tahammül edemeyen bir anlayışın yerine bugün biz her vatandaşımızı kucaklayan bir anlayışla göreve başladık.”

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER